Julia’s, Bagels & Beans, Spar en Hutten winnaars GFK-formule Awards

Onderzoek - Julia’s, Bagels & Beans, Spar en Hutten zijn de best gewaardeerde Out of Home Formules. Deze formules worden elk in hun eigen segment Fastservice, Coffee & Lunch, On the Move en At Work als beste gewaardeerd door hun eigen gasten, volgens onderzoek van GfK. In totaal zijn 67 formules gewaardeerd op de zogenaamde “7 Gs”: gemak, gastvrij, goedkoop, genieten, gezond, goed geweten en goed verhaal. Het is inmiddels de 8e editie...

Lees bericht

‘Gemengde managementteams presteren beter’

Onderzoek - Managementteams met een evenwichtige samenstelling van mannen en vrouwen behalen betere resultaten. Dat blijkt uit een studie die is opgezet door Sodexo, wereldleider op het vlak van Quality of Life Services. De studie werd uitgevoerd over een periode van vijf jaar bij vijftigduizend managers met verschillende functies in zeventig eenheden over de hele wereld. De operationele marges, de klanttevredenheid en de trouw van de medewerkers bleken het hoogst...

Lees bericht

Voedingssector gaat productieketen verduurzamen

Duurzaamheid - De Nederlandse voedingsmiddelensector gaat zich gezamenlijk inzetten voor een internationaal verantwoorde productieketen. Een brede coalitie heeft daarvoor vandaag het Convenant Voedingsmiddelen op het gebied van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) ondertekend. Doel van het convenant is om door samenwerking in de hele keten risico’s op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade te beperken en zo te werken aan een verduurzaming van de productieketen. De partijen die zich hier achter...

Lees bericht

Offerman lanceert een nieuw merk in hartig beleg

Introductie - De makers van Kips en Kraak-Vers komen deze zomer met een nieuw merk voor het assortiment vleeswaren, kaas en smeerbaar broodbeleg in portieverpakking: FairBeleg. De lancering van het nieuwe merk FairBeleg medio juli, is het resultaat van de herschikking van de merken die Offerman vorig jaar is gestart, toen nog onder de vlag van Zwanenberg Food Group. Sinds december 2017 is Offerman onderdeel van Ter Beke. André Vleemingh, Commercieel...

Lees bericht


Bonden ook akkoord met eigen bedrijfs-cao Sodexo

Catering - Sodexo heeft akkoord gekregen van de bonden FNV en CNV op de nieuwe bedrijfs-cao ‘facilitair en faciliterend’ en het sociaal plan voor de medewerkers van Sodexo Nederland B.V. en Sodexo Altys B.V.. Sodexo is hiermee de enige in de facilitaire sector met een cao en sociaal plan. Alice Diels, HR Director Sodexo Nederland: “Eén van de strategische speerpunten van Sodexo is het verbeteren van de...

Lees bericht

Eerste VEG.-beurs maakt valse start

Beurzen – De eerste, tweedaagse VEG.-beurs gericht op verse AGF-producten in de Onderzeebootloods op de Rotterdamse RDM-werf kende een valse start; de locatie lag te veel buitenaf en de publiciteit vooraf was te gering geweest om de juiste hoeveelheid bezoekers naar het event te krijgen. Jammer, want het aanbod kende toch een paar leuke nieuwigheden. Wie eenmaal was geland op de locatie, zag de aantrekkelijkheid wel van het evenementenpand met...

Lees bericht

Future Food Design Awards open voor inzendingen

Ontwerpprijs – De inschrijvingen voor de tweede Future Food Design Awards (FFDA) is gestart. De FFDA nodigt ontwerpers van over de hele wereld uit om hun ideeën en projecten aan te melden voor deze internationale stimuleringsprijs om vernieuwende en disruptieve ontwerpen voor een duurzame voedseltoekomst in de schijnwerpers te zetten. Steeds meer ontwerpers zijn betrokken bij het vormgeven van ons voedselsysteem, maar nog te vaak voeren puur esthetische ontwerpen de...

Lees bericht

Brabantse bedrijven gaan verspilling in de zorg aanpakken

Duurzaamheid - Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omgeving, Stichting Godshuizen, Stichting Diverzio en AgriFood Capital hebben het startsein geven voor een verbeterprogramma dat zich richt op duurzaam en gezond eten en voedselverspilling in de zorg moet tegengaan. Het programma is bedoeld voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en GGZ organisaties in Brabant. Zorginstellingen kunnen zich aanmelden voor dit programma. Het programma ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ is ontwikkeld door Diverzio, een organisatie gespecialiseerd in gezond...

Lees bericht


Energydrinks op scholen steeds vaker in de ban

Schoolkantines - In steeds minder schoolkantines kunnen leerlingen energydrinks kopen. In sommige gevallen wordt de keuze om de energieke drankjes in de ban te doen gemaakt door de cateraar die de kantine beheert, maar steeds vaker zijn het de schoolbesturen die besluiten de drankjes niet meer aan te bieden. Dat blijkt uit een rondvraag van @FoodClicks langs de belangrijkste onderwijscateraars. Het gaat bij een verbod en een eigen keuze vanuit...

Lees bericht

Gemarineerd bospeentje wint Product Pitch AH

Wedstrijd - Een gemarineerd bospeentje dat er niet alleen uit ziet als een kwakworst, maar er ook naar smaakt, dat is de Knakwortel. Het product is winnaar geworden van de Product Pitch van Albert Heijn en zal als gevolg daarvan de komende weken zijn entree maakt in de filialen van de supermarktketen. De knakwortel is een gemarineerd bospeentje, dat sous-vide gekookt, en daarna nog even gebakken in een pannetje of...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid