VOCC start met eigen catering-keurmerk

Catering - Op het moment dat collega-brancheorganisatie Veneca stopt met keurmerken, start de Vereniging voor Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) dit jaar met een eigen keurmerk. Voorzitter Ruud Baljé maakte de introductie van het VOCC-keurmerk bekend tijdens horecavakbeurs Horecava in Amsterdam, die van 8 tot en met 11 januari werd gehouden en op 11 januari een speciaal programma kende op het Innovation & Trend Lab. Hier werden de eerste VOCC-keurmerkcertificaten uitgereikt aan de leden PDX...

Lees bericht

Vion vergroot aandeel in huidenbedrijf BestHides

Vleesbedrijf - Vion heeft bekendgemaakt 20% van de aandelen van het huidenbedrijf BestHides GmbH te hebben verworven en verhoogt hiermee zijn aandeel van 40% naar 60%. BestHides is een internationaal opererende leverancier van gekoelde en nat gezouten runderhuiden en kalfsvellen uit het noorden, midden en zuiden van Duitsland. BestHides begon in 1980 als start-up van Vion. Sinds 2014 is het bedrijf gezamenlijk eigendom van Vion en Darling Ingredients Inc., waarvan Vion 20% van de aandelen heeft...

Lees bericht

Unilever en Shell Downstream pakken kerstpakketten in voor de voedselbank

Voedselbanken – Op 18, 19 en 20 december pakken honderden medewerkers van Shell Downstream en Unilever 14.000 kerstpakketten in voor de voedselbank. Voor Unilever is het de zevende keer op rij; voor de medewerkers van Shell Downstream is het nieuw. De pakketten zijn bestemd voor huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbanken in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Meppel en Zwolle en bevatten voedings- en verzorgingsproducten. “De afgelopen jaren konden wij met Unilever al...

Lees bericht

Oprichting nieuw smaaknetwerk in de zorg

Zorg –  ‘Smaak van het Huis’ is een nieuw netwerk in de zorg dat ervaringen en recepturen op het gebied van eten en drinken voor specifieke zorgdoelgroepen met elkaar gaat delen. Inmiddels hebben zich al 110 zorginstellingen en ziekenhuizen aangemeld. ‘Dat er belangstelling was voor meer uitwisseling van gezonde, duurzame en smaakvolle gerechten bij instellingen die zich richten op specifieke zorggroepen was bekend, maar dat de belangstelling zo groot was overtrof de...

Lees bericht


FC Utrecht kiest voor stadsgenoot Jacobs Douwe Egberts

Samenwerking – FC Utrecht en Jacobs Douwe Egberts Professional zijn vanaf nu niet alleen stads- en provinciegenoten, maar ook partners. In Stadion Galgenwaard werd vandaag een samenwerking voor 5 jaar beklonken. De samenwerking behelst niet alleen het schenken van Douwe Egberts koffie en Pickwick thee in stadion Galgenwaard en Sportcomplex Zoudenbalch van Douwe Egberts koffie en Pickwick thee aan bezoekers en medewerkers, maar onderdeel van de deal is tevens dat Jacobs Douwe...

Lees bericht

Overname Zwanenberg Business Unit ‘Fresh’ door Ter Beke afgerond

Overname – Zwanenberg Food Group heeft de bekend gemaakt dat de overname van de Business Unit Fresh door Ter Beke is afgerond. Dit in navolging van het persbericht dat op 1 september 2017 verscheen. Ter Beke heeft de Business Unit overgenomen die productiefaciliteiten omvat in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer. Deze bedrijven produceren vleeswaren en specialiteiten voor de retail en de out-of-homemarkt. De Business Unit Fresh zal binnen Ter Beke zelfstandig verder gaan onder...

Lees bericht

Appèl catering eerste out-of-home lid van de Green Protein Alliance

Catering - Bedrijfscateraar Appèl is het eerste out-of-home lid van de Green Protein Alliance (GPA). De GPA is een samenwerkingsverband van partijen die werken aan het versnellen van de eiwittransitie; eiwitrijke voeding uit duurzame, plantaardige bronnen. De GPA bestaat uit aanbieders en producenten van plantaardige eiwitten met een gedeelde visie: een duurzamer voedselsysteem. Dit is volgens de deelnemers voor een groot deel te behalen door de overgang naar een...

Lees bericht

Marlies Telgenkamp nieuwe bestuurder Groene Hart Ziekenhuis

Persoonlijk - De Raad van Toezicht van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft drs. Marlies Telgenkamp benoemd als lid van de Raad van Bestuur. Zij begint haar werkzaamheden bij het GHZ op 15 januari 2018. Met de benoeming van Marlies Telgenkamp (1967) naast bestuursvoorzitter Godfried Barnasconi, is de Raad van Bestuur van het Groene Hart Ziekenhuis weer compleet. “Wij hebben er vertrouwen in dat zij met haar ruime ervaring in de zorgsector een...

Lees bericht


Universiteit Groningen en Beijk catering sluiten contract

Catering - Studenten, medewerkers en gasten van de Rijksuniversiteit Groningen bestellen hun broodje, soep, salade of warme maaltijd vanaf 2 januari bij een nieuwe aanbieder. De Rijksuniversiteit Groningen en de noordelijke cateraar Beijk Catering hebben namelijk een contract gesloten voor de verzorging van tien Food & Drinks locaties in de stad Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen was de laatste universiteit van Nederland die haar restauratieve voorziening in eigen beheer uitvoerde. De inschrijvers van...

Lees bericht

Product recall spekblokjes van Zwanenberg

Recall - Zwanenberg Food Group heeft haar afnemers op dinsdag 21 november 2017 laten weten dat tijdens een microbiologisch onderzoek van de productie op 13 november de listeria monocytogenesbacterie is aangetroffen. De listeriabacterie is aangetroffen in het product ‘M19007171 – ZFG SPEKBLOKJES BLK 1 ST 8/150’. De producten hebben als houdbaarheidsdata (THT) van 18-12 en 22-12-2017. De EAN-nummers zijn HE EAN 8714555104626 en CE EAN 8714555104619. Het consumeren van een product met de genoemde listeriabacterie kan een...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid