WildWestLand zet eerste stap naar België


Buitenland - Het plantaardige merk WildWestLand, een samenwerking tussen Westland Kaas en Those Vegan Cowboys, gaat met een tweetal varianten naar België; een traditionele neutrale variant genaamd Cream Passionel en het kruidenvariant Garlic & Herb Affair.

Het merk werd in mei in Nederland geïntroduceerd en ligt inmiddels in twee verschillende smeerbare vegan ‘Fromance’ kazen in de winkel. In een pop-up store in het hart van ‘Vegan Capital’ Gent kan de Belgische consument al kennismaken met deze plantaardige alternatieven voor kaas. Daarnaast zijn de vegan ‘Fromance’ smeerbare kazen verkrijgbaar bij de Albert Heijn-winkels in België.

Westland Kaas - bekend van Maaslander en Old Amsterdam - en Those Vegan Cowboys - het plantaardige zuivellab van Vegetarische Slager-oprichters Jaap Korteweg en Niko Koffeman - hebben elkaar eerder dit jaar gevonden. Met deze joint venture is Westland de eerste grote traditionele Hollandse kaasmaker die met een plantaardige variant de winkels in gaat. In navolging van de introductie in Nederland, zet WildWestLand nu ook de stap naar België. WildWestLand wil haar aanbod op den duur ook via andere retailers aanbieden. Begin volgend jaar breidt zij het assortiment verder uit met de plantaardige ‘Fromance’ smaken.

Eerste stap

België is de eerste stap over de grens; uiteindelijk is het de bedoeling dat de plantaardige alternatieven kaas ook in andere landen worden aangeboden. WildWestLand verwacht eind volgend jaar een nieuwe generatie semi-harde kazen te introduceren. Volgens WildWestLand is het een moeilijk proces om harde kaas te maken uit plantaardige ingrediënten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Prestigieuze Crystal Taste Award voor Old Amsterdam 48+

Selectie – Old Amsterdam is in de prijzen gevallen bij de Superior Taste Award van het International Taste Institute. Old Amsterdam 48+ ontving zelfs het predicaat van de Crystal Taste Award, een benoeming voor buitengewone klasse die de 48+-kaas de komende drie jaar mag dragen.

Lees bericht


McDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw

Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.

Lees bericht

Free From Food keert terug naar Amsterdamse Rai

Vakbeurzen - De Free From Food beurs keert dit jaar van 21 tot en met 22 november 2023 terug naar de RAI in Amsterdam. Deze editie telt de beurs ruim 250 exposanten met producten op het gebied van plantaardige, veganistische, gezonde, biologische, functionele en gezondheidsingrediënten.

Lees bericht




Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’

Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid