Winnaars van de Thuisbezorgd.nl Awards 2021 zijn bekend


Abi Patat uit Amsterdam is het beste bezorgrestaurant van Nederland

Verkiezing - Abi Patat uit Amsterdam is het beste bezorgrestaurant van Nederland en heeft daarvoor maandag de Thuisbezorgd.nl Award 2021 ontvangen. De beste bezorgrestaurants van Nederland zijn gekozen op basis van publieksstemmen van de bezorgdienst.

In totaal brachten ruim 50.000 Nederlandse eetliefhebbers hun stem uit op restaurants in 54 verschillende categorieën. Thuisbezorgd.nl reikt deze awards voor het achtste jaar op rij uit om de beste bezorgrestaurants op de populaire eten bestelsite te bekronen.

Frietjes

Traditionele frietjes, hamburgers en pizza’s zijn nog altijd onverminderd populair. Dit waren het afgelopen jaar dan ook de top 3 meest bestelde gerechten. Voor de beste patat moet je volgens het Nederlandse publiek bij Abi Patat uit Amsterdam zijn. Dit restaurant werd verkozen tot Beste Bezorgrestaurant van Nederland.

Gezond ‘fastfood’ valt in de smaak

Toch zijn ook vegetarische en gezonde ‘fastfood’ restaurants steeds populairder met maar liefst 57% meer vega(n) bestellingen op Thuisbezorgd.nl in 2021 dan het jaar ervoor. Zo mag FLFL, dat inmiddels vestigingen heeft in Groningen, Haarlem en Utrecht, zich voor het tweede jaar op rij het Beste Veggie Restaurant noemen. Nieuw dit jaar is de categorie Beste Healthy Restaurant die werd gewonnen door het Utrechtse KAUAI. Jimmy Green uit Eindhoven opende afgelopen zomer haar deuren en valt als enige restaurant dit jaar zelfs twee keer in de prijzen met een award voor Beste Nieuwkomer en voor Beste Restaurant van Eindhoven. Sjors Stakenburg, eigenaar Jimmy Green: ‘’We zijn ontzettend trots dat we zo snel na onze opening al twee awards in ontvangst mogen nemen. Tijdens het ontwikkelen van ons concept stond meteen vast: de gerechten moeten vers, voedzaam, gezond en daarnaast ook heel lekker zijn. Fastfood heeft snel een stempel dat het ongezond is, maar wij willen laten zien dat het ook anders kan. Het is mooi om te zien dat dit ook door het publiek wordt gewaardeerd.”

Belonen

Gijs Weterings, Country Director Thuisbezorgd.nl: “Met deze awards willen onze restaurantpartners belonen voor de uitmuntende kwaliteit en service die zij het hele jaar geleverd hebben om de lekkerste gerechten bij de consument thuis te bezorgen. Het maakt ons trots dat de waardering hiervoor van de Nederlandse eetliefhebbers ook dit jaar weer ontzettend hoog is.”

Nieuwe publieksprijzen

Naast winnaars voor de beste bezorgrestaurants in alle grote steden van Nederland, werden er dit jaar vijf nieuwe awards uitgereikt om restaurants in de volgende categorieën te belonen:

- Beste Healthy Restaurant: KAUAI uit Utrecht

- Beste Lunch Restaurant: Broodje Bührs uit Amsterdam

- Beste Jonge Ondernemer <30 jaar: ShakShuk uit Amsterdam

- Beste Internationale keten: Domino’s Pizza

- Beste Nationale keten: SushiPoint

Winnaars per stad en categorie

Naast de landelijke winnaar heeft Thuisbezorgd.nl de lokale winnaars in 40 Nederlandse steden bekendgemaakt. Een volledige overzicht is op de website Thuisbezorgd.nl Awards 2021 te zien.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Just Eat Takeaway opent eigen supermarkt in Berlijn

Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, opent een eigen darkstore in Berlijn. De pilot-locatie van Lieferando Express, waaronder Thuisbezorgd in Duitsland werkt, volgt op de succesvolle introductie van het model in Canada, waar het bekend staat als Skip Express Lane.

Lees bericht


Thuisbezorgd gaat boodschappen van Marqt bezorgen

Bezorgdienst - Biologische supermarktketen Marqt gaat samenwerken met Thuisbezorgd.nl. Consumenten kunnen kiezen uit meer dan 300 biologische en milieuvriendelijke producten. De bestelling wordt direct bezorgd vanuit de winkels van Marqt in Amsterdam en Den Haag.

Lees bericht


Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht


SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht

La Place breidt thuisbezorging uit met Uber Eats

Formulenieuws – Na Thuisbezorgd.nl gaat La Place de thuisbezorging verder uitbreiden met Uber Eats. Voortaan is het mogelijk om alle producten en gerechten van La Place via het online bestelplatform Ubereats.com of de Uber Eats-app thuisbezorgd te krijgen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid