WijnSpijs start met 100% vegan WijnWandelingen


Wijn is niet per definitie vegan

Wijn – Culinair platform WijnSpijs, de organisatie die onder andere wijnwandelingen in de benelux verzorgt, heeft nu ook wandeling waarbij de wijn wordt gecombineerd met veganistische gerechten. In eerste instantie gaat het om wandelingen in Utrecht en Amsterdam.

Bij WijnSpijs ziet men een stijgende lijn in het aantal vegan of vegetarische aanvragen. Maar denkt ook dat er nog veel mensen 'geïnspireerd' kunnen worden. 'Bij wijn-spijs denkt men snel aan rode wijn met vlees en witte wijn bij vis, maar ook de plantaardige keuken maakt prachtige wijn-spijs combinaties waarbij 1+1=3', zegt Laura Lemmers, Wijnexpert bij WijnSpijs.

Twee wijnwandelingen

Het aantal mensen dat kiest voor een plantaardig menu stijgt, ziet WijnSpijs. Met name jonge mensen staan open voor een verandering in hun menu. En hoewel vegan of vegetarisch eten in ons land nog lang niet de norm, is groeit het aantal flexitariërs wel fors.  Vegans, maar zeker ook parttime vegans, of carnivoren kunnen inspiratie opdoen tijdens de Vegan WijnSpijs Wandelingen in Amsterdam of Utrecht. Tijdens deze wandelingen op zondagmiddag 26 juni (Amsterdam) en 21 augustus (Utrecht) laten 6 restaurants zien hoe culinair de vegan keuken kan zijn. En hoe je die combineert tot een perfecte wijn-spijs combinatie.

Geklaarde wijn

Lemmers wijst er op dat wijn niet per definitie vegan is. 'Zelfs veel vegans weten niet dat de meeste wijnen worden geklaard met dierlijk eiwit zoals gelatine of vislijm. Vegan wijnen worden gefilterd met bentoniet, een soort klei. Er bestaat een officieel vegan certificaat, dat staat duidelijk op de fles.'

Bron: WijnSpijs/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht


Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht

Nieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal

Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.

Lees bericht



Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht

Oldtimers lanceert drie suikervrije smaken

Introductie - Het merk Oldtimers, geproduceerd in het Friese dorp Jirnsum, lanceert drie nieuwe suikervrije smaken; van Zoete Bolletjes en Zoute Puntjes tot aan de gecoate Zoethout Rotsjes. De suikervrije producten van Oldtimers zijn ook volledig vegan.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid