Zeeuwsche Zoute beste noviteit op vakbeurs Foodspecialiteiten
Vakbeurzen - Met inachtneming van de coronamaatregelen vonden winkeliers en exposanten elkaar op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in de Expo Houten. De beurs werd maandag en dinsdag na twee jaar weer gehouden. Ruim 5300 bezoekers bezochten de afgelopen dagen de vakbeurs.
Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten is voor de bezoekers een groot internationaal aanbod te zien uit meer dan 20 landen. De beurs is bestemd voor kaaswinkels, foodspecialiteitenwinkels, slagers, poeliers, biologische speciaalzaken, slijters, wijnwinkels, (luxere) horeca, cateringbedrijven, ambulante handel, inkopers, zelfstandige supermarkten, producenten, importeurs en kookwinkels en wordt georganiseerd door het Vakcentrum..
Beste noviteit 2021
Tijdens een succesvolle eerste beursdag op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is Zeeuwsche Zoute door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2021 gekozen. Er is namelijk niets zo natuurlijk als zout uit je eigen Noordzee winnen en toch was het verboden. In 1998 is het verbod op zoutzieden opgeheven. Toch duurde het nog 20 jaar voordat iemand bedacht dat Zeeuws zout een mooie aanvulling zou zijn op de Nederlandse tafel.
Kaasnoviteit
Naast de Beste Noviteit heeft De Groot-Verburg de 'Beste Kaasnoviteit 2021’ in ontvangst genomen met het product Uut Hooi. De kaas is gemaakt van koeien die hooi gevoerd krijgen en dit is vertaald naar de kaas.
Brandt & Levie
Een speciale prijs werd uitgereikt aan Brandt & Levie met het product ‘Pastasaus van verse Venkelworst BIO’. Deze ‘Godfather Award’ is de prijs voor een product waar iedereen blij van wordt en is toegekend omdat de worstenmaker de worst in een pastasaus heeft verwerkt. Zo is er geen overschot meer.
Kaaskeuring
Bezoekers konden ook deelnemen aan de kaaskeuringen van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC). De prijsuitreiking hiervan vindt plaats op 7 oktober 2021 in Hart van Holland te Nijkerk.
De volgende Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt plaats maandag 26 september en dinsdag 27 september 2022, eveneens in Expo Houten.
Bron: Vakcentrum/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Brandt & Levie wint Noviteitenprijs 2024 Foodspecialiteitenbeurs
Vakbeurzen – Door de samenwerking met slagersbeurs Slavakto is de Foodspecialiteitenbeurs in Houten verder gegroeid. Eerder al ging de beurs samen met de AGF-beurs. De beurs kent een noviteitenverkiezing, die dit jaar gewonnen werd door Brandt & Levie.
Lees berichtBrandt & Levie en Chez Jan komen met 100% plantbased hotdog
Introductie - Het Amsterdamse worstmerk Brandt & Levie lanceert samen met Rotterdamse hotdog specialist Chez Jan hun Plantbased Hotdog. Na een volledig circulaire worst en een hybride worst gaan ze nu voor het eerst 100% plantbased. Samen met hotdogpartner Chez Jan gaan zij deze zomer de nieuwe ‘hotdog’ dit seizoen op de kaart zetten bij tientallen horeca en evenementenlocaties. Het product komt...
Lees berichtTabaksverkoop bij supermarkten per 1 juli beëindigd
Rookwaren - Vanaf maandag 1 juli is het supermarkten en avondwinkels niet meer toegestaan tabaksproducten en rookwarenartikelen te verkopen. De afgelopen week verschenen in diverse supermarkten informatieborden over het aanstaande tabaksverkoopverbod.
Lees berichtVakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn
Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.
Lees berichtBrandt & Levie komen met een plant-based hotdog
Introductie – Brandt & Levie, ooit ontstaan omdat de oprichters zagen dat er veel mis ging in de vleesindustrie, gaan nu ook met plant-based producten komen. Het eerste product van de traditionele worstmakerij wordt een plant-based hotdog.
Lees berichtAnne&Max komt met hybride Brandt & Levie Hotdog
Formulenieuws - Fresh food & coffee café Anne&Max start met een hybride Brandt & Levie Hotdog in samenwerking met chef Samuel Levie. Het gaat om een maandspecial van de formule die gemaakt is met een worst die bestaat uit 35% groente en 65% verantwoord vlees. De hotdog is in maart te bestellen in alle dertig Anne&Max vestigingen in Nederland.
Lees bericht