‘Zuid-Holland redt de meeste maaltijden’
Analyse - In 2021 redde Too Good To Go Nederland ruim 5 miljoen maaltijden. Koploper was de provincie Zuid-Holland, waar 1.097.012 maaltijden werden gered via app tegen voedselverspilling. Dat bleek uit het tweede jaarlijkse Impact Rapport van Too Good To Go tijdens het eerste live event in het Transformatorhuis in Amsterdam.
Wereldwijd werden 52 miljoen maaltijden gered via de Too Good To Go-app. Het bedrijf breidde uit naar Canada en Ierland. Opvallend is het succes in Nederland. Als Europese koploper op het gebied van voedselbesparing, wist Too Good To Go in Nederland in één jaar 5.234.897 maaltijden te redden van de verspilling. Dit komt neer op een stijging van 45% ten opzichte van 2020, toen Nederland ruim 3.6 miljoen maaltijden redde via de app. Parallel aan de snelle uitbreiding was 2021 ook het jaar waarin Too Good To Go officieel klimaatneutraal+ werd.
Nederland
Zuid-Holland wist 1.097.012 maaltijden te redden en is koploper in Nederland, gevolgd door Noord-Holland (968.420 maaltijden) en Noord-Brabant (807.333 maaltijden). In Nederland bestonden de geredde maaltijden in 2021 voor 78% uit verrassende ‘magic boxen’, 14% uit groenten- en fruitboxen, 7% uit broodboxen en 1% themaboxen. Retailers (3.903 aangesloten partners) redden gezamenlijk 2.930.422 maaltijden. Bakkerijen (2.551 aangesloten partners) redden 1.924.027 Magic Boxen.
In 2022 zet Too Good To Go in Nederland, naast een verdere uitbreiding van de app, ook in op meer aandacht voor voedselverspilling bij mensen thuis, met onder andere bewustwordingcampagnes rondom thema’s als de vaak verkeerd geïnterpreteerde THT-etikettering.
Bron: Too Good To Go/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen
Voedselverspilling – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.
Lees berichtMinder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor
Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...
Lees berichtOrbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered
Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.
Lees berichtOrbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling
Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...
Lees berichtOntbijtmerk Yespers introduceert nieuwe granola’s
Introductie – Het duurzame ontbijtmerk Yespers heeft vier nieuwe granola’s geïntroduceerd. Het gaat om een viertal ontbijtproducten gemaakt van Nederlandse haver met gered fruit.
Lees berichtInstockMarket ontvangt B Corp-certificering
Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.
Lees bericht