10.000 bezoekers verwacht op eerste Veggie Challenge Live
Beurzen - Volgend jaar vindt de eerste editie van Veggie Challenge Live plaats, een gloednieuw food- en lifestyle-event van ProVeg Nederland om de half miljoen deelnemers aan de Veggie Challenge te vieren. Het event, dat zich richt op mensen die een gezonde en duurzame leefstijl willen, vindt plaats op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De organisatie verwacht dat het event rond de 10.000 bezoekers trekt. Met ruim 100 verschillende food en non-food merken wordt Veggie Challenge Live het grootste 100% plantaardige evenement van de Benelux.
Het nieuwe food- en lifestyle-event is een initiatief van ProVeg Nederland en MTM Exhibitions & Events, organisator van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Tijdens het event kunnen bezoekers kennismaken met foodtrucks, vegan tastings, kookdemo's, sprekers, slow fashion, vegan beauty, lifestyle-producten, muziek en meer. De organisatie schrijft: ‘Voor mensen die gezonder en duurzamer willen leven, wordt het een oriëntatiepunt om ideeën en tips uit te wisselen, nieuwe startups en organisaties te ontdekken en inspiratie op te doen bij bekende Nederlanders, chefs en andere influencers met diverse eetculturen. Ook kun je individueel of samen met je vrienden, familie of collega’s de Veggie Challenge aangaan’.
Veerle Vrindts, directeur bij ProVeg Nederland: "Met de Veggie Challenge, een doorlopend gratis online coachingsprogramma, inspireerden we al meer dan een half miljoen mensen in acht landen meer plantaardig en minder vlees te eten. In Nederland deden ruim 140.000 mensen mee. Om deze mijlpaal te vieren, gaat de Veggie Challenge in 2023 voor het eerst live.” Robert Melaard, directeur van MTM Events: "Samen met ProVeg bouwden wij de afgelopen jaren aan het succesvolle Vegan Taste Lab-paviljoen op Gastvrij Rotterdam. Dit thema groeit per editie merken we, het trekt elk jaar meer vakmensen aan op de beursvloer. Steeds meer mensen willen gezond en duurzamer leven, waardoor ze minder vlees en meer plantaardig eten. En bijna alle grote merken hebben tegenwoordig een plantaardige lijn. Voor hen is Veggie Challenge Live een geweldige nieuwe gelegenheid om hun plantaardige innovaties te presenteren aan het grote publiek. Ook bieden we de snel groeiende, diverse groep flexitariërs en vega’s en vegans een jaarlijkse ontmoetingsplek.”
Bron: ProVeg/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ruim 20.000 horecaprofessionals bezoeken 12e editie Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - De twaalfde editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 professionals uit de horeca- en foodservicebranche samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een breed programma van wedstrijden, proeverijen en themapaviljoens bevestigde de beurs opnieuw haar positie als toonaangevend platform voor innovatie, ontmoeting en inspiratie.
Lees berichtHOMiES en Gastvrij Rotterdam verlengen samenwerking
Samenwerking - HOMiES, het platform voor foodservice-innovatie, en horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam hebben hun samenwerking met een jaar verlengd. Na een succesvolle editie van het vernieuwde Start-Up Paviljoen, waar 32 jonge bedrijven zich presenteerden, is gezamenlijk besloten dat het initiatief ook in 2026 terugkeert.
Lees berichtDe Bungelaer wint Pastridor Sandwich Showdown op Gastvrij Rotterdam
Wedstrijd - Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Hotel-Restaurant De Bungelaer uit Beers uitgeroepen tot winnaar van de Pastridor Sandwich Showdown 2025. Chef-kok Frank Willems en zijn 17-jarige stagiaire Maud van der Velden overtuigden de jury met hun creatie: het broodje Ssamyang chicken.
Lees berichtEerste beursdag Gastvrij Rotterdam ziet er veelbelovend uit
Vakbeurzen - Een uitverkocht huis en volle gangpaden in AHOY. Zo startte en eindigde de eerste dag van de driedaagse horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Ondanks de uitdagingen voor de horecasector was de sfeer op de 12e editie goed. Smaakvolle initiatieven en producten bij Start-up Spots en het Plant-Based Pavilion, maar ook bij het duurzaamheidspaviljoen Dit Smaakt Naar Meer!
Lees berichtGastvrij Rotterdam blijft inzetten op kwaliteit bezoek
Vakbeurzen – Na de succesvolle editie van vorig jaar gaat Gastvrij Rotterdam deze editie opnieuw records breken. De beurs die van 22 tot en met 24 september wordt gehouden in Rotterdam Ahoy belooft groter en omvangrijker te worden dan ooit. Maar nog belangrijker dan groot, vindt beursdirecteur Robert Melaard de kwaliteit van het bezoek èn de exposanten. “Daar blijven we op inzetten. We...
Lees berichtSVH Meestertour 2025 geeft inkijkje bij de topgastronomie
Meestertour - Op maandag 15 september 2025 vindt de zesde editie van de SVH Meestertour plaats. Voorafgaand aan de Week van de Horeca krijgen horecaprofessionals en studenten een unieke kans om achter de schermen mee te kijken bij drie SVH Meesters, samen goed voor vijf Michelinsterren.
Lees bericht