FHC wil met ‘++ met dranken’ drankenomzet met 20% laten groeien

Formulenieuws - De drankenomzet in vier stappen met 20 procent laten stijgen. Dat is de doelstelling van het programma waarmee FHC Formulebeheer, met de formules Foodmaster en Family, is gestart. Het ‘++ met dranken’ programma is door FHC Formulebeheer opgezet in samenwerking met de drankenleveranciers, waarin Coca Cola een leidende rol heeft gespeeld. Om de samenwerking meer kracht bij te zetten werd daarom een studietrip naar Antwerpen georganiseerd en een bezoek gebracht...

Lees bericht

Drenthe heeft met het Drenteltje eigen gezonde snack

Gezondheid - Drenthe heeft sinds kort een eigen gezonde snack. Voedingsdeskundige Amber Albarda bedacht, in het kader van de Avondvierdaagse, het Drenteltje als tegenhanger van het snoep dat meestal wordt aangeboden tijdens de wandeltocht. Het Drenteltje is een soort koek met dadels, rozijnen, verschillende soorten noten en cranberry's. De snack werd gepresenteerd in Nijeveen met steun van de initiatiefnemers Drenthe beweegt, de gemeente Tynaarlo en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)....

Lees bericht

Keert de eurocent terug?

Geldverkeer – Er bestaat een kans dat de eurocent weer terugkeert. Nieuwe regelgeving uit Brussel zorgt er namelijk voor dat winkeliers bedragen niet meer op 1 en 2 eurocent mogen afronden. Dit meldt Detailhandel Nederland. Nederland hanteert, net als enkele andere Europese landen eigen regels ten aanzien van kleine euromuntjes en grote coupures van 500 euro. Muntjes van 1 en 2 eurocent worden daardoor al jaren nauwelijks nog gebruikt en winkeliers hebben de vrijheid om grote...

Lees bericht


FIOD doet doorzoekingen in onderzoek naar valse facturen groothandels

Groothandels - De FIOD heeft afgelopen donderdag doorzoekingen in woningen en bedrijfspanden gedaan in Hengelo en Enschede in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. Twee groothandels worden verdacht van het gebruik van valse verkoopfacturen. De twee bedrijven in Enschede handelen in horecabenodigdheden, shoarmavlees en pizzabenodigdheden. Zij nemen vermoedelijk verkoopfacturen aan niet bestaande klanten op in hun administratie. In de onderzoeksperiode van 2008 tot heden is er voor circa € 1,5...

Lees bericht

Vier Arnhemse restaurants en cafés gaan bitcoins accepteren

Horeca – Vier Arnhemse ondernemers gaan de bitcoin accepteren. Deze digitale munteenheid wordt in het buitenland op een aantal plaatsen ook ingezet als betaalmiddel. De actie van de Arnhemse ondernemers maakt onderdeel uit van het initiatief Arnhem Bitcoinstad. Dit initiatief is ontstaan doordat drie Bitcoin enthousiastelingen in hun eigen woonplaats wel eens een drankje met bitcoins willen afrekenen. Patrick van der Meijde is één van de initiatiefnemers. Volgens Van der Meijde...

Lees bericht

Dijksma: ‘Schrap datum houdbaarheid van pasta, rijst en koffie’

Verspilling - Door verwarring over houdbaarheidsdata wordt onnodig veel kilo’s voedsel ongebruikt weggegooid. Op pasta, rijst en koffie staat nu nog 'Tenminste Houdbaar Tot', terwijl deze producten nauwelijks over de datum kunnen raken. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken en haar Zweedse collega pleiten voor aanpassing van Europese regels voor houdbaarheidsdata, zo meldt zij vrijdag 9 mei 2014 in een Kamerbrief. Dijksma: 'Het is goed dat wij in Europa één lijn trekken...

Lees bericht

Nieuw speciaalbier Gulpener gebrouwen met dryhopping-techniek

Industrie – Gulpener heeft tijdens het Foodfilmfestival in Amsterdam een nieuw speciaalbier gepresenteerd, dat gebrouwen is met de techniek ‘dryhopping’. Volgens de brouwer is het voor de eerste keer dat deze brouwtechniek in Nederland door een grotere speciaalbierbrouwerij wordt toegepast. Het nieuwe bier draagt de naam: Gulpener Ur-Hop. Bij de techniek dryhopping of, in gewoon Nederlands, drooghoppen wordt de hop pas een week na het brouwproces toegevoegd. Dit gebeurt meestal na...

Lees bericht

Kamerlid Mei Li Vos wil regels franchisecontract wettelijk vastleggen

Franchise – PvdA-kamerlid Mei Li Vos deed gisteren op de Dag van het Vakcentrum een vlammende oproep aan het adres van minister Kamp van Economische Zaken om nu snel te komen met een code waarin de afspraken tussen franchisegevers en franchisenemers wettelijk zijn vastgelegd . De ere-code van de Nederlandse Franchise Vereniging waarnaar nu vaak wordt verwezen mist in haar ogen een juridisch fundament. Bij Albert Heijn, Bakker Bart en andere franchiseorganisaties...

Lees bericht

Ricardo Eshuis nieuwe directeur SVH

Opleiding - Op 1 juni 2014 zal Ricardo Eshuis in dienst treden als directeur van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). De Raad van Toezicht heeft ingestemd met zijn voordracht. Ricardo Eshuis (43) werkte eerder bij Edu’Actief in Meppel, waar hij de laatste jaren als uitgever eindverantwoordelijk was voor diverse uitgeeftrajecten op het gebied van horeca, toerisme & recreatie en voeding. Onder zijn leiding werden leermiddelen voor horecaopleidingen ontwikkeld voor vmbo, mbo en hbo. Ook...

Lees bericht

Bram Ladage introduceert matat

Fastservice – Geen patat, maar matat introduceert cafetariaketen Bram Ladage voor aanstaande zondag op Moederdag. De introductie is een ludieke actie van Bram Ladage. Meedoen is simpel. Het enige dat mensen hoeven te doen is een foto van zichzelf, samen met hun moeder posten met de hashtag #matat. Elk uur selecteert het bedrijf de leukste ingezonden foto, die een waardebon krijgt toegestuurd voor zichzelf en zijn of haar moeder om een...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid