Horecava-organisatie telt in totaal 61.000 bezoekers


Ontdekken, ruiken, proeven op de Horecava, zoals hier bij de stand van Verstegen

Vakbeurzen – De horecavakbeurs Horecava, die afgelopen vier dagen plaats had in de RAI in Amsterdam, heeft 61.000 bezoekers getrokken volgens de organisatie. Op sommige momenten was de drukte ook duidelijk merkbaar in de gangpaden van bepaalde hallen.

Beursdeelnemers laten een gevarieerd beeld horen over de bezoekersaantallen, maar over het algemeen was men wel te spreken over de kwaliteit van de bezoekers. In oppervlakte was de beurs uiteraard wat kleiner en met dezelfde bezoekersaantal oogt dat in de gangpaden uiteraard drukker. Maar het meest belangrijke is dat de sfeer goed was; iedereen had er duidelijk zin in elkaar weer te ontmoeten en er op uit te gaan om de nieuwste ontwikkelingen te bekijken.

Arbeidstekort

Aan echte productinnovaties was het aanbod mager, maar waar wel op werd ingespeeld door deelnemers waren de actuele zaken als personeelstekort en de antwoorden daarop. Ook op het gebied van de prijsstijgingen waren tal van voorbeelden te zien. Vooral bij de exposanten in de natte horeca. Zo werden er talloze oplossingen aangedragen van bierglazen met een kleiner volume en tapsystemen ter vervanging van arbeidskrachten.

Plantaardig

Op productgebied zijn de meeste beursdeelnemers vooral bezig geweest met het verder verbeteren van hun eigen producten. Op plantaardig gebied was er wel veel aanbod. Ook producten die het vergelijk met vleeshoudende producten goed aankunnen. Opvallend was ook het aantal aanbieders van premium frites. Daar waar eerder een enkeling het aandurfde om zich te onderscheiden met kwaliteitsfriet tegen een hogere prijs. Toonden nu diverse partijen zich met premium frites-soorten.

Wervingssysteem

Volgens de Horecava-organisatie is er dit jaar gebruik gemaakt van een nieuw datagedreven wervingssysteem. Dit systeem zou er toe hebben geleid dat het percentage (eind)beslissers in de bezoekersgroep significant hoger is dan in voorgaande jaren. Zo zou het percentage beslissers gestegen zijn met 16%, terwijl het aantal niet beslissers gedaald is met 35% ten opzichte van 2020

Horecava 2024

De volgende Horecava is van 8 januari tot en met 11 januari 2024.

(Binnenkort meer over het aanbod op de Horecava)

Bron: Horecava/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING voorspelt uitdagend jaar voor de horeca

Analyse – Ondanks een laag consumentenvertrouwen, maakt de horeca een goede start in 2023. Consumenten gaven in het eerste kwartaal maar liefst 7% meer uit dan een jaar geleden. Maar voor heel 2023 verwacht ING Research toch problemen en voorziet de bank een uitdagend jaar.

Lees bericht


Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Lees bericht

Appèl nieuwe cateraar van Technische Universiteit Delft

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.

Lees bericht

Het Laatste Tafeltje nu als Do It Yourself (DIY) platform

Techniek - Sinds 2017 brengt Het Laatste Tafeltje horecazaken en gasten bij elkaar. Het platform telt ruim 100.000 gebruikers en zorgt hiermee voor extra gasten op de minder drukke dagen en specifieke tijden. Nu introduceert Het Laatste Tafeltje een Do It Yourself (DIY)  horeca marketingconcept waarbij algehele vrijheid en gebruiksgemak voor zakelijke klanten centraal staan.

Lees bericht


Weelderig kleurrijk jaren ’70 design bij La Nostra Gigi

Horecaconcept – Pesca, Skylounge Ventuno, MaMa Kelly, het zijn stuk horecaconcepten waar naast goed eten het interieur een belangrijke rol speelt. Zo ook bij La Nostra Gigi aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Een nieuw horecaconcept dat veel ruimte biedt voor Italiaans shared dining en een borrel; een weelderig en kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge in één.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid