Vis van horecaleverancier Schmidt Zeevis voortaan bij Picnic


Bezorgsuper – Klanten van online supermarkt Picnic kunnen voortaan de verse vis van visspecialist Koninklijke Schmidt Zeevis bestellen. Beide bedrijven starten in de regio’s Rotterdam en Amsterdam een samenwerking. Later kunnen ook de andere bezorggebieden van Picnic gebruik maken van de samenwerking.

Visspecialist Schmidt Zeevis leverde tot voor kort hoofdzakelijk aan toonaangevende chefkoks, horecagelegenheden, groothandels en cateringbedrijven. Met Picnic komen daar de thuiskoks bij. Door de samenwerking met Picnic krijgen ruim 150.000 klanten toegang tot het assortiment van de Rotterdamse visspecialist. Claire Stam van Picnic: “De vis van Schmidt Zeevis wordt duurzaam gevangen, klaargemaakt en meteen aan ons geleverd. Zo belandt het vers vanuit de zee vrijwel direct op je bord. Korter kun je de keten eigenlijk niet maken.”

Traceerbaar

Klanten van Picnic in Amsterdam, Rotterdam en omliggende gemeentes kunnen via de Picnic-app kiezen uit verse slibtong uit de Noordzee, duurzame tonijn van de Filipijnen, schelvis uit Noorwegen of de eveneens Noorse roodbaars. De vis wordt door Schmidt Zeevis tot filés gesneden en beschermd verpakt, zodat Picnic ze gekoeld aan klanten kan leveren. De vissers waarbij Schmidt Zeevis inkoopt werken met een Marine Steward Council (MSC)-certificering, wat ze verplicht op een dusdanig niveau te vissen dat visbestanden productief en gezond blijven en het zeeleven intact. Ook is alle vis traceerbaar tot aan de kotter. Directeur Marcel van Breda van Schmidt Zeevis: "De productiedag is leverdag, dat bestaat nog niet in Nederland. Alle vis die bij ons vers binnenkomt, wordt meteen ambachtelijk met de hand schoongemaakt. Als de consument voor tien uur ’s avonds bestelt, heeft hij de vis de volgende dag in huis.”

Picnic is de laatste tijd het premiumassortiment fors aan het uitbreiden. Naast de samenwerking nu met Schmidt Zeevis voegde de bezorgsuper eerder eigen boerderijmelk aan het assortiment toe, afkomstig van de boerderij van de familie Oostdam in Bodegraven. En deze week maakte Picnic ook bekend de kruiden van PlantLab te gaan verkopen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzetherstel horeca in 2021 gaat voor krimp bij supers zorgen

Analyse – In 2020 stijgt de omzet van supermarkten met 8 procent en van speciaalzaken met 7 procent. Van die groei hangt ongeveer 5 tot 6 procentpunt samen met de corona-uitbraak. Afhankelijk van het tijdstip waarop de horeca weer meer ruimte krijgt zal de omzet van supermarkten in 2021 met 2% en van speciaalzaken met 3% dalen.

Lees bericht


Picnic verruilt inkoop via Superunie voor EDEKA

Bezorgdienst - Online supermarkt Picnic verruilt de samenwerking met de Nederlandse inkooporganisatie Superunie voor een gezamenlijke inkooporganisatie met het Duitse supermarktbedrijf EDEKA. Dat laat medeoprichter Michiel Muller van de online supermarkt weten.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid