Vijf brouwers bundelen krachten voor Hanzejaar-bier


De brouwers van het Hanzeverbond die het Hanze-bier gaan brouwen

Bieren - Ter ere van het Hanzejaar gaan vijf brouwerijen uit vijf Hanzesteden een nieuw project aan. Axes Castellum uit Zwolle, Brouwerij De Snor uit Arnhem, Brouwerij De Wereld uit Kampen, Chamaven uit Zutphen en DAVO Bieren uit Deventer slaan hun handen ineen en brouwen de Kontor, een tripel. 

Het bier is gebrouwen door het Hanzeverbond, een samenwerking tussen vijf brouwerijen uit vijf verschillende Hanzesteden. De naam Kontor Tripel is geïnspireerd op de Handelskantoren (Kontors) in de Hanzesteden waar onze voorouders hun goederen verhandelden en ruilden. Dit bier is dan ook een eerbetoon aan deze rijke geschiedenis en traditie.

Tripel

Kontor Tripel is een doordrinkbaar bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,8%. Het bier heeft een kruidige smaak met tonen van sinaasappelschil en koriander.  Kontor is vanaf medio mei beschikbaar bij één van de deelnemende brouwerijen, lokale horecagelegenheden, slijters en delicatessenwinkels.

Bron: Hanzeverbond/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bier met minder alcohol steeds populairder

Biermarkt – De Nederlandse bierdrinker drinkt steeds minder bier en wanneer die bier drinkt kiest hij steeds vaker voor een biertje met een lager alcoholpercentage. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Nederlandse Brouwers. De bierverkopen zijn door de slechte zomer en hoge inflatie volgens de brouwers in 2023 zowel voor thuis als in de horeca licht teruggelopen.

Lees berichtBijna 50 brouwerijen op 9de editie Bierproeffestival

Evenement – Twee jaar heeft het geduurd, maar van 19 tot en met 21 mei wordt in de Grote Kerk in Den Haag de negende editie van het Nederlands Bierproeffestival gehouden. Drie dagen lang presenteren een recordaantal van bijna 50 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid