McDonald’s rolt Table Service verder uit in Nederland

Fastservice – McDonald’s Nederland gaat de bediening aan tafel verder uitrollen tot 50 restaurants dit jaar. Vanaf deze week biedt McDonald’s in 25 van haar restaurants de Table Service aan. Gasten zijn tevreden over Table Service concept dat in juni 2015 in Purmerend werd gelanceerd. Zij ervaren meer comfort als zij in een McDonald’s restaurant zijn en vinden het concept bijdragen aan een positieve restaurantbeleving. Inspelen op veranderende behoeften van gasten...

Lees bericht

Groningse studenten komen met ‘Brakke box’ maaltijdbox tegen kater

Bezorgen - Twee Groningse studenten hebben dé oplossing bedacht voor iedereen die na een kater niet de deur uit willen, maar toch lekker willen ontbijten. In studentenstad Groningen bezorgen ze hiervoor in de weekenden de ‘Brakke Box’. Het initiatief komt van Tim Wielinga en Mats Zwerink. Volgens RTV Noord zijn beide studenten bekend met het na een zwaar weekend ‘brak’ wakker worden waarbij men erachter komt dat men niks in...

Lees bericht

HANOS lanceert FoodXperience

Groothandel - HANOS heeft vandaag het online inspiratieplatform FoodXperience voor de horecaprofessional gelanceerd. "FoodXperience is een online community. Een plek waar bezoekers worden geïnspireerd met brancheontwikkelingen, nieuwe producten, interviews met vakgenoten en kwalitatief hoogstaande recepten", aldus de groothandel in een persschrijven. Op www.FoodXperience.com kunnen bezoekers een profiel aanmaken. "Door een profiel aan te maken creëer je als lid een eigen omgeving: Mijn Keuken. In deze omgeving...

Lees bericht


IKEA laat consument zelf thuis verse groenten en kruiden kweken

Convenience - IKEA heeft duurzame hydrocultuur kweeksets ontwikkeld waarmee consumenten zelf thuis groenten en kruiden kunnen kweken. De hydrocultuur kweeksets uit de VÄXER- en KRYDDA serie zijn vanaf maandag bij het woonwarenhuis verkrijgbaar. Een team van Zweedse wetenschappers en een productontwikkelaar van het woonwarenhuis hebben het hydrocultuur kweeksysteem uitgevonden. Het systeem maakt het mogelijk, zonder aarde, gewassen op waterbasis te kweken. Hoe kunnen mensen die in de stad wonen...

Lees bericht

Pickwick komt met assortiment Fairtrade thee voor buitenshuismarkt

Thee - Pickwick introduceert maandag voor de buitenshuismarkt een assortiment theevarianten die het internationale Fairtrade keurmerk van Max Havelaar voeren. De thee wordt aangeboden in gesloten papieren envelopjes. “Bij Jacobs Douwe Egberts Professional richten we ons op het waardevoller maken van de dagelijkse momenten met de lekkerste koffie en thee”, zegt marketing director professional Benelux Sander van der Linden. “Speciaal voor de buitenshuismarkt zit daarom onze vertrouwde thee in een...

Lees bericht

Zorgorganisatie Omring serveert verzorgingshuizen eten uit eigen streek

Zorg - Zorgorganisatie Omring is in samenwerking met Atlantis Handelshuis een pilot gestart om het eten voor haar cliënten gezonder, lekkerder en duurzamer te maken. Als aftrap van de pilot aten donderdag senioren in vier verpleeg- en verzorgingshuizen van Omring in Noord-Holland een lasagne vol verse vitamines uit de eigen regio. Omring bereidt dagelijks zelf de maaltijden voor haar cliënten. “Vandaag serveren we een maaltijd die smaakvol, gezond,...

Lees bericht

Slijtersunie verrast VNG met aangifte

Horeca - De Slijtersunie heeft de VNG verrast met de aankondiging aangifte te doen tegen de VNG vanwege de pilot ‘Reguleren mengvormen winkel/horeca’. De Vereniging Nederlandse Gemeenten vindt het jammer dat de Slijtersunie naar dit zware instrument grijpt om een verschil van inzicht met de decentrale overheden op te lossen. De VNG wil graag met alle verantwoordelijken in gesprek over een goede balans tussen volksgezondheid enerzijds en een gezond...

Lees bericht

Gast kiest voor vers en streekproducten; catering koploper verse voeding

Marktonderzoek - De consument wil in de Nederlandse horeca duurzame, verse en gezonde voeding eten. Verse, duurzame en streekproducten zijn dan ook bijzonder populair. Vooral cateringbedrijven en kantines spelen het beste hierop in. Binnen de horeca zijn zij koploper met verse ingrediënten voor gerechten en maaltijden. Dit is een van de conclusies uit het Marketingrapport Horeca 2016 dat vrijdag werd gepubliceerd. Volgens het rapport vertegenwoordigt gemiddeld 44 procent van de inkoopwaarde...

Lees bericht

Hamburgerconcept Burgermeester opent vierde filiaal

Formulenieuws - Op zaterdag 16 april opent hamburgerconcept Burgermeester het vierde filiaal aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. Burgermeester werd in 2007 opgezet door een stel Amsterdamse vrienden. De gastronomische hamburgers, die zij gingen serveren op de Albert Cuypstraat waren een antwoord op het sleazy fast food van weleer, aldus de initiatiefnemers Dion Eggen en Justus de Nijs bij de start. Burgermeester is in de afgelopen 9 jaar, met drie filialen en een kookboek,...

Lees bericht

PostNL kort postwinkeliers met € 20 miljoen

Gemakswinkels - Per 1 juli a.s. wil PostNL de vergoedingen aan haar retailpartners met 35 tot 40% verlagen. De 2500 winkeliers met een PostNL-punt in hun winkel gaan er dan gemiddeld € 9.000,- per jaar op achteruit bij PostNL. Dit blijkt uit een enquête van de Vereniging van Postretailers (VVP) onder de aangesloten winkeliers. In de Nederlandse detailhandel is grote verontwaardiging en onrust ontstaan over de handelwijze van PostNL. Gerard van Wezenbeek, voorzitter...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid