Boeren en telers werken aan een gezond, duurzaam en vitaal Zuid Holland

Zorg - Meer dan 20 agri-food ondernemers in de regio Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee zijn actief met het programma ‘Gezonde Korte Ketens’. Op 24 april organiseren Diverzio en Rabobank Het Haringvliet een streekmarkt waarin de boeren zich kunnen presenteren aan zorgorganisaties uit de regio. Diverzio ontwikkelde het programma ‘Gezonde Korte Ketens’ als aansluiting op ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’, het landelijke programma waarin meer dan honderd zorgorganisaties hun eten verbeterden, hun...

Lees bericht

Rebranding Fairtrade Original moet foodmerk versterken

Rebranding – Het foodmerk Fairtrade Original moet sterker worden en wordt daarom in een nieuw jasje gestoken. Vanaf vandaag worden alle bekende faitrade verpakkingen daarom in fases gewijzigd in de nieuwe huisstijl. Bij veel consumenten heeft Fairtrade Original een keurmerkimago. Fairtrade Original heeft sinds 1959 de missie om eerlijk eten en drinken bereikbaar te maken voor iedereen door het ontwikkelen van eerlijke lokale handelsketens. Fairtrade Original directeur René Bakker: “Wij zijn Fairtrade ...

Lees bericht

Codarts Rotterdam is eerste hogeschool met gouden Schoolkantine Schaal

Bekroning -  De Rotterdamse school voor kunstvakonderwijs Codarts enSodexo hebben met een nieuw cateringconcept de eerste goudenSchoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend voor een hogeschool. De gouden Schoolkanineschaal staat symbool voor het inrichten van een kantine volgens gezonde voedingsrichtlijnen. Het nieuwe cateringconcept bij Codarts Rotterdam is voor leerlingen, studenten en medewerkers en is gericht op een gezonder, verser en duurzaam voedingsaanbod met alle aandacht voor de specifieke behoeften van de...

Lees bericht

TU Delft kiest Cormet Enjoy voor alle horeca

Catering - Cormet Enjoy the Good Life gaat vanaf 1 juli de totale exploitatie van alle horecafaciliteiten op de TU Delft verzorgen, inclusief banqueting. In totaal zal Cormet invulling geven aan zo’n 20 horecaconcepten zoals koffiecorners, restaurants, food markets en een grand café. Duidelijke focus bij alle horeca ligt op lokale en gezonde voeding en variatie. Cormet gaat hierin de samenwerking aan met lokale ondernemers om het aanbod op de TU...

Lees bericht


Sodexo wordt high tech facility partner op Brainport Industries Campus

Catering – Sodexo wordt de facilitaire partner van de Brainport Industries Campus (BIC). Daartoe hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Een meerjarig contract voor een bijzondere locatie, waar Sodexo een vernieuwende manier van dienstverlening zal aanbieden. Sodexo verzorgt vanaf mei de horecaservices, schoonmaak en ontvangst bij BIC. “Met de komst wordt gestalte gegeven aan een vernieuwd facilitair dienstenconcept. Sodexo doet meer dan schoonmaken en cateren. Zij dragen bij aan het ecosysteem...

Lees bericht

Rijkswaterstaat kiest in nieuwe aanbesteding voor circulaire catering

Aanbesteding - Rijkswaterstaat en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in Leeuwarden nemen dit jaar een nieuwe cateraar in de arm. Een belangrijke eis is van beide partijen is dat de cateraar circulaire maaltijden opdient. Rijkswaterstaat heeft de ambitie om in 2030 circulair te werken. Ook de catering moet mee in die ambitie. In de zoektocht naar de ideale partner kon Rijkswaterstaat niet uit de voeten met een standaardaanpak. Rob Heijink, Categoriemanager...

Lees bericht

Voedsel Alliantie overhandigt rapport aan minister Schouten

Overhandiging - Gisteren overhandigde Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel, het boekje ‘het klimaat op ons bord’ aan Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Aan de hand van negen thema’s presenteerde de Alliantie in Ouwehands dierenpark te Rhenen de ambitie en acties van het bedrijfsleven om de voedselketen steeds verder te verduurzamen. CEO’s van ruim 60 bedrijven uit de hele keten gingen tijdens een diner...

Lees bericht

Supermarktketen Poiesz neemt maaltijdbezorger in de zorg over

Bezorgdienst - Supermarktketen Poiesz neemt maaltijdbezorgdienst Van Smaak over. Van Smaak is een zelfstandige maaltijdbereider en onderdeel van de Kwadrantgroep, een koepelorganisatie van een aantal zorginstellingen. Poiesz neemt de bezorgdienst over om het bezorgen van maaltijden en boodschappen verder uit te breiden. Kwadrant wil de maaltijdbezorgservice juist kwijt, omdat de organisatie zich volledig wil richten op de zorg, zo laat Kwadrant weten. Poiesz is een supermarktketen in het noorden van...

Lees bericht


VITAM en Nierstichting samen verder tegen overmatig zoutgebruik

Horecacateraar VITAM en de Nierstichting hebben de handen ineen geslagen om de strijd tegen overmatig zoutgebruik aan te gaan. Met het partnership wil VITAM een grotere bewustwording creëren bij de gemiddeld 20.000 gasten die dagelijks de restaurants van de cateraar bezoeken. “Wij zijn blij met VITAM als partner”, zegt directeur Tom Oostrom van de Nierstichting. “Als partners kunnen we onze krachten bundelen om samen onze gasten zoutbewuster te maken. Zij...

Lees bericht

Appèl beleeft première binnen het wetenschappelijk onderwijs

Catering – Appèl gaat de catering verzorgen op de Universiteit Twente. Na het doorlopen van een Europees aanbestedingstraject is de gunning definitief. Vanaf 1 juli 2018 verzorgt de cateraar de catering op de zeven outlets die de campus rijk is met het concept ‘FoodCity’. Voor Appèl is het de eerste locatie binnen het wetenschappelijk onderwijs. In het voorbereidend traject heeft de UT uitgebreid onderzocht wat de wensen en behoeften zijn van...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid