Ambitieus Leonidas opent vestiging op station Arnhem Centraal


Delicatessen - Leonidas heeft een shop-in-shop geopend in de stationshal van Arnhem Centraal. Daar is de beroemde chocolatier uit België een samenwerking aangegaan met het winkelconcept Quattro.“Het is de enorme merkkracht waarvoor ik ben gevallen”, zegt Quattro-eigenaresse Angela Grevel over de samenwerking. De Leonidas-bonbons zijn daarnaast voor haar de perfecte aanvulling op het overige assortiment van Quattro. “De verbindende factor is kwaliteit. Dankzij de samenwerking met Leonidas bied ik nu ook de allerbeste en allerlekkerste pralines gemaakt van echte Belgische premium chocolade aan.” De Leonidas in de stationshal van Arnhem Centraal is ingericht volgens de nieuwste richtlijn: ‘Concept Chocolatier’. In dit winkelconcept worden warme kleuren, mooie materialen en sfeerfoto’s gebruikt. “Het straalt ambacht uit, iets dat perfect aansluit bij de merkwaarden van Leonidas”, weet Angela. Behalve het basisassortiment bonbons kunnen de reizigers op Arnhem Centraal er op gezette tijden seizoenchocolade kopen, bijvoorbeeld rond Sinterklaas en Kerst. In de Leonidas is verder volop ruimte gereserveerd voor cadeauverpakkingen. “Een verjaardag, een bijzondere gelegenheid; steeds meer mensen zijn op zoek naar een origineel en vooral lekker cadeau”, aldus Angela. Zij ziet in Leonidas een belangrijke traffic-builder voor haar winkel. “Het is een merk dat iedereen associeert met kwaliteitsbonbons. Daarvan ga ik zeer zeker profiteren.” Ambitie om snel door te groeien De opening in de stationshal van Arnhem Centraal past in de opmars van Leonidas. Inmiddels zijn er verspreid over Nederland dertig Leonidas-vestigingen operationeel, de zogenoemde speciaalzaken. Daarnaast zijn er ruim 170 shop-in-shops in diverse delicatessenzaken geopend. “Het is onze ambitie om snel door te groeien. In België is Leonidas het nummer één merk wat pralines betreft, met een naamsbekendheid van meer dan 97 procent. Het zou mooi zijn als we dit ook in Nederland weten te realiseren”, aldus Rob Tolboom, Country Manager bij Leonidas. Het nieuwe winkelconcept ‘Concept Chocolatier’ speelt een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van Leonidas in Nederland.

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tweede Nederlandse BrewDog opent op Amsterdam CS

Formulenieuws – BrewDog opent op het Amsterdam Centraal Station de tweede locatie van het café in Nederland. Eerder opende BrewDog al Rotterdam Outpost. Deze BrewDog bar is wel de eerste in Nederland met nieuwe franchise- exploitatiepartner SSP.

Lees bericht


Van der Valk neemt meerderheidsbelang in Dunkin’

Formulenieuws - Van der Valk International (VDVI) heeft een meerderheidsbelang verkregen in Dunkin’ Nederland en België. VDVI ziet de deelneming als een belangrijke stap in het verder verbreden van de hospitality dienstverlening. Voor Dunkin’ in Nederland en België betekent de samenwerking een fase van verdere groei.

Lees bericht

Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid