Vandemoortele neemt Italiaanse Dolciaria Acquaviva over


Baquettes van Vandermoortele

Overname - Vandemoortele neemt het Italiaanse Dolciaria Acquaviva over, een producent van diepgevroren brood, patisserie, zoete en hartige bakkerijproducten. Vier maanden geleden probeerde Vandemoortele nog een concurrent van dat bedrijf over te nemen, namelijk Forno d’Asolo.

Dolciaria Acquaviva is van de familie Acquaviva en van het investeringsfonds Apheon en is gevestigd in de buurt van Napels. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 120 miljoen euro en telt vier fabrieken. De overname versterkt de aanwezigheid van Vandemoortele op de Italiaanse markt, waar de groep al aanwezig is, aldus voorzitter Jean Vandemoortele in een reactie.

Vandemoortele is bekend van merken als Risso, Banquette d’Or en Laterna maar ook van producten onder eigen merknaam.

 Bron: Vandemoortele/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bakkersvak en IJs-Vak krijgen Veganplein

Vakbeurzen –De Bakkersvak en IJs-Vak, die op 5, 6 en 7 maart 2023 in de Evenementenhal in Gorinchem worden gehouden, krijgen deze editie ook een Veganplein. Steeds meer bedrijven produceren vegan producten en kijken hoe zij zelf impact kunnen maken of duurzaamheid kunnen waarborgen. Daarnaast is de aandacht van de consument voor vegan en glutenvrije producten groeiende. Zo motiveert de organisatie.

Lees berichtDélifrance Nederland heeft flinke ambities

Interview - De verkoopcijfers zijn op dit moment volgens plan, daarbij heeft Délifrance Nederland flinke ambities. Zo moet het merk zichtbaarder worden in de totale markt. De naamsbekendheid bij de consument is geen enkel probleem, maar wel de bekendheid van wat Délifrance allemaal doet in de verschillende verkoopkanalen.

Lees bericht

Eerste 100% plantaardige Brabantse worstenbroodje op Bakkersvak

Vakbeurzen - Morgen gaat het persbericht er uit, maar vandaag waren de 100% plataardige worstenbroodje van de Brabantsche Worstenbroodjes al te proeven. Op de driedaagse beurs Bakkersvak staat eigenaar Remco Beekman de vegetarische worstenbroodjes – handgemaakt en keilekker - zelf uit te delen. Sinds oktober vorig jaar heeft Beekman  de vegetarische worstenbroodjes in een kwaliteit ontwikkeld, dat hij met het product de...

Lees bericht


Gastvrij Rotterdam inspiratie voor kritische blik op eigen bedrijf

Beurzen - De eerste dag van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam was vooral druk en warm. Ondanks het feit dat er geen echte noviteiten bij de standhouders te zien zijn, biedt de beurs voldoende inspiratie voor ondernemers om de eigen bedrijfsvoering kritisch onder de loep te nemen. Laat dat nu een van de belangrijkste motivaties zijn om een beurs te bezoeken....

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid