Wijnbar Hemel & Aarde geopend in Utrecht


Wijnbar Hemel & Aarde volgt dezelfde filosofie als het restaurant: een verrassend menu met seizoensproducten

Horeca - De liefde voor wijnen is bij Restaurant Hemel & Aarde al jaren in ieder glas te proeven. Dar is nu een tweede plek bijgekomen. Het team achter het Utrechtse restaurant opende deze week de wijnbar, een plek om wijnen te proberen en te ontdekken.

In Wijnbar Hemel & Aarde volgt het team op een nieuwe manier de seizoenen door de glazen te vullen met wijnen van over de hele wereld. In 2023 begint Hemel & Aarde, met wat glazen wijn op tafel, te brainstormen: Wat zouden ze kunnen doen met die extra ruimte naast het restaurant? Een plan dat begon met ‘We maken het gewoon gezellig en zetten er wat goede dozen wijn neer’ veranderde in ongeveer een jaar in een groter idee: een bijdehand zusje voor ’t restaurant.

Wijnbar Hemel & Aarde volgt dezelfde filosofie als het restaurant: een verrassend menu met seizoensproducten. Het sommeliersteam ging samen met het restaurant op zoek naar zowel klassieke wijnen als flessen uit onverwachte wijnregio’s. Op het menu staan daarom nu naast de bekende wijnen en druivensoorten ook wijnen van kleinere boeren en wijnhuizen.

‘Hemel & Aarde’-chef Rene van der Weijden laat gasten met nieuwe ingrediënten borrelen. Naast de glazen wijn serveert het keukenteam creatieve bites als Korean Style zwezerik met een glaze van pepermiso, oesters met koffieponzu, en krokante boerenopleg – ‘alsof je het kaaskorstje van een tosti eet’. Buiten de snacks om komen uit de keuken ook kleine gerechten om te delen, zoals een rode biet met gerookte amandel en de BBQ-prei met romesco.

Bron: Hemel & Aarde/@FoodClicks

Het team achter het restaurant en de wijnbar Hemel & Aarde

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’

Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.

Lees bericht

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht
Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid