En dat is drie voor De Leest in Vaassen

(UPDATE) Restaurants - De Leest in Vaassen van chef-kok Jacob Jan Boerma is vanaf vandaag een driesterrenrestaurant. Dat maakte Michael Ellis, de directeur van de Michelingids, zojuist in Maastricht bekend. Restaurant De Librije in Zwolle behoudt zijn drie sterren. In de nieuwe Michelingids staan volgend jaar 105 sterrenrestaurants, waarvan negen nieuwe. Drie restaurants kregen een tweede ster: Fred (Rotterdam), Francois Geurds (Rotterdam) en Bord'eau (Amsterdam). Beluga in Maastricht behoudt zijn tweede...

Lees bericht

Deli XL meest transparante groothandel in foodservice’

Groothandel - Deli XL is de meest transparante foodservice groothandel in Nederland. Dat blijkt uit jaarlijkse Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken. Toch neemt Deli XL met een score van 163 punten slechts de 59e plek in op de lijst van alle Nederlandse bedrijven. De Transparantiebenchmark is een jaarlijks onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving onder de 500 grootste Nederlandse ondernemingen. Philips eindigde op nummer 1. De goede score...

Lees bericht

Britse supermarkt Morrisons stopt met verkoop van energydrank onder 16 jaar

Supermarkt – Morrisons, een van de grootste supermarktketens van Groot-Britannië stopt met de verkoop van energiedrankjes aan kinderen en jongeren onder de 16 jaar. De directie is bezorgd over de gevolgen van de grote hoeveelheid op jonge leeftijd. Energiedrinks liggen al langer onder vuur in Groot-Brittannië en ook in ons land groeit de roep om een verbod op scholen of in de buurt daarvan en het verbieden van verkoop onder een bepaalde...

Lees bericht


Anniek Mauser is MVO Manager van het Jaar 2013

Verkiezing - Anniek Mauser (Unilever Benelux) is op het 14de Nationaal Sustainability Congres gekozen tot ’MVO Manager van het Jaar 2013’. Anniek Mauser (Directeur Duurzaamheid bij Unilever Benelux) richt zich al meer dan een decennium op de verduurzaming van de processen én producten van Unilever. Ze wil een mindset-verandering teweegbrengen, zowel bij medewerkers als bij consumenten. De MVO Manager van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie...

Lees bericht

Omzet bedrijfscateraars vooral buiten het lunchmoment om

Catering - Van de 3 miljard euro die wordt uitgegeven aan bedrijfscatering wordt maar 1 miljard echt besteed aan het lunchmoment. De rest van de omzet realiseren de cateraars met de (gratis) koffieverstrekking en andere eetmomenten gedurende de dag. Dat blijkt uit het Nationaal Catering Onderzoek van onderzoeksbureau Foodstep. Dat de cateringsector het moeilijk heeft is al langere tijd bekend; er bezoeken minder mensen het bedrijfsrestaurant en ook de gemiddelde besteding daalt....

Lees bericht

Friesland heeft nu eigen Sjampanje

Industrie - Vandaag is de eerste fles Friese Sjampanje ontkurkt in het bijzijn van Jannewietske de Vries, gedeputeerde van de provincie Friesland. De Sjampanje is afkomstig van De Frysling, de meeste noordelijke professionele wijngaard van Nederland. De droge mousserende wijn is gemaakt van de Johanniter en Souvignier Gris druiven en is beschikbaar in een ‘brut’ en zoete variant. Behalve de Sjampanje produceert de Frysling ook een witte wijn en een...

Lees bericht

Russisch Lukoil op overnamepad

Tankstations – Het Russische Lukoil is op overnamepad in de Benelux. De oliemaatschappij wil bijvoorbeeld een serie van 21 tankstations van Rotonde in het midden van ons land overnemen. Dat blijkt uit een melding bij toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM). Met een overname wil Lukoil het aantal tankstations in ons land opschroeven. Het kocht anderhalf jaar geleden al de 46 tankstations van oliehandelaar Verolma (Verenigde Olie Maatschappijen), in Limburg en Oost-Brabant. Eerder...

Lees bericht

Délifrance groeit gestaag door

Formulenieuws - Ondanks de lagere bezoekersaantallen bij de pomp weten de Délifrance-corners in de 110 tankstations hun omzetten overeind te houden. Dat meldt Martine Nigten, promotional manager franchise bij Délifrance. De broodjescorners lijken daarmee behoorlijk crisisproof. Ondernemer Bernd Schreuer opende dit jaar twee Délifrance restaurants, eentje begin dit jaar in Woerden en recent in de Theresiastraat  in Den Haag. Scheuer had al een vestiging in Leiden. Het aantal...

Lees bericht

Fabrieksfriet uit de gratie bij restaurants

Marktontwikkelingen – Fabrieksfriet is uit de gratie bij steeds meer restaurants. Inmiddels maakt één op de vijf etablissementen zelf hun friet om zich te onderscheiden in de markt. En om de negatieve omzetontwikkeling een positieve impuls te geven. In restaurants worden frites verhoudingsgewijs veel zelf gemaakt (19%). Binnen de cafetaria’s en snackbars (13%) en eetcafés (9%) ligt het aandeel zelfgemaakte frites op een lager niveau, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Foodstep,...

Lees bericht

McDonald’s start met derde raam bij drive throughs

Fastservice – McDonald’s start een grootschalig programma om het serviceniveau de komende tijd verder te vergroten. Een derde raam bij de drive throughs om de wachttijd te verkorten is een van de oplossingen. De Amerikaanse fastfoodketen gaat volgend jaar een programma van 3 miljard euro’s opstarten, die voorziet in de bouw van 1500 tot 1600 nieuwe restaurants en het vernieuwen van zo’n 1000 restaurants. Daarnaast moet de service en de afhandelingssnelheid omhoog,...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid