Activiteiten Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam

Beurzen - Van 18 tot en met 21 september zal traditiegetrouw Gastvrij Rotterdam plaatsvinden. Dit jaar heeft de beurs een extra wedstrijd arena toegevoegd waar het Gastronomisch Gilde haar wedstrijden mag doen. Het Gastronomisch Gilde gaat samen met de partners zorgen voor een uitgebreide programmering met wedstrijden, masterclasses en demo’s van aansprekende personen uit de gastronomie.
Op maandag zullen de voorrondes plaatsvinden van de HANOS Gouden Koksmuts, zo laat het Gastronomisch Gilde weten in haar nieuwsbrief. Op dinsdag lanceert het gilde de naam van de nieuwe wedstrijd die draait om plantaardig koken en zal het Culinary Team The Netherlands acte de préséance geven. Op woensdag vervolgens zal de finale van de Zoutchallenge plaatsvinden. Op die woensdagmiddag verwelkomt het Gastronomisch Gilde ook de Good Fish Foundation met een bijzondere wedstrijd om de driedaagse af te sluiten.
Bron: Gastronomisch Gilde/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schoondergang van Zwanenburg en Bunzl gaan strategisch samenwerken
Partnership – Vanaf donderdag 18 augustus zullen Schoondergang van Zwanenburg (beter bekend als SvZ) en Bunzl Foodservice de wereld van hospitality voorzien van een uitgebreid assortiment tableware en kleinkeukenmateriaal. Van glaswerk en serviesgoed tot couverts en keukenartikelen.
Lees berichtBolsius introduceert duurzaam refill-kaarsconcept StylEco
Introductie - Bolsius Professional uit Schijndel introduceert in september het eerste refill-kaarsconcept StylEco voor de horeca waarbij de kaars volledig opbrandt zonder afval of residu. De kaars, gemaakt van duurzame grondstoffen, zit in een glazen houder en brandt 50 uren.
Lees berichtSneakpreview in Maastricht van de grootste HANOS-locatie
Groothandel – Het wordt de grootste vestiging van HANOS. Maar er gebeurt straks meer op de spiksplinternieuwe locatie aan de zuidkant van Maastricht. Duurzaamheid gaat er bijvoorbeeld een hele grote rol spelen. Dinsdag kregen de geïnteresseerden een sneakpreview van het gebouw, dat begin volgend jaar open gaat.
Lees berichtWie maakt de nieuwe Remia Burger & Grill sauce voor 2023?
Wedstrijd – Remia Professional wil in 2023 met een nieuwe variant Burger & Grill sauce komen. Een vernieuwende saus, die breed toepasbaar is en in potentie een grote smaak kan worden binnen de bestaande Burger & Grill sauzen serie. Alle foodprofessionals kunnen deelnemen aan de wedstrijd.
Lees berichtKick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam
Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...
Lees berichtHuismerkkip groothandels straks één Beter Leven-ster
Dierenwelzijn - Bidfood en Hanos gaan hun huismerk kipproducten voorzien van ten minste één Beter Leven-ster. Dit is vrijdag bekendgemaakt door Wakker Dier. Sligro kondigde deze stap vorig jaar al aan.
Lees bericht