Vandemoortele neemt Italiaanse Dolciaria Acquaviva over
![](/images/made/uploads/vandemoortele_baguettes-1_(Medium)_968_768_90.jpg)
Overname - Vandemoortele neemt het Italiaanse Dolciaria Acquaviva over, een producent van diepgevroren brood, patisserie, zoete en hartige bakkerijproducten. Vier maanden geleden probeerde Vandemoortele nog een concurrent van dat bedrijf over te nemen, namelijk Forno d’Asolo.
Dolciaria Acquaviva is van de familie Acquaviva en van het investeringsfonds Apheon en is gevestigd in de buurt van Napels. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 120 miljoen euro en telt vier fabrieken. De overname versterkt de aanwezigheid van Vandemoortele op de Italiaanse markt, waar de groep al aanwezig is, aldus voorzitter Jean Vandemoortele in een reactie.
Vandemoortele is bekend van merken als Risso, Banquette d’Or en Laterna maar ook van producten onder eigen merknaam.
Bron: Vandemoortele/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bakkersvak en IJs-Vak krijgen Veganplein
Vakbeurzen –De Bakkersvak en IJs-Vak, die op 5, 6 en 7 maart 2023 in de Evenementenhal in Gorinchem worden gehouden, krijgen deze editie ook een Veganplein. Steeds meer bedrijven produceren vegan producten en kijken hoe zij zelf impact kunnen maken of duurzaamheid kunnen waarborgen. Daarnaast is de aandacht van de consument voor vegan en glutenvrije producten groeiende. Zo motiveert de organisatie.
Lees berichtMondelēz International rondt overname Chipita af
Overname - Mondelēz International laat weten dat het de overname heeft afgerond van Chipita Global S.A., een snelgroeiend bedrijf in Centraal- en Oost-Europa in de categorie croissants en andere ovengebakken producten.
Lees berichtDélifrance Nederland heeft flinke ambities
Interview - De verkoopcijfers zijn op dit moment volgens plan, daarbij heeft Délifrance Nederland flinke ambities. Zo moet het merk zichtbaarder worden in de totale markt. De naamsbekendheid bij de consument is geen enkel probleem, maar wel de bekendheid van wat Délifrance allemaal doet in de verschillende verkoopkanalen.
Lees berichtEerste 100% plantaardige Brabantse worstenbroodje op Bakkersvak
Vakbeurzen - Morgen gaat het persbericht er uit, maar vandaag waren de 100% plataardige worstenbroodje van de Brabantsche Worstenbroodjes al te proeven. Op de driedaagse beurs Bakkersvak staat eigenaar Remco Beekman de vegetarische worstenbroodjes – handgemaakt en keilekker - zelf uit te delen. Sinds oktober vorig jaar heeft Beekman de vegetarische worstenbroodjes in een kwaliteit ontwikkeld, dat hij met het product de...
Lees berichtGastvrij Rotterdam inspiratie voor kritische blik op eigen bedrijf
Beurzen - De eerste dag van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam was vooral druk en warm. Ondanks het feit dat er geen echte noviteiten bij de standhouders te zien zijn, biedt de beurs voldoende inspiratie voor ondernemers om de eigen bedrijfsvoering kritisch onder de loep te nemen. Laat dat nu een van de belangrijkste motivaties zijn om een beurs te bezoeken....
Lees bericht