10.000 bezoekers verwacht op eerste Veggie Challenge Live
Beurzen - Volgend jaar vindt de eerste editie van Veggie Challenge Live plaats, een gloednieuw food- en lifestyle-event van ProVeg Nederland om de half miljoen deelnemers aan de Veggie Challenge te vieren. Het event, dat zich richt op mensen die een gezonde en duurzame leefstijl willen, vindt plaats op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De organisatie verwacht dat het event rond de 10.000 bezoekers trekt. Met ruim 100 verschillende food en non-food merken wordt Veggie Challenge Live het grootste 100% plantaardige evenement van de Benelux.
Het nieuwe food- en lifestyle-event is een initiatief van ProVeg Nederland en MTM Exhibitions & Events, organisator van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Tijdens het event kunnen bezoekers kennismaken met foodtrucks, vegan tastings, kookdemo's, sprekers, slow fashion, vegan beauty, lifestyle-producten, muziek en meer. De organisatie schrijft: ‘Voor mensen die gezonder en duurzamer willen leven, wordt het een oriëntatiepunt om ideeën en tips uit te wisselen, nieuwe startups en organisaties te ontdekken en inspiratie op te doen bij bekende Nederlanders, chefs en andere influencers met diverse eetculturen. Ook kun je individueel of samen met je vrienden, familie of collega’s de Veggie Challenge aangaan’.
Veerle Vrindts, directeur bij ProVeg Nederland: "Met de Veggie Challenge, een doorlopend gratis online coachingsprogramma, inspireerden we al meer dan een half miljoen mensen in acht landen meer plantaardig en minder vlees te eten. In Nederland deden ruim 140.000 mensen mee. Om deze mijlpaal te vieren, gaat de Veggie Challenge in 2023 voor het eerst live.” Robert Melaard, directeur van MTM Events: "Samen met ProVeg bouwden wij de afgelopen jaren aan het succesvolle Vegan Taste Lab-paviljoen op Gastvrij Rotterdam. Dit thema groeit per editie merken we, het trekt elk jaar meer vakmensen aan op de beursvloer. Steeds meer mensen willen gezond en duurzamer leven, waardoor ze minder vlees en meer plantaardig eten. En bijna alle grote merken hebben tegenwoordig een plantaardige lijn. Voor hen is Veggie Challenge Live een geweldige nieuwe gelegenheid om hun plantaardige innovaties te presenteren aan het grote publiek. Ook bieden we de snel groeiende, diverse groep flexitariërs en vega’s en vegans een jaarlijkse ontmoetingsplek.”
Bron: ProVeg/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
75% standruimte Gastvrij Rotterdam 2024 is verkocht
Vakbeurs - De belangstelling voor de 11e editie van Gastvrij Rotterdam, die van 23 tot en met 25 september 2024 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy, is groot. Dit laat de organisatie weten. 75% van de beschikbare standruimte zou zijn verkocht.
Lees berichtAnne-Wies van Oosten genomineerd voor Wijnvrouw van het Jaar
Verkiezing - Tijdens een besloten diner met Marimar Torres van Familia Torres wijnen uit Californië, heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2024 Anne-Wies van Oosten aangekondigd als tweede kanshebber voor de titel.
Lees berichtTrendwatcher Scholtens ziet ons lijden aan digitale obesitas
Event – “We zijn allemaal verslaafd aan digitale dopamine, en lijden hierdoor in een bepaalde vorm aan digitale obesitas”. Woorden van trendwatcher Jeanneke Scholtens van Buro Zorro tijdens de workshop die zij gaf op Gastvrij Rotterdam bij een bijeenkomst van FoodserviceXS.
Lees berichtJubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records
Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.
Lees berichtFinalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend
Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.
Lees berichtYornie van Dijk van Restaurant Basiliek wint eerste Green Chef’s Hat
Wedstrijd - Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Maandag 18 september, op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam streden 5 deelnemers om de titel.
Lees bericht