Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje


Catering van Hutten bij Haaglanden

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Het gaat om de cateraars Appèl, Cater Concept, Hospitalents, Hutten, Markies Catering, Rootz Kitchen, SAB, Van Leeuwen Catering, Vitam en Zo-vital. “Deze cateraars zetten een enorme stap voor de dieren, het klimaat en onze gezondheid,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier. Andere cateraars die ook voldoen aan de richtlijnen van Wakker Dier, waren wel gevraagd of zij op de advertentiepagina wilden staan, maar hebben - vooralsnog - aangeven dat niet te willen, laat Hilhorst in een reactie aan @FoodClicks weten.

Nederlanders halen op dit moment zo’n veertig procent van hun eiwitten uit plantaardige bronnen zoals peulvruchten en granen. De overige eiwitten komen uit dierlijke producten zoals vlees, zuivel en eieren. De overheid zet in op vijftig procent plantaardig in 2030. Hilhors: “Deze bedrijven laten zien dat het ambitieuzer kan.”

Vleesconsumptie

Volgens Wakker Dier wil zo’n zeventig procent van de Nederlanders minder vlees eten. Toch daalt de vleesconsumptie al jaren nauwelijks. De organisatie vindt het daarom belangrijk dat bedrijven vlees niet langer de standaard maken en de verkoop van plantaardige producten stimuleren. Cateraars kunnen in dat transitieproces een belangrijk rol spelen. Hilhorst: “Ze hebben alles in huis om hun gasten te inspireren en ze te laten ervaren hoe lekker plantaardig kan zijn. Dan wordt thuis een dagje geen vlees ook makkelijker.” 

Bron: Wakker Dier/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht




Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid