Zeeuwsche Zoute beste noviteit op vakbeurs Foodspecialiteiten


De winnaars tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2021 in Houten

Vakbeurzen - Met inachtneming van de coronamaatregelen vonden winkeliers en exposanten elkaar op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in de Expo Houten. De beurs werd maandag en dinsdag na twee jaar weer gehouden. Ruim 5300 bezoekers bezochten de afgelopen dagen de vakbeurs.

Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten is voor de bezoekers een groot internationaal aanbod te zien uit meer dan 20 landen. De beurs is bestemd voor kaaswinkels, foodspecialiteitenwinkels, slagers, poeliers, biologische speciaalzaken, slijters, wijnwinkels, (luxere) horeca, cateringbedrijven, ambulante handel, inkopers, zelfstandige supermarkten, producenten, importeurs en kookwinkels en wordt georganiseerd door het Vakcentrum..

Beste noviteit 2021

Tijdens een succesvolle eerste beursdag op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is Zeeuwsche Zoute door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2021 gekozen. Er is namelijk niets zo natuurlijk als zout uit je eigen Noordzee winnen en toch was het verboden. In 1998 is het verbod op zoutzieden opgeheven. Toch duurde het nog 20 jaar voordat iemand bedacht dat Zeeuws zout een mooie aanvulling zou zijn op de Nederlandse tafel.

Kaasnoviteit

Naast de Beste Noviteit heeft De Groot-Verburg de 'Beste Kaasnoviteit 2021’ in ontvangst genomen met het product Uut Hooi. De kaas is gemaakt van koeien die hooi gevoerd krijgen en dit is vertaald naar de kaas.

Brandt & Levie

Een speciale prijs werd uitgereikt aan Brandt & Levie met het product ‘Pastasaus van verse Venkelworst BIO’. Deze ‘Godfather Award’ is de prijs voor een product waar iedereen blij van wordt en is toegekend omdat de worstenmaker de worst in een pastasaus heeft verwerkt. Zo is er geen overschot meer.

Kaaskeuring

Bezoekers konden ook deelnemen aan de kaaskeuringen van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC). De prijsuitreiking hiervan vindt plaats op 7 oktober 2021 in Hart van Holland te Nijkerk.

De volgende Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt plaats maandag 26 september en dinsdag 27 september 2022, eveneens in Expo Houten.

Bron: Vakcentrum/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Koen Regout nieuwe ceo Brandt & Levie

Benoeming – Met ingang van mei is Koen Regout aangetreden als de nieuwe CEO van worstmakerij Brandt & Levie. Samen met de huidige eigenaren wil hij van Brandt & Levie hèt verantwoorde worstenmerk van Europa maken.

Lees bericht


Afscheid Harrie ten Have als voorzitter Vakcentrum

Persoonlijk - Harrie ten Have heeft na veertien jaar afscheid genomen als voorzitter van het Vakcentrum, de belangenvereniging voor zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. Voormalig Albert Heijn-franchiser Bram de Jong volgt hem op.

Lees bericht


Veel belangstelling bij start Vakbeurs Foodspecialiteiten

Vakbeurzen – Het was druk de eerst dag bij de beurs Foodspecialiteiten. De beurs die traditioneel veel bezocht wordt door (kaas)speciaalzaken krijgt tegenwoordig ook steeds meer bezoek vanuit foodservicebedrijven en zelfstandige retailers, zoals bakkers en slagers. Op elke stand liggen dan ook kwaliteitsproducten, waarmee je als bedrijf onderscheidend kunt zijn. Dit jaar zelfs internationaler dan ooit met producten uit Libanon...

Lees berichtBijdendijk en Brandt & Levie lanceren SNERT uit blik

Introductie - Chef Joris Bijdendijk en Brandt & Levie worstmakers lanceren gezamenlijk een soep uit blik: SNERT. De erwtensoep  is geboren uit liefde voor deze Nederlandse klassieker en wil blikvoer opnieuw op de kaart zetten. Daarnaast dient de introductie ook een goed doel; van elk SNERT-pakket wordt namelijk één blik soep aan Voedselbank Amsterdam gedoneerd.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid