Upfield sluit zich aan bij de Global Shea Alliance


Duurzaamheid – Upfield, producent van plantaardige margarines, spreads en kazen treedt toe tot de Global Shea Alliance (GSA). De producent heeft zich daarnaast geregistreerd als GSA-duurzaamheidspartner en zet zich zodoende in voor het bevorderen van de duurzame ontwikkeling van de shea-sector.

De toetreding tot de Global Shea Alliance vormt een belangrijk onderdeel van Upfields duurzaamheidsstrategie. Aanvullend op Upfields eigen beleid zal het standpunt inzake shea vanaf heden geleid worden door de duurzaamheidsrichtlijnen en implementatiecriteria opgesteld door de Global Shea Alliance.

Shea (Butter) is afkomstig uit Afrika en wordt gewonnen uit de noten van de Shea Boom, ook wel Karité Boom genoemd.

Als lid van de GSA zal Upfield samenwerken met ngo's, producenten en vrouwenorganisaties om gezamenlijk te pleiten voor productiepraktijken die zowel de mens als de planeet ten goede komen, zo laat het bedrijf uit Rotterdam weten. Simballa Sylla, President van de Global Shea Alliance: “We zijn blij om Upfield aan boord te hebben. De Global Shea Alliance verwelkomt hun bijdrage aan het promoten van het gebruik van shea in plantaardige producten, een snelgroeiende sector die extra economische kansen kan creëren voor vrouwelijke verzamelaars/verwerkers en hun gemeenschappen”.

Bron: Upfield/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Blue Band lanceert als eerste in Nederland een papieren kuip

Introductie - Als eerste in Nederland lanceert Blue Band een kuip die gemaakt is van papier. De innovatieve kuip is vrij van plastic, 100% recyclebaar en mag gewoon bij het papierafval weggegooid worden. Naast de nieuwe verpakking, introduceert Blue Band eveneens een vernieuwd ontwerp dat duidelijk de zes natuurlijke ingrediënten van Roombeter visualiseert.

Lees berichtDe Pizzabakkers komen met plant-based pizza

Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid