IKEA laat consument zelf thuis verse groenten en kruiden kweken


Convenience - IKEA heeft duurzame hydrocultuur kweeksets ontwikkeld waarmee consumenten zelf thuis groenten en kruiden kunnen kweken. De hydrocultuur kweeksets uit de VÄXER- en KRYDDA serie zijn vanaf maandag bij het woonwarenhuis verkrijgbaar. Een team van Zweedse wetenschappers en een productontwikkelaar van het woonwarenhuis hebben het hydrocultuur kweeksysteem uitgevonden. Het systeem maakt het mogelijk, zonder aarde, gewassen op waterbasis te kweken. Hoe kunnen mensen die in de stad wonen of weinig ruimte hebben toch hun eigen groenten en kruiden kweken en genieten van deze verse producten? Dat vroeg Ronnie Runesson, productontwikkelaar bij IKEA, zich af. Het antwoord vond hij in een kas in Taiwan waar op waterbasis groenten werden verbouwd. “Het hydrocultuur kweeksysteem dat ik daar zag, kon de oplossing zijn voor mensen die het hele jaar door thuis groenten willen kweken. Het kweeksysteem nam weinig ruimte in beslag, haalde zijn voedingsstoffen uit water en was niet afhankelijk van daglicht.” Duurzaam De productontwikkelaar ging met zijn idee voor hydrocultuur kweeksets voor thuis naar de agrarische universiteit in Zweden. Professor Håkan Asp was direct enthousiast. “De meeste groenten die we eten, zoals tomaten, komen uit een hydrocultuur kweeksysteem. Het is dé manier om het hele jaar door binnen groenten te kweken. Tuinieren in huis is niet alleen leuk, maar hiermee kunnen ook mensen die in stedelijke gebieden wonen hun eigen voedsel verbouwen en leren kinderen waar groenten en kruiden vandaan komen. Het draagt bij aan een duurzamer leven thuis en is goed voor een gezonde leefstijl.” De VÄXER serie bevat 18 soorten zaden en is gericht op het kweken van kleine stekjes. Met de KRYDDA serie kunnen de stekken worden opgekweekt tot een smaakvol eindresultaat. De IKEA Group telt 328 woonwarenhuizen in 28 landen. Daarnaast zijn er meer dan 40 woonwarenhuizen in franchise. Bron: @FoodClicks Convenience - IKEA heeft duurzame hydrocultuur kweeksets ontwikkeld waarmee consumenten zelf thuis groenten en kruiden kunnen kweken. De hydrocultuur kweeksets uit de VÄXER- en KRYDDA serie zijn vanaf maandag bij het woonwarenhuis verkrijgbaar. Een team van Zweedse wetenschappers en een productontwikkelaar van het woonwarenhuis hebben het hydrocultuur kweeksysteem uitgevonden. Het systeem maakt het mogelijk, zonder aarde, gewassen op waterbasis te kweken. Hoe kunnen mensen die in de stad wonen of weinig ruimte hebben toch hun eigen groenten en kruiden kweken en genieten van deze verse producten? Dat vroeg Ronnie Runesson, productontwikkelaar bij IKEA, zich af. Het antwoord vond hij in een kas in Taiwan waar op waterbasis groenten werden verbouwd. “Het hydrocultuur kweeksysteem dat ik daar zag, kon de oplossing zijn voor mensen die het hele jaar door thuis groenten willen kweken. Het kweeksysteem nam weinig ruimte in beslag, haalde zijn voedingsstoffen uit water en was niet afhankelijk van daglicht.” Duurzaam De productontwikkelaar ging met zijn idee voor hydrocultuur kweeksets voor thuis naar de agrarische universiteit in Zweden. Professor Håkan Asp was direct enthousiast. “De meeste groenten die we eten, zoals tomaten, komen uit een hydrocultuur kweeksysteem. Het is dé manier om het hele jaar door binnen groenten te kweken. Tuinieren in huis is niet alleen leuk, maar hiermee kunnen ook mensen die in stedelijke gebieden wonen hun eigen voedsel verbouwen en leren kinderen waar groenten en kruiden vandaan komen. Het draagt bij aan een duurzamer leven thuis en is goed voor een gezonde leefstijl.” De VÄXER serie bevat 18 soorten zaden en is gericht op het kweken van kleine stekjes. Met de KRYDDA serie kunnen de stekken worden opgekweekt tot een smaakvol eindresultaat. De IKEA Group telt 328 woonwarenhuizen in 28 landen. Daarnaast zijn er meer dan 40 woonwarenhuizen in franchise. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht

{if '1' == '1'}

Leev wil vaart maken met verduurzaming

Verduurzamen - Het biologische merk Leev heeft zichzelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen gesteld. Het merk dat voedzame alternatieven voor ontbijt, lunch en tussendoortjes levert, is sinds begin dit jaar klimaatneutraal in haar eigen operatie. Leev streeft nu naar 35% reductie in haar zogenaamde Scope 3 emissies in 2030. Tevens is het bezig met het behalen van het B Corp certificaat.

Lees bericht

{if '2' == '1'}

HAK stapt met nog eens drie groenten over op biologisch

Introductie - Na de rode bieten stapt HAK bij de volgende oogst volledig over op biologische teelt van sperziebonen, boerenkool en witte kool (zuurkool) van Nederlandse bodem. Hiermee zet de groente- en peulvruchtenfabrikant de volgende stap in het behalen van de biologische ambitie, die het bedrijf vorig jaar aankondigde.

Lees bericht

{if '3' == '1'}

AH geeft zakelijke klant 10% korting op plantaardig en biologisch

Formulenieuws- Albert Heijn biedt geeft alle zakelijke klanten voortaan standaard 10% korting op alle biologische en AH Terra-producten. Deze laatste is de volledig plantaardige lijn van het eigenmerk. Albert Heijn is de eerste supermarkt in Nederland met een standaardkorting op Bio en AH Terra voor zakelijke klanten.

Lees bericht

{if '4' == '1'}



{if '5' == '1'}

Mirjam Karmiggelt (GS1) wil foodservicesector aan tafel hebben

Achtergrond - Twee op drie Nederlandse MKB-bedrijven zijn onbekend met richtlijn om vanaf 2024 te rapporteren over duurzaamheid, meldde ABNAMRO onlangs. Het gaat bij deze rapportage over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die met ingang van 1 januari 2024 voor zowel grote als beursgenoteerde middelgrote bedrijven verplicht is. Ook voor foodservicebedrijven. De overheid wil met de rapportage het zogenaamde ...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid