Vegan Masters nu ook voor catering en horeca beschikbaar


Plantaardig - Vegan Masters gaat vanuit de eigen webshop Vegan Masters Pro en met eigen logistiek de markt voor foodprofessionals breder bedienen. Het plantaardige conveniencemerk Vegan Masters start nu ook bij de horecabedrijven en cateraars.

De productlijn voor deze bedrijfstakken omvat verschillende convenience oplossingen om een plantaardige menukaart samen te stellen, of om producten te presenteren voor grab&go en voor banqueteing. Het gaat om bijvoorbeeld ready-to-eat wraps en sandwiches, maar ook om pakketten om hamburgers mee op de kaart te zetten. Een zestal spreads zoals een plantaardige eiersalade en een kipkerrie variant, zorgen voor verdere aanvulling op het assortiment.

Eigen logistieke dienst

Voor de horeca werkt Vegan Masters samen met een eigen logistieke dienst, zodat  bij bestedingen vanaf 50 euro gratis bezorgd kan worden. Bestellingen lopen via de eigen webshop Vegan Masters Pro. De producten zijn daarnaast ook verkrijgbaar via de ZB-groothandels.

Uitbreiden

De stap naar verdere verbreding binnen de professionele markt wordt door Vegan Masters gezet omdat personeelstekorten zorgen voor een rem op de groei van plantaardige producten binnen horeca en catering, vooral omdat er te weinig kennis van veganistische voeding in de keukens. Uit onderzoek van vegan-promotor ProVeg bleek onlangs dat meer dan 50% van de consumenten een groter plantaardig aanbod verwacht in de horeca. De oplossingen van Vegan Masters moeten de ondernemers, chefs en cateraars helpen in het uitbreiden van het plantaardige aanbod.

40%-norm

Dino Lobbes, Manager Foodservice bij Vegan Masters: “In aanbestedingen voor de catering van (semi)overheid is op dit moment minimaal 40% plantaardig de norm. In de komende jaren zal dit verder uitbouwen richting volledig plantaardig, maar we zien dat cateraars de grootste moeite hebben hier invulling aan te geven. Met ons assortiment helpen wij cateraars in een keer te voldoen aan deze richtlijnen en zo hun aanbestedingen te winnen.”

Vegan Masters start met de uitbreiding naar cateraars en horeca in Nederland. In een later stadium staat uitbreiding naar België en Duitsland op de planning.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid