Belgische kaasproducent St Paul wil ERU overnemen


ERU is op vrijwel elke beurs terug te vinden om te demonstreren wat er met smeerkaas culinair mogelijk is

Overname - Kaasproducent St. Paul wil Koninklijke ERU, bekend van de kuipjes smeerkaas, overnemen. Beide partijen hadden sinds de overname van Kasi Food vorig jaar al een strategische samenwerking.

Met de overname wordt St. Paul de grootste (smelt)kaasproducent in de Benelux. Koninklijke ERU, dat dit jaar tweehonderd jaar bestaat, maakt verschillende smeerkazen, maar ook bijvoorbeeld plakken cheddar en andere kaassoorten.

St Paul is eigendom van de familie Kuijl en heeft vestigingen in Nederland en België. Het bedrijf maakt kaas die in allerlei producten wordt verwerkt, zoals in pizza, vlees en snacks. Het bedrijf komt uit het Belgische Lokeren. Het hoofdkantoor staat in Nederland, in het Zeeuwse Sint Jansteen.

Toezichthouder ACM moet de overname nog goedkeuren.

Bron St Paul/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsDormio en Roompot bereiken akkoord over 30 vakantieparken

Overname - Dormio Group en Roompot hebben voorwaardelijke overeenstemming bereikt over de verkoop van een dertigtal Nederlandse parken. Met de voorgenomen verkoop beoogt Roompot goedkeuring te ontvangen van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor de overname van Landal GreenParks.

Lees bericht

Boon Food Group neemt twee Coop supermarkten over

Formulenieuws - Boon Food Group B.V. te Dordrecht heeft overeenstemming bereikt met Coop en de familie Schouten in Uddel over de overgang naar Boon’s Markt. Tevens heeft Boon Food Group overeenstemming bereikt over de overname van de Coop in Stompwijk ( gemeente Leidschendam). Hier zal een Boon’s Dagmarkt gevestigd worden.

Lees bericht

Ledenraden COOP en PLUS stemmen in met fusie

Supermarkten – De ledenraden Coop Nederland U.A (COOP) en PLUS hebben tijdens algemene ledenvergaderingen laten weten in te stemmen met de fusie tussen beide partijen. De instemming betekent een belangrijke stap richting de afronding van de fusie.

Lees bericht


Agrimarkt in Goes heropent als Jumbo Foodmarkt

Formulenieuws – Jumbo gaat de ombouw van de zes Agrimarkt-supermarkten op 1 november starten. De locatie in Goes wordt na de ombouw de eerste Jumbo Foodmarkt van Zeeland en drie andere locaties worden ongebouwd naar een Jumbo-supermarkt. De Agrimarkt Terneuzen en Oud-Beijerland zijn verkocht aan Lidl. Goes wordt dit jaar nog eerste Jumbo Foodmarkt van Zeeland. Medio november heropenen de filialen in...

Lees bericht

Jac. Bongers Dranken en Bierbrouwerij AB InBev gaan integreren

Overname - Jac. Bongers Dranken en Bierbrouwerij AB InBev willen per 1 januari 2020 gaan integreren en hebben daarvoor vandaag hun plannen bekend gemaakt. Het plan wordt nog voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ter formele goedkeuring. Jac. Bongers Dranken, is een van de bekendste drankengroothandels van Nederland. Het bedrijf werkt al bijna 90 jaar samen met AB InBev, de laatste jaren...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid