Vooral veel vendingnieuws op beurs Facilitair


Vending als oplossing voor onbemande catering, of als 24/7-aanvulling op reguliere catering

Vakbeurs – De beurs Facilitair en Gebouwenbeheer, onlangs gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, was weliswaar kleiner dan de vorige editie, maar liet desalniettemin wel een aantal nieuwe ontwikkelingen zien. Vooral op gebied van vending waren er nieuwe oplossingen te zien, al dan niet als aanvulling op locaties waar reguliere catering een probleem is.

Zo presenteerde Vendingland een nieuwe lijn Rue de Ravioli producten van Robert Kranenborg in de vendingautomaat Shocking. Het gaat om gerechten en maaltijdcomponenten die op een eenvoudige manier thuis of op locatie verwarmd kunnen worden en direct gegeten kunnen worden. Vendingland presenteerde ook een automaat met producten van JuiceBrothers en SPAR voor locaties waar gemak en gezondheid een belangrijke rol spelen.

Theebar

Cateraar Vitam presenteerde het nieuwe theeconcept. Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld. Mede daarom wil de cateraar naast koffie ook thee een prominente plek in een koffiebar geven. Daarvoor is het concept Theebar ontwikkeld, geïnspireerd door de Arabische theecultuur. Bij de Theebar vinden de gasten in glazen potten diverse losse theesoorten en uiteenlopende verse ingrediënten, zoals munt, kaneel, gember of fruit. Vitam combineert de Arabische sfeer van de ook met de typische hapjes die daarbij horen.

Goodish

Appèl en Markies presenteerden het nieuwe cateringconcept Goodish. Het nieuwe concept Goodish staat voor ‘Vers, snel and a very goooood taste’. Bij het nieuwe cateringconcept wordt er gebruik gemaakt van de jarenlange ervaring in de catering, waardoor in Goodish gezond en lekker gekoppeld kan worden aan een snelle service. Bij Goodish zijn gasten binnen no time voorzien van een heerlijke, voedzame lunch, zo belooft cateraar Appèl. Het concept wordt onder andere ingezet op de universiteit in Delft en past ook bij het maatwerk dat Appèl en Markies op deze locaties wil neerzetten. Daarnaast presenteerde de cateraar de Frigo Smart Fridges, die ter ondersteuning of als alternatief voor een bemande cateringlocatie kan worden ingezet. Bij Appèl  werkt die slimme koelkast op basis van de QR-code van de producten.

Slimme koelkast

Steeds vaker zien bedrijven de ondersteuning van automaten op cateringactiviteiten als oplossing om toch 24/7 een assortiment eten en drinken aan te bieden. Ook AH to go die samen met Selecta onbemande en deels bemande cateringlocaties inricht ziet de groei in dat segment. Beide bedrijven hebben gezamenlijk bij 140 bedrijven zo’n 170 automaten geplaatst. Veelal de automaten met een overzichtelijk assortiment aan lunchproducten. De AH to go automaten met een breder supermarkt assortiment worden minder vaak geplaatst. In tegenstelling tot PURA GO dat juist wel de automaten met een breder assortiment plaatst. Deels zijn die automaten ter vervanging van de cateringactiviteiten, maar ook vaak ter ondersteuning van de voorzingen op het gebied van eten en drinken als de catering gesloten is.

Gewichtsdruk

Bij Vending@work werken ze ook met en slimme koelkast, die de producten registreert op basis van het gewichtsdruk van het product op het schap. Op het moment dat de gebruiker een product van het schap afpakt, wordt de gewichtsvermindering geregistreerd en het betreffende product op een display boven de koelkast met prijs gemeld. Als de eindkeuze op die manier is gemaakt, ook voor meerdere producten, wordt vervolgens het bedrag in gebracht. Zodra een product door de klant weer wordt teruggelegd, is ook het voor de gast te zien op de display dat het product weer van het keuzelijstje verdwijnt.

ORCA

Tot slot was er voor grotere cateringlocaties nog een mooie innovatie te zien van TEN Composting. Een composteermachine met de naam ORCA, die alle producten voor menselijke consumptie binnen 24 uur composteert zodat het afval kan worden afgevoerd via het riool. Gepatenteerde biochips en zorgen in combinatie microbiele mengsels voor het afbreken vanvoedselafval. Na filtering kan het restafval via de bestaande riolering worden geloosd.

Bron: @FoodClicks

De ORCA waar voedselafval wordt gecomposteerd zodat het kan worden afgevoerd via het riool
Ook Jumbo was vertegenwoordigd en gaf aan zich succesvol op de zakelijke markt te ontwikkelen
Robert Kranenborg kookte zijn producten van Rue de Ravioli die in de vending onder Shocking te koop waren
Bij Vending@work ook diepvrieskasten
Slimme koelkasten waar de producten worden afgerekend op basis van gewichtsdruk op het schap
Thuisbezorgd.nl werkt tegenwoordig samen met de Healthy Fridge
Thebar, het theeconcept van Vitam
Theebar heeft ook Arabische lekkernijen passend bij het concept
Het AH to go-concept zoals AH en Selecta dat op de meeste locaties hebben staan
Bezoekers van de beurs Facilitair konden een beetje kennismaken met het nieuwe cateringconcept Goodish van Appel en Markies

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



NFV Franchise Trofee 2024 voor fastserviceketen Verhage

Verkiezing - Verhage is de winnaar van de NFV Franchise Trofee 2024, de jaarprijs van de Nederlandse Franchise Vereniging. Verhage liet twee andere genomineerde franchiseformules achter zich. Dat waren de Groningse koffieformule Doppio Espresso en AMI, een keten van kapsalons.

Lees bericht


Leonidas uitblinker op waardestrategie ‘beste product’

Onderzoek - Leonidas-klanten geven deze chocolaterie van alle foodretailers de hoogste score op de waardestrategie ‘beste product’. Uw Slager en Ekoplaza volgen op de tweede en derde plaats. Dit blijkt uit Uitblinkers Foodretail van specialist in online marktonderzoek Multiscope onder ruim 4.100 Nederlanders.

Lees bericht


Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht

PURA behaalt Bronzen Ecovadis Medaille in duurzaamheid

Erkenning - PURA heeft onlangs de bronzen medaille behaald in de duurzaamheidsprestatiemonitor van Ecovadis. Dit resultaat plaatst het bedrijf  in de top 35% van de tienduizenden bedrijven wereldwijd die door Ecovadis zijn beoordeeld. De erkenning zorgt er voor dat PURA zich positioneert PURA als een van de meest duurzame cateraars van Nederland.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid