Zwanenberg Food Group wil locatie Voorthuizen sluiten


Assortimentsoverzicht van Zwanenberg met daarbij de producten van voormalig Struik

Industrie – Zwanenberg Food Group (ZFG) is voornemens de productie van knakworst en soepen van de voormalige 'Struikfabriek' in Voorthuizen in 2023 te staken. De productielijnen voor soep en knakworst in Oss zullen worden uitgebreid.

Sinds de overname van Struik Foods (in maart 2020) heeft Zwanenberg Food Group in Nederland vier productielocaties voor conserven. Voor een groot deel vinden op deze locaties dezelfde activiteiten plaats. Maarten Elsinga, CEO Zwanenberg Food Group Nederland: “De kern van deze stap is dat wij straks dezelfde volumes produceren, maar met een locatie minder.”

Belangrijkste reden voor de voorgenomen sluiting is de kostenstijging in de gehele keten, laat Elsinga weten.  “Na afweging van diverse alternatieven zijn we tot de conclusie gekomen dat het beëindigen van onze productie in Voorthuizen het meest voor de hand ligt. Daarmee kunnen we op relatief korte termijn onze doelstelling verwezenlijken. Dit project zal naar verwachting in de loop van 2023 worden afgerond.”

De Ondernemingsraad is om advies gevraagd en de vakbonden zijn over het voornemen geïnformeerd. De doelstelling van ZFG is zoveel mogelijk medewerkers voor de onderneming te behouden.

Bron: ZFG/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Zwanenberg 100e stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling

Voedselverspilling – Zwanenberg Food Group is het 100e bedrijf dat zich als stakeholder aansluit bij Samen Tegen Voedselverspilling. Door voeding te verhitten en in een circulaire verpakking te verpakken, en door onder andere reststromen te verwerken tot soepen en sauzen, draagt Zwanenberg fors bij aan het tegengaan van verspilling.

Lees bericht


Zwanenberg en Struik voortaan samen

Fusie - De aandeelhouders van Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe hebben besloten dat de twee ondernemingen per vandaag samen gaan. Hiermee ontstaat een breed voedingsmiddelenconcern met 1.800 medewerkers en een jaaromzet van €540 miljoen.

Lees bericht


Zwanenberg en Struik bevestigen fusiewens

Samenwerking  - Zwanenberg Food Group en de Veluwse conservenfabriek Struik Food hebben gemeld bij de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat zij willen fuseren. In juli hadden zij al aangekondigd dit van plan te zijn. De fusie kan in het eerste kwartaal 2020 worden afgerond. Beide bedrijven hebben het idee dat zij samen beter zijn opgewassen tegen de macht van...

Lees bericht

Genomineerden bekend van de Innofood Award 2019

Verkiezing - De 3 genomineerden voor de Innofood Award 2019 zijn bekend gemaakt. Het gaat om Kips Vega van de Zwanenberg Food Group, de nieuw corporate strategy van Koninklijke Grolsch en het verduurzaming en transparantie van de keten van eten bij de Veldhoeve Kip. Innofood is een netwerkclub in het oosten van het land. De aangesloten leden organiseren vakgroepbijeenkomsten en congressen. De...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid