Winnaars Gault&Millau Awards 2023 bekend gemaakt


De winnaars van de Gault&Millau;-uitreiking op het podium in het Utrechtse Tivoli

Uitreiking – Het Utrechtse Tivoli vormde voor de tweede keer het toneel van de Gault&Millau-uitreiking, die samenhangt met het uitbrengen van Gault&Millau gids 2023. Was die gids met de boordelingen van de belangrijkste restaurants vorig jaar nog digitaal, dit jaar had de organisator weer gekozen voor een fysieke gids, zij het een bescheiden exemplaar.

Maar liefst 750 bezoekers werden verwelkomd in Utrecht door Burgemeester Sharon Dijksma waarna Godfried van der Lugt, directeur van Gault&Millau Nederland samen met presentatrice Virginie Claes de Gault&Millau Awards uitreikte aan de winnaars van het jaar 2023. Maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar' en ‘Ontdekking van het Jaar’ werden gehuldigd. Aanwezig waren veel ondernemers in de wereld van de Nederlandse gastronomie.

Gault & Millau-gids

Gault&Millau is dé restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. De gedrukte gids telt 74 Nederlandse restaurants die beoordeeld zijn met 16 of meer punten, op basis van de 20 punten die in totaal zijn te verdienen. Volgens directeur Godfried van der Lugt van Gault&Millau Nederland was het een moeilijk jaar voor de restaurants. Niet alleen door twee jaar corona, maar ook door allerlei andere problemen zoals personeelsgebrek, energiekosten en hogere inkoopprijzen. Hierdoor zijn er 45 horecazaken van de lijst verdwenen, omdat ondernemers het niet meer zagen zitten hun zaak verder voort te zetten.

Winnaars

De award voor ‘Chef van het Jaar’ ging dit keer naar Jan Sobecki van Tribeca in Heeze. Hij werd geprezen voor brandende ambitie en evenwichtige smaakcombinaties. De ‘Jonge Chef van het Jaar’ award werd uitgereikt aan Guido Braeken van Julemont in Wittem. De categorie ‘Hoogste nieuwkomer van het jaar’ kreeg twee winnaars: SAAM Restaurant in Amstelveen en Yano in Rotterdam. Verder 19 nieuwkomers in de categorie ‘New On the Top’.

Licentiehouder

Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', Terras van het Jaar' en ‘Bistronoom van het Jaar'.

Bron: Gault&Millau/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid