Vegan Masters over op vriesvers en langhoudbare maaltijden
Plantaardig – Vegan Masters, de Nederlandse bezorgservice voor veganistische maaltijden, pizza’s en juices, verzorgt vanaf nu alleen nog vriesverse maaltijden. Daarmee sluit het bedrijf, volgens eigen zeggen, beter aan op de missie: gezond voedsel voor mens en planeet met aandacht voor voedselverspilling.
Na een zeer snelle groei vanaf november 2019 besloot oprichter Danny Galiart het in september vorig jaar allemaal anders te gaan doen. Galiart, die eerder pizzaketen Al Capone’s in de markt zette. “We informeerden klanten dat Vegan Masters geruime tijd niet zou leveren. Nu, zeven maanden later, is ons gehele assortiment vriesvers of langhoudbaar zijn de deuren weer open.”
Groeimarkt
De markt van plantaardige voeding groeit jaarlijks met twintig procent, de groei van maaltijdbezorging bedraagt tien procent en die van vriesverse producten en maaltijden vijf procent per jaar, volgens Vegan Masters. Samen met Gate Gourmet, bekend van de luchtvaartcatering, ontwikkelde Vegan Masters een manier om alle maaltijden, pizza’s en juices vriesvers aan te kunnen bieden. Galiart: “De productiecapaciteit is nu ‘oneindig’ schaalbaar. Nu de producten ook nog langhoudbaar zijn, liggen er veel kansen voor het bedrijf. Inmiddels levert Vegan Masters ook in België en Duitsland hebben we in het vizier.”
Management
Recent werd ook het managementteam van Vegan Masters uitgebreid. Het team heeft versterking gekregen van CFO Robin van Scheers, die tevens aandeelhouder is geworden. Vegan Masters ontwikkelt honderd procent plantaardige maaltijden voor de Nederlandse consument.
Bron: Vegan Masters/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food
Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.
Lees berichtEerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten
Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.
Lees berichtRoyal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew
Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.
Lees berichtCafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien
Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.
Lees berichtNieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal
Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.
Lees berichtHela komt met ready-to-serve Maaltijdsauzen
Introductie – Hela brengt vanaf april dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt die de foodprofessional in de keuken kunnen helpen op het gebied van gemak, smaak en gezondheid.
Lees bericht