Vital Food Group neemt Bagels & Beans over


Bagels & Beans, overgenomen door Vital Food Group, werkt ook samen met Jumbo Supermarkten

Overname - Franchiseketen Bagels & Beans is overgenomen door Vital Food Group B.V., de moederorganisatie van Bakker Bart en Bakerstreet. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Algemeen directeur Siad Awwad: “De Vital Food Group is klaar voor de volgende fase in haar ontwikkeling, waarmee zij de nummer 1-positie in Nederland op het gebied van ontbijt, lunch, koffie en tussendoor nog sterker wil gaan neerzetten. De overname van Bagels & Beans past hier uitstekend bij”.

De overname van Bagels & Beans geeft Vital Food Group ook kansen om internationaal te expanderen, laat Awwad weten. “Het is een formule met internationale flair. Deze stap zal ongetwijfeld verder bijdragen aan de groeikracht en de vitale toekomst van onze organisatie,” aldus de dircteur.

Het is de Vital Food Group die het initiatief heeft genomen voor de samenwerking. Het besluit is genomen op basis van de positieve gesprekken en het vertrouwen tussen de managementteams en aandeelhouders van Vital Food Group en Bagels & Beans.

80 winkels

Bagels & Beans B.V. omvat een franchiseformule met 80 winkels en een groothandel en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht, waar 26 mensen werken. De huidige eigenaren zijn de founders Ronald Bakker en Ninande Thio en sinds januari 2021 is operationeel directeur Lizan van der Pol mede-eigenaar. Ronald en Ninande blijven aan als adviseur bij de vennootschap, Lizan van de Pol zal haar werkzaamheden voor Bagels & Beans voortzetten.

Ninande Thio, Ronald Bakker en Lizan van der Pol zullen medeaandeelhouder van Vital Food Group worden. Lizan van der Pol zal verantwoordelijk blijven voor Bagels & Beans. Bij de verkoop hebben de belangen van de franchisenemers vooropgestaan; zij kunnen hun onderneming op dezelfde wijze voortzetten.

Bagels & Beans

Bagels & Beans omvat 80 vestigingen waarvan er 78 in eigendom zijn van zelfstandige ondernemers, die de winkel voor eigen risico exploiteren. Begin 1996 opende Bagels & Beans de eerste vestiging aan de Ferdinand Bolstraat 70 in Amsterdam. De koffie- en bagelketen haalt dit jaar een consumentenomzet van ruim 40 miljoen euro. Sinds begin 2021 zijn de biologische sesam- en volkoren bagels van Bagels & Beans verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten.

Bron: Vital Food Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Lees bericht


Henri Froeling vertrekt bij Vital Food Group

Persoonlijk  – Henri Froeling vertrekt per 1 maart 2023 als werknemer en aandeelhouder van de Vital Food Group, zo laat het bedrijf vrijdag weten. Froeling zal dit jaar nog wel op interimbasis betrokken blijven bij  Bakerstreet. Daarnaast zal hij nog de rol van Managing Director bij Bakker Bart invullen tot een opvolger is ingewerkt.

Lees bericht
Vital Food Group krijgt nieuwe directie

Benoeming - De directie van Vital Food Group B.V., de moederorganisatie van Bakker Bart en Bakerstreet, krijgt per 16 mei een nieuwe directie. Herbert Schalkwijk, algemeen directeur van de groep, heeft het bedrijf verlaten en wordt opgevolgd door Siad Awwad. Schalkwijk blijft wel als aandeelhouder betrokken bij de groep.

Lees bericht

Antonio Stroes verkoopt deel Kwalitaria aan Antea

Formulenieuws – Antonio Stroes, oprichter en aandeelhouder van cafetariaformule Kwalitaria, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Antea. Hiermee gaat het cafetariabedrijf een volgende fase in, die zich richt op overnames en ook gericht is op de zakelijke markt.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid