Bakker Bart Ede opent met vernieuwend format
Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.
Het keukenblok is er bij geplaatst om meer werkruimte te creëren, zodat er meer en sneller kan worden voorbereid. De medewerkers bij Van Kolthoorn werken volgens een ‘positiespel’ van de medewerkers waarbij wordt uitgegaan van vaste werkplekken voor de mensen. Dit voorkomt volgens de ondernemer dat medewerkers te veel door elkaar gaan lopen achter de balie, maar ook in het aantal tafel bezorgen van de bestellingen. “Nu heeft iedereen een vaste werkplek en gericht op een bepaalde handeling, wat de efficiency ten goede komt,” aldus Van Kolthoorn. “Elke medewerker staat nu in een cirkel van maximaal twee meter werkruimte waar hij of zij zich kan concentreren op de handeling die moet worden gedaan. Wie bij de koffie staat, maakt koffie en wie bij de broodjes staat verzorgt het broodje. Koffie maken duurt minder lang dan een broodje panini klaarmaken en verwarmen, dus degene die koffie zet kan ook weer snel door met de afhandeling van een volgende gast. Dat voorkomt ook dat gasten die alleen een kopje koffie willen met iets lekker, moeten wachten op een gast die veel verschillende bestellingen door elkaar heeft gedaan. ”
Orderkiosken
Naast het bijplaatsen van een extra keukenblok is ook het aantal orderkisken van Onesix met twee uitgebreid. Al deze orderkiosk-bestellingen komen centraal binnen en worden vervolgens per opdracht doorgestuurd naar de plek waar het wordt klaar gemaakt. Feitelijk werkt de keuken nu als een soort assemblagesysteem, gericht op het zo snel mogelijk samenbrengen van de bestelling. Met een restaurantgedeelte van 80 zitplaatsen binnen en 40 zitplaatsen buiten, plus de binnenlopende afhalers en bestellers, moet er ook wel efficiënt worden gewerkt. Van Kolhoorn: “Op een drukke zaterdag zitten wij van 10.00 uur tot 16.00 uur vrijwel continu vol met een gemiddelde tafelbezetting van 4 keer per uur. Dan moet je wel efficiënt kunnen werken.”
(In de volgende editie van @FoodClicks meer over deze bijzondere Bakker Bart-locatie. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Deliverect verstevigt marktpositie met Tabesto
Overname – Deliverect, een techbedrijf dat restaurants helpt succesvol te zijn bij online maaltijdbezorging, heeft de overname aangekondigd van Tabesto, leverancier van all-in-one bestel- en betaalkiosken voor restaurants en fastfoodketens.
Lees berichtBakker Bart terug in hartje Nijmegen
Formulenieuws - Na een maand van verbouwing is aan de Broerstraat in Nijmegen de nieuwe Bakker Bart geopend. De winkel heeft een volledig nieuwe uitstraling en indeling, met elementen uit het nieuwe Bakker Bart-concept. De focus ligt op de broodjescorner, de bestelopties, zoals dubbele bestelzuilen en een orderstatusscherm.
Lees berichtBakker Bart opent tweede winkel met vernieuwd concept
Formulenieuws - Bakker Bart opent in Wageningen op dinsdag 12 november de tweede locatie in het vernieuwde concept. De winkel is ruim een jaar gesloten geweest. Naast Wageningen staan er de komende maanden nog meer verbouwingen gepland.
Lees berichtBakker Bart rolt order kiosken landelijk uit met Jamezz
Formulenieuws - Bakker Bart en software-bedrijf Jamezz hebben de handen ineen geslagen voor de landelijke uitrol van order kiosken. Bakker Bart laat daarmee zien dat dat de keten gelooft in het verder doorvoeren van digitaal bestelgemak voor haar gasten in de winkel.
Lees berichtBackWERK opent eerste locatie in tuincentrum
Formulenieuws – BackWERK heeft in het tuincentrum van Hoorn een nieuwe locatie geopend. Het gaat om een eerste locatie in een tuincentrum. Met ruim 100 zitplaatsen behoort de vestiging wel direct tot een van de grootste van de bakkerijformule.
Lees berichtBakker Bart opent nieuw winkelconcept in Kampen
Formulenieuws – De vestiging in Kampen beleefde de primeur van het vernieuwde concept van Bakker Bart. De locatie van de ondernemers Judith van der Weerd en Patrick Kroon werd niet alleen twee keer zo groot, maar kreeg ook een aantal formule updates.
Lees bericht