Google presenteert voedingswaarden

  Innovatie – Ook zo benieuwd wat de voedingswaarden zijn van hetgeen je eet? Google biedt  hulp. De site toont nu de voedingswaarde van meer dan 1.000 soorten eten. Door te zoeken met vragen als 'Hoeveel calorieën zitten er in een appel?' of 'Hoeveel koolhydraten zitten in een banaan?' verschijnt er behalve de zoekresultaten een overzicht met de voedingswaarde van het onderwerp van de vraag. De nieuwe optie is onderdeel...

Lees bericht

FrieslandCampina zet nieuwe stappen in verduurzaming eigen zuivelketen

Industrie - FrieslandCampina heeft het afgelopen jaar nieuwe stappen gezet die moeten bijdragen aan de verduurzaming van de zuivelketen. Dat meldt het bedrijf vandaag in haar MVO-jaarverslag. Zo werd er minder suiker en zout gebruikt in producten, verbeterde de energie-efficiëntie in de productievestigingen met 4%, werden er nieuwe initiatieven gestart voor steun aan kleine boeren in Azië en Afrika in het kader van het Dairy Development Programme en het partnerschap...

Lees bericht

Tankstations minder vaak bemand

Petrol - Tankstations in Nederland zijn steeds minder vaak bemand. Hoewel het aantal tankstations in Nederland het afgelopen jaar steeg (+ 50 afgelopen jaar), daalde het aantal met een shop en personele bezetting met 68. Dit zijn enkele conclusies uit het Nationaal Petrolonderzoek (NPO) van onderzoeksbureau Foodstep. De cijfers binnen de tankshops zijn niet gunstig: de bezoekfrequentie van tankshops neemt af en de consument bezuinigt op zijn uitgaven daar. Daarbij stijgt (integenstelling tot...

Lees bericht

Primera realiseert omzetgroei van 14 procent

Formulenieuws - De afgelopen vier weken heeft winkelketen Primera de omzet met 14% zien toenemen. De hoogste omzetstijging dit jaar. De belangrijkste stijgers waren de cadeaukaarten en De Staatsloterij. De omzetstijging is volgens Primera exclusief de nieuw geopende winkels. Ondanks het wegvallen van een van de belangrijkste verkoopdagen door Hemelvaart, heeft De Staatsloterij de afgelopen vier weken een stijging van 32% laten zien. Voornamelijk op de laatste verkoopdag werden er nog veel...

Lees bericht


Fastfood verliest zijn slechte imago

Fastservice - Het nieuwe fastfood is vers, bevat meer vitaminen, minder calorieën en geen toegevoegde stoffen. Dat maakt het waardevol voor de consument. FoodService Europe and Middle East (FSE) onderzocht drie succesvolle buitenlandse ketens en concluderen dat deze ketens bewijzen dat gezonde producten tegenwoordig sexy zijn. FSE onderzocht de buitenlandse ketens EXKi (heeft ook een vestiging in Nederland), dean & david en Hitzberger. “Deze drie concepten bewijzen dat gezond eten...

Lees bericht

Fors minder tabakscontroles

Naleving – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in 2012 slechts 900 verkooppunten gecontroleerd op de verkoop van sigaretten aan jongeren. Dit is fors minder dan in 2011 waar nog meer dan 2.600 winkels werden gecontroleerd. In 2010 lag het aantal zelfs nabij de 9.000 controles. Dit blijkt het schrijven van staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) in antwoord op Kamervragen van Pia Dijkstra (D66). De reden van het terugschroeven van de controles is het...

Lees bericht

FNLI gaat meer werk maken van verduurzaming

Industrie - 52 bedrijven aangesloten bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) ondertekenen volgende week een overeenkomst, waarin zij aangeven werk te maken van het verduurzamingsproces. De levensmiddelenindustrie werkt al jaren actief aan de verduurzaming van productieprocessen en ketens. De FNLI en haar achterban streven naar een Europese koppositie in 2015. Om deze doelstelling te bereiken is het van belang dat de levensmiddelenindustrie verduurzaming verankert in haar dagelijkse bedrijfsvoering. Om dit proces...

Lees bericht

Diergaarde Blijdorp serveert Visvrije Tonijn

Dierentuin - Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gaat bezoekers in het Caraibisch Café in het Oceanium verrassen met Tonyn van de Vegetarische Slager waar geen vis in verwerkt is. Hiermee wil Blijdorp een pioniersrol vervullen in het cruciale herstel en behoud van visstanden. De Vegetarische Slager heeft een methode ontwikkeld om wel de smaak van vis te pakken te krijgen (uit plantaardige grondstoffen), maar de vis zelf te laten zwemmen. Zo...

Lees bericht


Hybride-consument in opmars

Consumentengedrag – Outlets in de foodservicemarkt, maar ook supermarkten moeten inspelen op de hybride-consument. Deze consumenten vragen aan de ene kant om 'premium'-producten en zoeken tegelijkertijd - voor de meer alledaagse boodschappen - naar de laagste prijs. Dat meldt Rabobank in een onderzoek naar de markt voor voedingsmiddelen. “De groei in de voedingssector zit aan extreme kanten van de markt”, zegt Marc Kennis, Rabobankanalist en auteur van het rapport. Hij wijst...

Lees bericht

Nieuwe maatregelen tegen overvallen op tankstations

Overvalpreventie - Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft bij een tankstation in Den Haag de aftrap gegeven voor de campagne ‘Kleine buit, grote pakkans’. De campagne is gericht op het terugdringen van het aantal overvallen op tanksstations. Samen met het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven, de Bovag en de Beta neemt het ministerie van Veiligheid en Justitie een reeks maatregelen om het aantal overvallen op verder omlaag...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid