Bakker Bart Ede opent met vernieuwend format


Duidelijke beeldschermen met het assortiment en de aanbiedingen en medewerkers met een eigen vaste werkplek

Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat  in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.

Het keukenblok is er bij geplaatst om meer werkruimte te creëren, zodat er meer en sneller kan worden voorbereid. De medewerkers bij Van Kolthoorn werken volgens een ‘positiespel’ van de medewerkers waarbij wordt uitgegaan van vaste werkplekken voor de mensen. Dit voorkomt volgens de ondernemer dat medewerkers te veel door elkaar gaan lopen achter de balie, maar ook in het aantal tafel bezorgen van de bestellingen. “Nu heeft iedereen een vaste werkplek en gericht op een bepaalde handeling, wat de efficiency ten goede komt,” aldus Van Kolthoorn. “Elke medewerker staat nu in een cirkel van maximaal twee meter werkruimte waar hij of zij zich kan concentreren op de handeling die moet worden gedaan. Wie bij de koffie staat, maakt koffie en wie bij de broodjes staat verzorgt het broodje. Koffie maken duurt minder lang dan een broodje panini klaarmaken en verwarmen, dus degene die koffie zet kan ook weer snel door met de afhandeling van een volgende gast. Dat voorkomt ook dat gasten die alleen een kopje koffie willen met iets lekker, moeten wachten op een gast die veel verschillende bestellingen door elkaar heeft gedaan. ”

Orderkiosken

Naast het bijplaatsen van een extra keukenblok is ook het aantal orderkisken van Onesix met twee uitgebreid. Al deze orderkiosk-bestellingen komen centraal binnen en worden vervolgens per opdracht doorgestuurd naar de plek waar het wordt klaar gemaakt. Feitelijk werkt de keuken nu als een soort assemblagesysteem, gericht op het zo snel mogelijk samenbrengen van de bestelling. Met een restaurantgedeelte van 80 zitplaatsen binnen en 40 zitplaatsen buiten, plus de binnenlopende afhalers en bestellers, moet er ook wel efficiënt worden gewerkt. Van Kolhoorn: “Op een drukke zaterdag zitten wij van 10.00 uur tot 16.00 uur vrijwel continu vol met een gemiddelde tafelbezetting van 4 keer per uur. Dan moet je wel efficiënt kunnen werken.”

(In de volgende editie van @FoodClicks meer over deze bijzondere Bakker Bart-locatie. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Extra bestelzuilen bij de vernieuwde Bakker Bart in Ede

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe Julia’s zet bestelzuilen in en gaat pizza’s serveren

Formulenieuws – Zaterdag 2 december opende NS stations de nieuwe Julia’s op station Den Haag. Een tweede locatie opent donderdag 7 december op Utrecht Centraal. Met de komst van de nieuwe winkelsmet bestelzuilen wil NS nog beter inspelen op de wens en behoefte van de klant. Zo worden er ook pizza’s aan het assortiment toegevoegd.

Lees bericht


Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht

Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees berichtSPAR winnaar Nationale Franchise Trofee 2023

Verkiezing - SPAR is dinsdag winnaar geworden van de  vakprijs voor franchiseformules. De trofee is een mooie erkenning op het gebied van samenwerking en kwaliteit, aldus SPAR in een reactie. Alleen door de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) erkende formules komen in aanmerking voor de prijs.

Lees bericht

Bakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023

Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid