Week Zonder Vlees voegt in 2022 ‘& Zuivel’ toe


Nationale Week zonder Vlees en Zuivel trekt recordaantal van 80 partners

Campagne - De jaarlijks terugkerende campagne ‘De Nationale Week Zonder Vlees’ vraagt deze editie ook aandacht voor de impact van zuivel op het klimaat. Met de toevoeging ‘& Zuivel’ worden de deelnemers ook uitgedaagd om niet alleen het vlees een week te laten staan maar ook zuivel.

Van 7 tot en met 13 maart 2022 vindt de vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Sinds de eerste editie in maart 2018 is de duurzaamheidscampagne een succes. Jaarlijks groeit ook het aantal deelnemers. Nieuw dit jaar wordt de toevoeging ‘& Zuivel’. Naast het minderen van vlees, heeft zuivel volgens de organisatie ook een zeer belastend effect op het klimaat.

Het nieuwe normaal

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel sluit aan bij het groeiende bewustzijn dat elke dag dierlijke producten eten niet meer van deze tijd is. De grote milieu-impact van vlees en zuivel speelt hierin een belangrijke rol. Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel: “Dit jaar voegen we ‘& Zuivel’ toe om deelnemers te inspireren ook zuivel vaker te vervangen”. Volgens Boerdam zijn mensen zich inmiddels wel bewust van de impact van vlees op het milieu, maar de impact van zuivel is minder bekend.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBus Whisky lanceert duurzame whisky in nieuwe stokerij

Gedestilleerd – Duurzaam Nederlands whiskymerk Bus Whisky opent een splinternieuwe stokerij. Ter ere van de opening van de stokerij in het Brabantse Loosbroek lanceert het merk een nieuwe whisky. De nieuwe release is een vijf jaar oude Single Cask Whisky en gelagerd op Pedro Ximenez quarter cask vaten.

Lees bericht


Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid