Domino’s met opening 180e vestiging op weg naar landelijke dekking
Convenience - Domino’s heeft in Pijnacker de deuren van de 180e Nederlandse vestiging geopend. De vestiging is de tweede Domino’s van ondernemer Matthijs Vermeer. Met de opening is de franchiseketen op weg naar landelijke dekking. De pizzaketen verwacht aan het einde van de zomer in Nederland meer dan 200 vestigingen te hebben. De voornaamste reden dat steeds meer Nederlanders hun pizza bij Domino’s bestellen, is volgens CEO André...
Lees berichtHoreca serveert steeds vaker garnalen-, paling- en groentekroket
Snacks - De vraag naar speciale kroketten neemt gestaag toe. Naast de gebruikelijke rundvlees- en kalfsvleeskroket verrijken restaurants, cafés, hotels en cateraars hun menukaart steeds vaker met exlusieve ‘croquetten’. De trend komt doordat consumenten meer beleving van de horeca verwachten, ze worden graag verrast en waarderen zodoende een ruimere keuze op het gebied van kroketten. Dit signaleert Oma Bobs, fabrikant van frituursnacks. De speciale ‘croquetten’ die het meeste aan...
Lees berichtBidvest Deli XL nieuwe distributeur vestigingen La Place
Groothandels - Groothandel Bidvest Deli XL belevert vanaf 1 juli alle La Place-vestigingen in Nederland. Bidvest Deli XL is de opvolger van HAVI Logistics. De belangrijkste reden dat La Place en Bidvest Deli XL gaan samenwerken is de sterke behoefte van La Place aan flexibiliteit. De keten wil snel kunnen schakelen. Door de samenwerking met Bidvest Deli XL kan dit, immers het is tevens een groothandel die snel kan opschalen mocht...
Lees berichtKwalitaria opent vlaggenschip in Vianen
Fastservice - Kwalitaria heeft vandaag in Vianen het nieuwe vlaggenschip geopend. De zogenoemde Kwalitaria 4.0 daar toont aan hoe keten ffc de toekomst van fastservice ziet. Kwalitaria wil volgens eigen zeggen ‘vooruitlopen in de branche’ en opent daarom haar eigen pilotstore in Vianen. In de nieuwe vestiging zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fastservice te zien. Met het lanceren van het nieuwe generatie cafetariaconcept slaat Kwalitaria een...
Lees berichtEXKI komt met ‘vegan’ gerechten
Fastservice - De gezonde fastfoodketen EXKi komt vanaf mei met speciale 'vegan' gerechten. Dit zijn volgens de keten gerechten waarbij groente centraal staat. “Veg’energy is het 100% plantaardige alternatief van EXKi voor iedereen die goed wil eten, in evenwicht met de natuur”, meldt de keten vandaag in een perscommuniqué. De vegan gerechten zijn geheel nieuw bij EXKi, het merk heeft volgens eigen zeggen altijd al 100% plantaardige recepten aangeboden. “Maar vanaf 1...
Lees berichtWeek van de Levensmiddelen-industrie dit jaar uitgebreid naar drie regio’s
Industrie - FutureProef, de week van de levensmiddelenindustrie die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd, krijgt een vervolg. Na Noord-Nederland wordt komend najaar ook in de regio’s Rijnmond en Ede-Wageningen FutureProef door de FNLI de georganiseerd. De levensmiddelenindustrie heeft meer technische en technologische mensen nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Daarom organiseerde de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vorig jaar voor het eerst FutureProef, de week...
Lees berichtBudget Broodjes opent zesde franchisevestiging in Beverwijk
Convenience - Ondernemer Marjan Steenbergen heeft aan de Rietlanden in Beverwijk de zesde franchisevestiging van Budget Broodjes geopend. “Budget Broodjes catert elke dag al bedrijven in de regio Alkmaar, Almere, Haarlem en Hoorn; daar komt nu regio Beverwijk bij”, aldus Budget Broodjes eigenaar Tom van Kimmenaede. “Kwaliteit tegen een scherpe prijs staat in alle vestigingen centraal. Dit kunnen wij doen omdat we op andere zaken de kosten minimaliseren. Daarbij gaan...
Lees berichtNederlandse Eatdutchwaffles levert miljoen stroopwafels aan KLM
Catering - KLM gaat ruim een miljoen gratis stroopwafels serveren aan passagiers op intercontinentale vluchten. Het Nederlandse Eatdutchwaffles is de leverancier van dit oer-Hollandse kwaliteitsproduct, dat als gratis snack aan boord worden uitgedeeld. Het internationale stroopwafelmerk levert de ambachtelijke stroopwafels vanaf deze week aan de nationale luchtvaartmaatschappij. Joost Kling, oprichter en eigenaar van Eatdutchwaffles, is trots op het feit dat KLM-passagiers de komende maanden op zijn stroopwafels worden getrakteerd. “KLM...
Lees berichtOnderzoek toont aan: kleurgebruik beïnvloedt restaurantbeleving
Horeca - Kleuren die in een restaurant worden gebruikt hebben effect op de beleving van de bezoekers aan de locatie. De kleur groen past het beste bij de lunch of tijdens een koffiepauze, een diner of een avond uit worden geassocieerd met zwart en bruin is een gepaste kleur voor traditionele horecazaken. Dit blijkt uit onderzoek van Tork, onderdeel van personal care fabrikant SCA. Van de talrijke elementen die een...
Lees berichtDerde succesvolle crowdfundcampagne De Beren Restaurants
Convenience - Ondernemers Danny Herfst en Lara van Driel hebben binnen twee dagen via crowfunding 355.000 euro opgehaald voor de overname van restaurant De Beren Spijkenisse. Het is het derde succesvolle crowdfundproject van De Beren Restaurants binnen drie maanden. Naast De Beren Spijkenisse zijn de overnames van De Beren Oosterhout en De Beren Houten binnen korte tijd volgeschreven met crowdfunding. De crowdfundcampagnes maken onderdeel uit van de succesvolle franchisestrategie van De...
Lees bericht