Albron en Good Fish Foundation tekenen de World Oceans Deal


Bart Westreenen (l), Directeur inkoop & supply chain & duurzaam bij Albron met de World Ocean Deal

Duurzaamheid - Albron en de Good Fish Foundation hebben hun handtekening gezet onder de World Oceans Deal. Daarmee wordt de belofte gedaan dat alle Albron-gasten op zo’n 800 locaties in Nederland en België alleen nog maar duurzame vis voor te schotelen.

Albron verzorgt de horeca en de catering in onder meer de restaurants van Center Parcs tot veel kantoren door het land. Ook in universiteiten, winkelstraten en in ziekenhuizen heeft Albron locaties. Albron gaat nu als eerste foodserviceorganisatie de stap zetten naar de verduurzaming van het visaanbod in heel Nederland. Het bedrijf hoopt hiermee de hele de hele branche in beweging te brengen en wil met haar 100% duurzame visassortiment bescherming en herstel brengen in de oceanen als het gaat om voldoende vis.

Bron: Albron/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PS in Foodservice lanceert PS Impact Score

Duurzaamheid – Onder grote belangstelling van groothandels en afnemers is afgelopen woensdag de PS Impact Score gepresenteerd in het gebouw van groente- en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk. Doel van de bijeenkomst was partijen in de foodservicesector duidelijk maken dat echte stappen zetten in duurzaamheid alleen kan als data met elkaar wordt gedeeld. De gepresenteerde PS Impact Score helpt daarbij.

Lees bericht


Arena start met cateraar Levy Europe nieuw cateringconcept

Catering  - Na een aantal maanden van voorbereiding en conceptontwikkeling beleefden afgelopen weekend de bezoekers op de tweede ring Oost de première van een nieuwe manier van stadioncatering in de Amsterdam Arena. Publiekscateraar en Arena-cateraar Levy Europe heeft er samen met het stadion een nieuwe manier van bestellen geïntroduceerd. Daarnaast werden er nieuwe duurzamere fooditems en verpakkingsmaterialen gepresenteerd.

Lees bericht

Smaakchef van Albron wint Overall-prijs Innovation Award 2023

Verkiezing – De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn maandag bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. De winnaar van de Horecava Innovation Award is Uhhmami, culinaire plant based boulions in de smaken Vegetable, Chickenis, Oceanish en Beefish.

Lees bericht
Swinkels ontvangt ‘duurzaamste brouwerij award’

Award - Bij de World Beer Awards heeft Swinkels Family Brewers de titel ‘Sustainable brewery of the year’ gewonnen. In de Icons of Beer-competitie, een internationale organisatie die ook jaarlijks de beste bieren waardeert, worden brouwerijen geprezen die hun stempel op de bierindustrie drukken. De jury beoordeelt hierbij brouwerijen op hun innovativiteit en inzet op het gebied van duurzaamheid.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid