Aantal bedrijven in levensmiddelen neemt met 5,4% fors toe


Industrie – Het aantal levensmiddelenbedrijven is het afgelopen jaar met 5,4 procent gestegen. Die stijging is volledig toe te schrijven aan relatief kleine ondernemingen met minder dan 10 werknemers, vooral in de brood-en deegwarensector en de drankensector. Dit blijkt uit de Monitor Levensmiddelenindustrie 2016, die de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) donderdag tijdens haar Jaarbijeenkomst presenteert. Daarnaast wordt aangegeven dat de voedingsmiddelenindustrie een stabiele factor voor de Nederlandse economie is. Met een outputwaarde van 64,9 miljard euro droeg de voedingsmiddelenindustrie het afgelopen jaar voor 37,1 miljard euro bij aan productie in andere sectoren. Volgens het FNLI zijn ondernemers positief gestemd, nu het consumentenvertrouwen en de koopkracht weer groeien. Ook de groeie in het aantal bedrijven laat zien dat er voldoende bedrijvigheid is. Weerstandsvermogen De Monitor laat een dip zien in termen van bruto toegevoegde waarde (-3,7%), de R&D-uitgaven (-3,8% in 2014) en het uitvoersaldo (-3,0%). Dit kan worden verklaard door de dalende afzetprijzen en negatieve mondiale ontwikkelingen. Toch blijft de export goed presteren, met name buiten de EU. Philip den Ouden, directeur FNLI: “Ook bij slechter weer toont de voedingsmiddelenindustrie een groot weerstandsvermogen op de internationale markten. Daarnaast blijkt uit recentere cijfers van het CBS dat de omzet weer groeit in 2016. De goede marktpositie en het innovatieve vermogen stellen de industrie in staat te blijven investeren in betere voedingsmiddelen en een verdergaande verduurzaming van productieketens.” Bron: FNLI/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuw Smaakmakers-label bestemd voor duurzame horecazaken

Duurzaamheid – Energieleverancier Vattenfall en HorecaNederland.TV introduceren een label dat horecazaken moet motiveren energiebewust en duurzaam te gaan ondernemen. “Met het Smaakmakers-label kunnen horecazaken laten zien dat ze hun steentje bijdragen,” zegt Roderick Glerum, commercieel directeur Vattenfall.

Lees bericht

Horecavakbeurs Horecava laat zien dat foodservice leeft

Beurzen - De 64e editie van de Horecava eindigde donderdag 16 januari met een recordaantal bezoekers. In totaal bezochten 75.000 foodserviceprofessionals de nationale vakbeurs, een groei van ruim 6% ten opzichte van de vorige editie. Volgens de organisatie steeg het aantal bedrijven dat de beurs bezocht met 9%, in lijn met het stijgende aantal horecaondernemers in Nederland. De drukte op de beursvloer de afgelopen...

Lees bericht

AB InBev zoekt startups om duurzaamheidsuitdagingen op te lossen

Actieprogramma - Bierbrouwer AB InBev zoekt ambitieuze startups zich aan te melden voor het ‘100+ accelerator’ programma om de grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en verantwoord drinken op te lossen. Starten de bedrijven kunnen zich tot 30 oktober aanmelden. In het programma kunnen starts-up hun oplossingen implementeren in het wereldwijde AB InBev netwerk, onder meer op de thema’s recycling,...

Lees bericht

Aantal Nederlandse foodbedrijven blijft groeien

Foodindustrie – Het aantal levensmiddelenbedrijven blijft groeien. Dit jaar komt het aantal foodbedrijven uit op 6.525 bedrijven, dat is een groei van 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De toename is vooral toe te schrijven aan een sterke stijging van het aantal (zeer) kleine bedrijven. Hieronder vallen de ondernemingen met minder dan 10 werknemers in dienst. Dit blijkt uit de FNLI Monitor Levensmiddelenindustrie...

Lees bericht


NS en AH to go openen een ‘duurzame proeftuin’

Initiatief – NS en Albert Heijn to go openen een ‘duurzame proeftuin’ aan de buitenzijde van station Utrecht Centraal. Reizigers kunnen in deze winkel producten kopen die verantwoorder en duurzamer zijn. De duurzame proeftuin is te vinden op de Stationspassage aan de buitenzijde van station Utrecht Centraal, tussen het Stationsplein en het Stadskantoor. Het aanbod van de winkel wisselt over de...

Lees bericht

250ste McDonald’s opent op Eindhoven Airport

Formulenieuws - McDonald’s heeft haar 250ste restaurant geopend. De locatie is gevestigd op Eindhoven Airport. Het vestiging is extra bijzonder omdat het de eerste Nederlandse McDonald's is met een interieurconcept dat speciaal is ontwikkeld voor luchthavens. Franchisenemer van de locatie is Jos te Raaij. Bij de opening refereerde Erwin Dito, Managing Director van McDonald’s Nederland, nog even aan...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid