Activiteiten Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam

Beurzen - Van 18 tot en met 21 september zal traditiegetrouw Gastvrij Rotterdam plaatsvinden. Dit jaar heeft de beurs een extra wedstrijd arena toegevoegd waar het Gastronomisch Gilde haar wedstrijden mag doen. Het Gastronomisch Gilde gaat samen met de partners zorgen voor een uitgebreide programmering met wedstrijden, masterclasses en demo’s van aansprekende personen uit de gastronomie.
Op maandag zullen de voorrondes plaatsvinden van de HANOS Gouden Koksmuts, zo laat het Gastronomisch Gilde weten in haar nieuwsbrief. Op dinsdag lanceert het gilde de naam van de nieuwe wedstrijd die draait om plantaardig koken en zal het Culinary Team The Netherlands acte de préséance geven. Op woensdag vervolgens zal de finale van de Zoutchallenge plaatsvinden. Op die woensdagmiddag verwelkomt het Gastronomisch Gilde ook de Good Fish Foundation met een bijzondere wedstrijd om de driedaagse af te sluiten.
Bron: Gastronomisch Gilde/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
HOMiES en Gastvrij Rotterdam gaan Start-Ups ondersteunen
Vakbeurzen - Foodservice HOMiES, hét netwerk voor professionals in Foodservice, en horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam slaan opnieuw de handen ineen om start-ups en scale-ups in de horeca een podium te bieden. "Het vernieuwde Start-Up Paviljoen op de horecabeurs krijgt een frisse impuls met interactieve programma’s, waardevolle netwerkmomenten en gerichte ondersteuning", aldus beide partijen in een gezamenlijke verklaring.
Lees berichtRestaurant ’t Havenmantsje wint HANOS gouden koksmuts
Wedstrijd - Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025. Tijdens de finale van het NK Koken op de Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Restaurant ’t Havenmantsje, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basliek*.
Lees berichtHANOS wil verduurzamen en niet alleen het assortiment
Groothandel – Achter de schermen is horeca groothandel HANOS volop bezig met het verduurzamen van het bedrijf. Maar omdat de groothandel niet zo vaak naar buiten treedt, is dat lang niet voor iedereen zichtbaar. Aileen Jones van HANOS en de groothandel zelf willen daarin verandering brengen. Waarom? Omdat je best mag laten zien wat je als bedrijf doet voor je klanten...
Lees berichtNederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award
Wedstrijd - Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.
Lees berichtSmilde maakt gevulde koek voor Vereniging Zonnebloem
Actie - Royal Smilde en Vereniging de Zonnebloem gaan samen voor toegankelijkheid met de lancering van de Zonnebloem Gevulde Koek. De Zonnebloem Gevulde Koek werd gelanceerd in de Week van de Toegankelijkheid, die dit jaar plaatsvond van 7 tot 12 oktober.
Lees berichtEberhardjes verbinden Amsterdam tijdens jubileumjaar
Actie – Eberhardjes, - de koekjes die vernoemd zijn naar voormalig burgemeester Eberhard van der Laan, krijgen een prominente rol in de viering van het jubileumjaar waarin Amsterdam 750 jaar bestaat. De koekjes die bedoeld zijn om verbinding aan te gaan in Amsterdam worden op diverse plaatsen aangeboden en krijgen een speciale verpakking.
Lees bericht