Zwarte Cross piekt in publiek en snacks

Event – Bijna 200.000 bezoekers trok de Zwarte Cross afgelopen weekend. Een record. Ook de 27 snackverkooppunten van De Timp Eventcatering draaiden piekuren. Maar liefst 30.000 hamburgers werden er in ruim drie dagen tijd gebakken. Een deel daarvan was duurzaam volgens het Lekker Lokaal-concept. Eigenaar Luuk Domhof van De Timp Eventcatering heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Deze zomer ontwikkelde hij de Lekker Lokaal- en de Groentainer-concepten. Lekker Lokaal is wat de naam...

Lees bericht

Sportbloggers krijgen advies van Epke Zonderland

Campagne – Olympisch kampioen Epke Zonderland heeft in het kader van de campagne ‘Sterk met Campina’ een speciale sportles gegeven in de Vondelgym aan een tiental bekende sport- en voedingsbloggers. Met de campagne moedigen Campina en Epke sportend Nederland aan. Nederland telt 9 miljoen Nederlanders die minimaal één keer per week sporten. Om je sterk en fit te voelen zijn goede voeding en beweging essentieel. Tijdens de sportles aan een tiental bekende...

Lees bericht

McDonald’s blijft het moeilijk houden

Fastservice – McDonald’s heeft een slecht tweede kwartaal achter de rug. Hoewel het aantal verkochte hamburgers in Europa met 1,2 procent toenam, is wereldwijd de verkoop fors ingezakt. Vooral in Amerika daalde het aantal verkochte hamburgers met 2 procent ondanks de inzet van goedkope hamburgers en menu’s. De stijging in Europa komt voornamelijk door groei in Duitsland en Groot-Brittannië. In andere Europese landen heeft de hamburgerketen het lastiger. Eerder liet directeur...

Lees bericht


Open luchtrestaurant met 1000 gasten in Leeuwarden

Events - Leeuwarden als Hoofdstad van de Smaakt pakt de komende periode fors uit met activiteiten. Diverse culinaire ontdekkingstochten in stadstuinen en bij restaurants staan op het programma en een opluchtdiner voor 1000 gasten. Dit jaar staat de Nederlandse Week van de Smaak, die van 11-20 september, wordt gehouden in het teken van verantwoord gevangen vis, schaal- en schelpdieren. Er zijn honderden activiteiten door het hele land, maar Leeuwarden pakt extra...

Lees bericht

‘Verpakt water’ populair in horeca en onderweg

Onderzoek – Thuis, op het werk en tijdens het sporten drinkt men het liefste kraanwater. Onderweg, in de horeca en op vakantie in het buitenland kiest men liever voor verpakt natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur. Dit blijkt uit het Nationaal Wateronderzoek dat door onderzoeksbureau Ruigrok in opdracht van Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) is gehouden. Mannen blijken bovendien vaker uit de watercooler te drinken dan vrouwen. 33% van de mannen doet dat...

Lees bericht

CBS: ‘Foodaankopen online stijgen 5%’

Online - Het aantal online shoppers voor food- of foodgerelateerde producten is het afgelopen jaar met 5 procent gestegen. En behoort daarmee tot de sterkste stijgers. Het aantal internetgebruikers dat wel eens online koopt stijgt eveneens, maar minder snel dan voorgaande jaren. Over heel 2014 hadden meer dan tien miljoen internetgebruikers wel eens online wat gekocht. Het populairst zijn reizen, kleding en tickets. Dat blijkt uit onderzoek van CBS. In 2014 kochten 10,4 miljoen...

Lees bericht

AH to go wordt AH to gay tijdens Gay Pride

Formulenieuws – AH to go gaat de winkels in Amsterdam tijdens de Gay Pride tijdelijk omkleuren. Ter ondersteuning van het event worden acht winkels bij de ingang uitgedorst met een regenboog in de bekende kleuren, aangevuld met verschillende opvallende roze accenten in de winkels. Amsterdam staat van 25 juli tot 2 augustus helemaal in het teken van de Amsterdam Gay Pride. Roland Simon van AH to go: "Wij vinden het fantastisch dat dit...

Lees bericht

SAB deelt 30.000 blikjes fris uit op Vierdaagse

Catering – SAB Catering deelt voor het zesde jaar op rij op de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse 30.000 blikjes fris uit. Op 15 km voor de finish, net voor Groesbeek, op het moeilijke 25 km-punt, heeft de cateraar daarvoor een grote partytent staan. De actie is een samenwerking tussen Lipton en VHC Jongens. Een team van vrijwilligers van SAB verzorgt deze sampling-actie. Sab Catering heeft ook een eigen team meelopen. Sascha van...

Lees bericht

Medewerkers Vermaat gaan voedsel inzamelen

Actie – Horecabedrijf Vermaat gaat een inzamelingsactie houden onder eigen medewerkers voor de Voedselbanken. Vermaat was al sponsor van de Voedselbank in Houten, maar gaat die samenwerking nu uitbreiden. Vermaat verzorgt de horeca op zo’n 220 locaties bij bedrijven, musea, ziekenhuizen, evenementen, airports etc. Tot op heden gingen incidentele overschotten zoals de frisdrank rond de Kerst en de chocola met de Pasen naar de Voedselbank toe, maar die samenwerking wordt nu...

Lees bericht

Na de tram nu ook dineren in de trein

Horeca - Naast het dineren in de Hofftram in Den Haag, kunnen liefhebbers van rijdend dineren vanaf 21 augustus ook terecht in de trein. Railpromo start namelijk in samenwerking met de Nederlandse sterrenchef Edwin Soumang (Restaurant One, 1 Michelin-ster) het Panorama Rail Restaurant. Deze tot restaurant omgebouwde exclusieve trein vertrekt wekelijks vanuit Amsterdam Centraal voor een rondrit door Nederland. In de keukens van de trein worden de diners vers bereid. Het Panorama...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid