Vital Food Group neemt Bagels & Beans over


Bagels & Beans, overgenomen door Vital Food Group, werkt ook samen met Jumbo Supermarkten

Overname - Franchiseketen Bagels & Beans is overgenomen door Vital Food Group B.V., de moederorganisatie van Bakker Bart en Bakerstreet. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Algemeen directeur Siad Awwad: “De Vital Food Group is klaar voor de volgende fase in haar ontwikkeling, waarmee zij de nummer 1-positie in Nederland op het gebied van ontbijt, lunch, koffie en tussendoor nog sterker wil gaan neerzetten. De overname van Bagels & Beans past hier uitstekend bij”.

De overname van Bagels & Beans geeft Vital Food Group ook kansen om internationaal te expanderen, laat Awwad weten. “Het is een formule met internationale flair. Deze stap zal ongetwijfeld verder bijdragen aan de groeikracht en de vitale toekomst van onze organisatie,” aldus de dircteur.

Het is de Vital Food Group die het initiatief heeft genomen voor de samenwerking. Het besluit is genomen op basis van de positieve gesprekken en het vertrouwen tussen de managementteams en aandeelhouders van Vital Food Group en Bagels & Beans.

80 winkels

Bagels & Beans B.V. omvat een franchiseformule met 80 winkels en een groothandel en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht, waar 26 mensen werken. De huidige eigenaren zijn de founders Ronald Bakker en Ninande Thio en sinds januari 2021 is operationeel directeur Lizan van der Pol mede-eigenaar. Ronald en Ninande blijven aan als adviseur bij de vennootschap, Lizan van de Pol zal haar werkzaamheden voor Bagels & Beans voortzetten.

Ninande Thio, Ronald Bakker en Lizan van der Pol zullen medeaandeelhouder van Vital Food Group worden. Lizan van der Pol zal verantwoordelijk blijven voor Bagels & Beans. Bij de verkoop hebben de belangen van de franchisenemers vooropgestaan; zij kunnen hun onderneming op dezelfde wijze voortzetten.

Bagels & Beans

Bagels & Beans omvat 80 vestigingen waarvan er 78 in eigendom zijn van zelfstandige ondernemers, die de winkel voor eigen risico exploiteren. Begin 1996 opende Bagels & Beans de eerste vestiging aan de Ferdinand Bolstraat 70 in Amsterdam. De koffie- en bagelketen haalt dit jaar een consumentenomzet van ruim 40 miljoen euro. Sinds begin 2021 zijn de biologische sesam- en volkoren bagels van Bagels & Beans verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten.

Bron: Vital Food Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bagels & Beans rolt voorjaar uit met Rontbijt

Formulenieuws - Er wordt vaker buiten de deur ontbeten en op afwijkende tijdstippen. Daarom kun je bij Bagels & Beans al jaren de hele dag door ontbijten. Tijdens de voorjaarscampagne Rontbijt doet deze Nederlandse espressobarformule hier nog een schepje bovenop met een winactie voor ontbijters. Verder introduceert de formule de bagelplant.

Lees bericht



Bagels & Beans geeft Nederlandse daklozen warme voeten

Actie - Als resultaat van de decembercampagne ‘Wie geef jij warme voeten? Deel de warmte!’ heeft Bagels & Beans 5.000 paar nieuwe sokken gedoneerd aan dak- en thuislozen in Nederland. De speciale donatiesokken zijn aan Leger des Heils locaties in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam overhandigd.

Lees bericht

Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht


Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees bericht

Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooppartijen

Inkoop - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 voor Jumbo belangrijke schaalvoordelen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid