Zeeuwsche Zoute beste noviteit op vakbeurs Foodspecialiteiten


De winnaars tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2021 in Houten

Vakbeurzen - Met inachtneming van de coronamaatregelen vonden winkeliers en exposanten elkaar op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in de Expo Houten. De beurs werd maandag en dinsdag na twee jaar weer gehouden. Ruim 5300 bezoekers bezochten de afgelopen dagen de vakbeurs.

Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten is voor de bezoekers een groot internationaal aanbod te zien uit meer dan 20 landen. De beurs is bestemd voor kaaswinkels, foodspecialiteitenwinkels, slagers, poeliers, biologische speciaalzaken, slijters, wijnwinkels, (luxere) horeca, cateringbedrijven, ambulante handel, inkopers, zelfstandige supermarkten, producenten, importeurs en kookwinkels en wordt georganiseerd door het Vakcentrum..

Beste noviteit 2021

Tijdens een succesvolle eerste beursdag op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is Zeeuwsche Zoute door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2021 gekozen. Er is namelijk niets zo natuurlijk als zout uit je eigen Noordzee winnen en toch was het verboden. In 1998 is het verbod op zoutzieden opgeheven. Toch duurde het nog 20 jaar voordat iemand bedacht dat Zeeuws zout een mooie aanvulling zou zijn op de Nederlandse tafel.

Kaasnoviteit

Naast de Beste Noviteit heeft De Groot-Verburg de 'Beste Kaasnoviteit 2021’ in ontvangst genomen met het product Uut Hooi. De kaas is gemaakt van koeien die hooi gevoerd krijgen en dit is vertaald naar de kaas.

Brandt & Levie

Een speciale prijs werd uitgereikt aan Brandt & Levie met het product ‘Pastasaus van verse Venkelworst BIO’. Deze ‘Godfather Award’ is de prijs voor een product waar iedereen blij van wordt en is toegekend omdat de worstenmaker de worst in een pastasaus heeft verwerkt. Zo is er geen overschot meer.

Kaaskeuring

Bezoekers konden ook deelnemen aan de kaaskeuringen van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC). De prijsuitreiking hiervan vindt plaats op 7 oktober 2021 in Hart van Holland te Nijkerk.

De volgende Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt plaats maandag 26 september en dinsdag 27 september 2022, eveneens in Expo Houten.

Bron: Vakcentrum/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bijdendijk en Brandt & Levie lanceren SNERT uit blik

Introductie - Chef Joris Bijdendijk en Brandt & Levie worstmakers lanceren gezamenlijk een soep uit blik: SNERT. De erwtensoep  is geboren uit liefde voor deze Nederlandse klassieker en wil blikvoer opnieuw op de kaart zetten. Daarnaast dient de introductie ook een goed doel; van elk SNERT-pakket wordt namelijk één blik soep aan Voedselbank Amsterdam gedoneerd.

Lees bericht


Tankstation & Carwash Vakbeurs gaat volledig online

Beurzen – Lang werd volgehouden dat de fysieke beurs doorgang zou vinden, maar uiteindelijk is toch besloten de zesde editie van Tankstation & Carwash Vakbeurs, die op 4 en 5 november zou worden gehouden, volledig online te organiseren. In een driedaags programma krijgen exposanten nu de gelegenheid hun innovaties via een livestream te tonen.

Lees bericht


Tweede Kamer stemt in met wetsvoorstel Franchise

Wetgeving – De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat, dat een betere balans moet brengen in de verhouding tussen franchisenemer en franchisegever. De zogenaamde ‘franchisewet’ is tien jaar onderwerp van discussie geweest tussen diverse partijen.

Lees bericht


Vakbeurs Foodspecialiteiten verschoven naar 2021

Vakbeurzen – De organisatie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten heeft besloten de beurs door te schuiven naar maandag 27 en dinsdag 28 september 2021. Ondanks de mogelijke versoepelingen in de coronamaatregelen ziet de organisatie geen mogelijkheden de beurs te organiseren.

Lees bericht

Versbranches laten de kracht van speciaalzaak zien in tv-spot

Campagne –  “Vers en met liefde”; dat is de boodschap van een tv-spot die door een aantal samenwerkende versdetailhandelbranches wordt gelanceerd. Het doel is om de consument attent te maken op de aanwezigheid van deze speciaalzaken en te laten zien dat het steunen van deze ondernemers van groot belang is.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid