5.000 licenties voor de SVH-thuisacademy


Opleiden - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) startte vorige week de Stay Home Hospitality Academy. En met succes: in nog geen week tijd zijn er al ruim 5.000 gratis licenties besteld.

Voor SVH is het de grootste prioriteit om het afstandsleren mogelijk te maken zodat iedereen vanuit huis kan leren en zo kan werken aan zijn of haar vakbekwaamheid. Want na de crisis hebben ondernemers weer keihard alle geschoolde mensen nodig om de bedrijven op te starten. Direct na de bekendmaking waren er gelijk kleine en grote ondernemingen, die soms honderden licenties tegelijk aanvroegen.

Voor werkenden in de branche is er een gratis pakket aan e-learning beschikbaar gesteld voor de meest voorkomende functies in de horeca: (zelfstandig werkend) kok, (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw en fastservice. Voor leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is er een nog uitgebreider pakket beschikbaar.

Direct na de lancering van de #stayhomehospitalityacademy stroomden volgens SVH de aanvragen binnen. “We hopen dat dit bijdraagt aan het thuisblijven van mensen en dat ze hun tijd zinvol kunnen besteden door te werken aan hun vakbekwaamheid. We zullen in ieder geval met een vervolgactie komen wanneer de overheid besluit tot aanvullende maatregelen”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

SVH is op dit moment bezig met het inbouwen van het zogenaamde ‘bewijs van deelname’ in de leeromgeving. Heb je iets afgerond, dan kan SVH dat beoordelen. Is het in orde, dan ontvang je digitaal een bewijs van deelname. De online e-learnings zijn een eerste opstap naar branchediploma’s.

Afstandsleren

Ook voor scholen heeft SVH een gratis aanbod. Variërend van een inspiratiebox met handvatten om afstandslessen te organiseren tot ook het gratis openstellen van de e-learning voor scholen die niet met SVH Horecatalent werken en gratis toegang tot de digitale theorieboeken. “Met man en macht werken we door om het leren gaande te houden. Met dank aan de MBO Raad hebben alle scholen de kans om in deze moeilijke periode gratis met SVH Horecatalent te werken”, aldus Eshuis.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid