Upfield sluit zich aan bij de Global Shea Alliance


Duurzaamheid – Upfield, producent van plantaardige margarines, spreads en kazen treedt toe tot de Global Shea Alliance (GSA). De producent heeft zich daarnaast geregistreerd als GSA-duurzaamheidspartner en zet zich zodoende in voor het bevorderen van de duurzame ontwikkeling van de shea-sector.

De toetreding tot de Global Shea Alliance vormt een belangrijk onderdeel van Upfields duurzaamheidsstrategie. Aanvullend op Upfields eigen beleid zal het standpunt inzake shea vanaf heden geleid worden door de duurzaamheidsrichtlijnen en implementatiecriteria opgesteld door de Global Shea Alliance.

Shea (Butter) is afkomstig uit Afrika en wordt gewonnen uit de noten van de Shea Boom, ook wel Karité Boom genoemd.

Als lid van de GSA zal Upfield samenwerken met ngo's, producenten en vrouwenorganisaties om gezamenlijk te pleiten voor productiepraktijken die zowel de mens als de planeet ten goede komen, zo laat het bedrijf uit Rotterdam weten. Simballa Sylla, President van de Global Shea Alliance: “We zijn blij om Upfield aan boord te hebben. De Global Shea Alliance verwelkomt hun bijdrage aan het promoten van het gebruik van shea in plantaardige producten, een snelgroeiende sector die extra economische kansen kan creëren voor vrouwelijke verzamelaars/verwerkers en hun gemeenschappen”.

Bron: Upfield/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNog veel misvattingen over plantaardige voeding

Onderzoek – Over plantaardig eten blijken nog veel misvattingen te zijn. Zo denken veel Nederlanders ten onrechte dat plantaardige alternatieven voor vlees, vis of zuivel altijd bewerkt zijn (29%), een plantaardig dieet moeilijk is (28%) en bovendien duurder dan een dieet met meer vlees (28%).

Lees bericht

Europees Parlement verwerpt ‘plantaardige zuivelcensuur’

Regelgeving - Het Europees Parlement heeft amendement 171 ingetrokken, waardoor zuivelbenamingen in combinatie met de term plantaardig op verpakkingen niet worden verboden. Een petitie van ProVeg International om deze ‘censuur van plantaardige zuivel’ tegen te gaan werd door bijna een half miljoen consumenten ondertekend.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid