Zeeuwsche Zoute beste noviteit op vakbeurs Foodspecialiteiten


De winnaars tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2021 in Houten

Vakbeurzen - Met inachtneming van de coronamaatregelen vonden winkeliers en exposanten elkaar op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in de Expo Houten. De beurs werd maandag en dinsdag na twee jaar weer gehouden. Ruim 5300 bezoekers bezochten de afgelopen dagen de vakbeurs.

Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten is voor de bezoekers een groot internationaal aanbod te zien uit meer dan 20 landen. De beurs is bestemd voor kaaswinkels, foodspecialiteitenwinkels, slagers, poeliers, biologische speciaalzaken, slijters, wijnwinkels, (luxere) horeca, cateringbedrijven, ambulante handel, inkopers, zelfstandige supermarkten, producenten, importeurs en kookwinkels en wordt georganiseerd door het Vakcentrum..

Beste noviteit 2021

Tijdens een succesvolle eerste beursdag op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is Zeeuwsche Zoute door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2021 gekozen. Er is namelijk niets zo natuurlijk als zout uit je eigen Noordzee winnen en toch was het verboden. In 1998 is het verbod op zoutzieden opgeheven. Toch duurde het nog 20 jaar voordat iemand bedacht dat Zeeuws zout een mooie aanvulling zou zijn op de Nederlandse tafel.

Kaasnoviteit

Naast de Beste Noviteit heeft De Groot-Verburg de 'Beste Kaasnoviteit 2021’ in ontvangst genomen met het product Uut Hooi. De kaas is gemaakt van koeien die hooi gevoerd krijgen en dit is vertaald naar de kaas.

Brandt & Levie

Een speciale prijs werd uitgereikt aan Brandt & Levie met het product ‘Pastasaus van verse Venkelworst BIO’. Deze ‘Godfather Award’ is de prijs voor een product waar iedereen blij van wordt en is toegekend omdat de worstenmaker de worst in een pastasaus heeft verwerkt. Zo is er geen overschot meer.

Kaaskeuring

Bezoekers konden ook deelnemen aan de kaaskeuringen van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC). De prijsuitreiking hiervan vindt plaats op 7 oktober 2021 in Hart van Holland te Nijkerk.

De volgende Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt plaats maandag 26 september en dinsdag 27 september 2022, eveneens in Expo Houten.

Bron: Vakcentrum/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn

Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.

Lees berichtAnne&Max komt met hybride Brandt & Levie Hotdog

Formulenieuws - Fresh food & coffee café Anne&Max start met een hybride Brandt & Levie Hotdog in samenwerking met chef Samuel Levie. Het gaat om een maandspecial van de formule die gemaakt is met een worst die bestaat uit 35% groente en 65% verantwoord vlees. De hotdog is in maart te bestellen in alle dertig Anne&Max vestigingen in Nederland.

Lees bericht

Slagersbeurs Slavakto onderdeel Vakbeurs Foodspecialiteiten

Vakbeurzen – De Nederlandse slagers krijgen weer een jaarlijkse vakbeurs. Stichting Slavakto heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, de organisator van de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten. Beide stichtingen bundelen hun krachten om een completere versbeurs te organiseren voor versspecialisten.

Lees bericht


Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht

Brandt & Levie en Grapedistrict komen met ‘Zwijn & Wijn’

Introductie - Twee Amsterdamse bedrijven Brandt & Levie’s en Grapedistrict komen met een nieuw product voor het borrelmoment: ‘Zwijn & Wijn’. Het gaat om een handgemaakte droge worst van beter vlees met daarin een rode wijn van een kleine wijnboer, Pedro, die is aangesloten bij Grapedistrict.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid