Bakker Bart Ede opent met vernieuwend format
_(Medium)_1024_768_90.jpg)
Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.
Het keukenblok is er bij geplaatst om meer werkruimte te creëren, zodat er meer en sneller kan worden voorbereid. De medewerkers bij Van Kolthoorn werken volgens een ‘positiespel’ van de medewerkers waarbij wordt uitgegaan van vaste werkplekken voor de mensen. Dit voorkomt volgens de ondernemer dat medewerkers te veel door elkaar gaan lopen achter de balie, maar ook in het aantal tafel bezorgen van de bestellingen. “Nu heeft iedereen een vaste werkplek en gericht op een bepaalde handeling, wat de efficiency ten goede komt,” aldus Van Kolthoorn. “Elke medewerker staat nu in een cirkel van maximaal twee meter werkruimte waar hij of zij zich kan concentreren op de handeling die moet worden gedaan. Wie bij de koffie staat, maakt koffie en wie bij de broodjes staat verzorgt het broodje. Koffie maken duurt minder lang dan een broodje panini klaarmaken en verwarmen, dus degene die koffie zet kan ook weer snel door met de afhandeling van een volgende gast. Dat voorkomt ook dat gasten die alleen een kopje koffie willen met iets lekker, moeten wachten op een gast die veel verschillende bestellingen door elkaar heeft gedaan. ”
Orderkiosken
Naast het bijplaatsen van een extra keukenblok is ook het aantal orderkisken van Onesix met twee uitgebreid. Al deze orderkiosk-bestellingen komen centraal binnen en worden vervolgens per opdracht doorgestuurd naar de plek waar het wordt klaar gemaakt. Feitelijk werkt de keuken nu als een soort assemblagesysteem, gericht op het zo snel mogelijk samenbrengen van de bestelling. Met een restaurantgedeelte van 80 zitplaatsen binnen en 40 zitplaatsen buiten, plus de binnenlopende afhalers en bestellers, moet er ook wel efficiënt worden gewerkt. Van Kolhoorn: “Op een drukke zaterdag zitten wij van 10.00 uur tot 16.00 uur vrijwel continu vol met een gemiddelde tafelbezetting van 4 keer per uur. Dan moet je wel efficiënt kunnen werken.”
(In de volgende editie van @FoodClicks meer over deze bijzondere Bakker Bart-locatie. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023
Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...
Lees berichtFreshly Chopped opent in Amsterdam derde locatie
Formulenieuws –Freshly Chopped opent maandag 20 maart de derde locatie. De vestiging komt in Amsterdam Zuid-Oost aan het Bijlmerplein aan de rand van de Amsterdamse Poort. Freshly Chopped is een fastfoodconcept dat zich richt op gezonde, vers gemaakte producten.
Lees berichtDuitsland opent eerste onbemande afhaalbakkerij
Buitenland - In Neubrandenburg in Duitsland is een volledig autonome bakkerijlocatie geopend. Naar verluidt zou de Lila Bäcker de eerste onbemande afhaalbakkerij zijn bij onze oosterburen. De winkel is vooralsnog een testlocatie.
Lees berichtEerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst
Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.
Lees berichtHenri Froeling vertrekt bij Vital Food Group
Persoonlijk – Henri Froeling vertrekt per 1 maart 2023 als werknemer en aandeelhouder van de Vital Food Group, zo laat het bedrijf vrijdag weten. Froeling zal dit jaar nog wel op interimbasis betrokken blijven bij Bakerstreet. Daarnaast zal hij nog de rol van Managing Director bij Bakker Bart invullen tot een opvolger is ingewerkt.
Lees berichtVital Food Group neemt Bagels & Beans over
Overname - Franchiseketen Bagels & Beans is overgenomen door Vital Food Group B.V., de moederorganisatie van Bakker Bart en Bakerstreet. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.
Lees bericht