Bakkerij en kenniscentrum Broodheeren opent van de zomer


Bart Cales (l) en Edwin Klaasen

Bakkerij - Edwin Klaasen krijgt eindelijk zijn eigen bakkerij. Samen met zakenpartner Bart Cales starten de ondernemers in Raamsdonksveer een eigen bakkerij met de naam Broodheeren. De bakkerij wordt tevens een soort kenniscentrum, waar kennis over producten en de productie met desembrood wordt gedeeld.

De bakkerij opent medio zomer en zal de productie gaan verzorgen van het grootste gedeelte van het assortiment van Broodheeren. Omdat niet alle producten uit het assortiment op deze locatie gemaakt kunnen worden, zal er de komende tijd een selectie plaatsvinden van de producten die nog bij derden in productie blijven.

De bakkerij moet naast productie-unit vooral ook een locatie worden waar kennis over het ambacht brood wordt uitgewisseld. Ongeacht of die geïnteresseerden werkzaam zijn in de horeca of als lokale foodprofessionals.

Daarnaast moet Broodheeren een trefpunt worden waar creatievelingen in de wereld van broodbakken samenkomen, en een plek waar kleine beurzen kunnen worden gehouden en andere initiatieven. Klaasen: ‘De nadruk bij Broodheeren komt te liggen op samenbrengen en inspireren, het aangaan van duurzame relaties en het overdragen van kennis aan andere experts.’

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Smilde Bakery van Koninklijke Smilde neemt De Maro over

Overname - Smilde Bakery, onderdeel van het internationale familiebedrijf Royal Smilde, heeft bakkerij De Maro uit Berkel-Enschot overgenomen. Met de acquisitie wil Smilde zijn positie in de Europese bakkerijsector verder versterken en de capaciteit en innovatiekracht binnen de groep vergroten.

Lees bericht



Lantmännen Unibake neemt Boboli Benelux over

Overname - Lantmännen Unibake, een van de grootste bakkerijgroepen van Europa en onderdeel van de Zweedse coöperatie Lantmännen, neemt Boboli Benelux BV over. Met de acquisitie versterkt Unibake de positie op de Nederlandse markt en verstevigt het zijn aandeel in het snelgroeiende segment van hartige bakkerijproducten.

Lees bericht

Bakkerij Holleman gekozen tot Top Bakker van het Jaar

Verkiezing – Bakkerij Holleman uit Elst mag is Top Bakker van het Jaar 2025 geworden. De vakjury van Top Bakkers, het landelijke samenwerkingsverband van ambachtelijke bakkers, kende de titel toe op basis van een brede beoordeling van productkwaliteit, voedselveiligheid en klantgerichtheid.

Lees bericht


Schiphol en Avolta openen nieuw Frans bakkerijconcept LOAF

Luchthaven –Schiphol en horecapartner Avolta introduceren een nieuw bakkerijconcept met Franse signatuur in Lounge 1, genaamd LOAF. De opening van de bakkerij markeert een volgende stap in de herontwikkeling van de lounge en sluit aan bij Schiphols strategie om de kwaliteit van het retail- en horecaportfolio te verbeteren.

Lees bericht

SPAR introduceert private brand Bakkershart

Formulenieuws – SPAR start met een nieuw private label voor brood- en banketproducten genaamd Bakkershart. Het eigen merk biedt brood- en banketproducten van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. De producten worden gefaseerd geïntroduceerd, als eerste de houdbare broodproducten, zoals rozijnenbollen en lang lekker brood.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid