Van Gelder komt met nieuw plantaardig assortiment


AGF-leverancier Van Gelder in Ridderkerk komt met nieuw plantaardig assortiment voor de zakelijke markt en voor de consument

Introductie - Van Gelder komt met een nieuw assortiment vooruitstrevende vlees- en visvervangers, zo maakt de AGF-leverancier uit Ridderkerk bekend. Het assortiment is niet alleen voor de zakelijke markt, maar ook voor de consumenten.

Dagelijks bezorgt het bedrijf verse groenten en fruit aan horeca, ziekenhuizen en overheidsinstanties door het hele land. Consumenten kunnen de nieuwe producten afhalen in de Versmarkt én het Experience Center in Ridderkerk . Dar kunnen mensen ook gebruik maken van een gezonde lunch.

Het assortiment waarmee Van Gelder komt bestaat uit burgers, gehaktballen, soepballetjes en lamsvlees tot broodbeleg zoals rosbief en gerookte zalm, gemaakt van groenten, gefermenteerde favabonen, champignons en peulvruchten. Gerrit van Gelder, algemeen directeur: “Vanuit onder andere de zorgsector kregen wij steeds meer vraag naar voedzame en plantaardige vervangers voor vlees en vis. Bij Van Gelder hebben we de productiemogelijkheden en grondstoffen in eigen huis om deze te maken.”

Ideale mix

De plantaardige producten zijn tot stand gekomen door anderhalf jaar onderzoek en het experimenteren met de juiste samenstelling van ingrediënten.  Hieruit is een ideale mix voortgekomen waarmee een voedzaam ‘deeg’ is gecreëerd. De basis van de meeste producten bestaat uit verse groenten, peulvruchten (waaronder favabonen), paddenstoelen en kruiden. Gefermenteerde favabonen bevatten prebiotica, zijn rijk aan ijzer en vezels die belangrijk zijn voor een gezonde darmflora. In vergelijking met rundvlees zijn deze bonen bovendien een stuk duurzamer omdat er minder land en water voor de productie nodig is.  Alle groenteburgers, balletjes, salades en andere vleesvangers zitten vol eiwitten, hebben een laag zoutgehalte, bevatten weinig toevoegingen (e-nummers), hebben een ‘clean label’ en de meeste producten zijn soja- en glutenvrij.

Bron: Van Gelder/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



ING gematigd positief over horeca in 2025

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.

Lees bericht

Innergy brengt gezondere pomodorosaus voor schoolkantines

Catering – Cateraar Innergy in Zevenbergen is sinds begin deze maand de nieuwe naam van Catermaat De Reus. De naam staat voor de innerlijke energie die het cateringbedrijf drijft én voor de innerlijke kracht waar het eten en drinken voor zorgt. Na eerdere succesvolle introducties van Sweet Mustard Culidressing en Sweet Chilisauce, lanceert de schoolcateraar nu de Pomodoro & Peperone Culisauce.

Lees bericht



Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht

Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers

Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid