Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank


Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Sinds 2011 zetten Unilever-medewerkers zich jaarlijks in om extra steun te bieden aan Nederlandse voedselbankklanten tijdens de maand december. Het initiatief wordt elk jaar relevanter, omdat er steeds meer mensen afhankelijk zijn van de voedselbanken. Kirsten Vermeer, Team Voedselbankactie Unilever Nederland: "De armoede die we momenteel in Nederland zien en de mensen die daardoor geen boodschappen kunnen doen, gaat ons aan het hart. Daarom ligt onze focus op het bieden van hulp aan degenen die het hard nodig hebben. Samen met onze partners streven we ernaar om dit jaar 43.000 dozen te vullen."

Ambassadeurs

Speciaal voor deze editie sluiten voedselbank ambassadeurs Frank Dane en Danny Blind aan om de Unilever-vrijwilligers een handje te helpen. Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland: “Helaas leeft een groot aantal mensen in Nederland onder de armoedegrens. En we zijn zeer dankbaar voor onze partners en vrijwilligers dat we dit jaar, net als vele jaren op rij, huishoudens in heel Nederland zullen voorzien van aanvullende eindejaarspakketten. Het is een goede traditie geworden”.

Vrijwilligers

Het initiatief heeft mede als doel aandacht te vragen voor het belang van voldoende voedselbank-vrijwilligers voor de 176 lokale voedselbanken in ons land. De voedselbank heeft altijd meer vrijwilligers nodig, vooral voor meer gespecialiseerde rollen zoals logistiek, chauffeurs, coördinatoren en communicatie-/ICT-specialisten.

Dit jaar bevatten de dozen verschillende producten van Unilever-merken en partners, zoals Knorr Wereldgerechten, Conimex Nasi kruiden, Becel Light, Dr. Oetker Pannenkoekenmix, Appelsientje Sinaasappel, Mars en Twix.

Bron: Unilever/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsPS in Foodservice lanceert PS Impact Score

Duurzaamheid – Onder grote belangstelling van groothandels en afnemers is afgelopen woensdag de PS Impact Score gepresenteerd in het gebouw van groente- en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk. Doel van de bijeenkomst was partijen in de foodservicesector duidelijk maken dat echte stappen zetten in duurzaamheid alleen kan als data met elkaar wordt gedeeld. De gepresenteerde PS Impact Score helpt daarbij.

Lees bericht

Slootweg (Bidfood) ziet nieuwe generatie horeca aankomen

Interview – Het gaat goed met Bidfood. De omzet zit ruim boven de 1 miljard euro en de leveringsgraad ligt boven de 98 procent. Toch zit CEO Dick Slootweg niet stil, want hij ziet ook de veranderingen in de foodservicesector. “Er is een nieuwe generatie ondernemers aan de slag gegaan in foodservice, die om nieuwe standaarden vraagt. Die veranderingen vragen ook aanpassingen van...

Lees berichtUnilever deelt ijspatenten om uitstoot van vriezers te verlagen

IJs - Unilever kondigt aan dat het een gratis, niet-exclusieve licentie voor 12 herformuleringspatenten beschikbaar zal stellen aan de ijsindustrie. Dit besluit volgt op twee succesvolle pilotprojecten waarbij ‘last mile’-ijsvrieskisten werden ‘opgewarmd’ naar -12°C in plaats van de gebruikelijke -18°C.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid