Ledenraden COOP en PLUS stemmen in met fusie


Supermarkten – De ledenraden Coop Nederland U.A (COOP) en PLUS hebben tijdens algemene ledenvergaderingen laten weten in te stemmen met de fusie tussen beide partijen. De instemming betekent een belangrijke stap richting de afronding van de fusie.

Als de fusie doorgaat ontstaat de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland, met een landelijk netwerk van ca. 550 winkels, die uiteindelijk allemaal onder de PLUS-formule gaat opereren met een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. De gecombineerde organisatie biedt werk aan ruim 40.000 medewerkers en bedient elke week meer dan 4,5 miljoen klanten, zo laten beide partijen weten in hun afzonderlijke persverklaringen.

Fred Bosch, algemeen directeur COOP: “We zijn verheugd dat de leden van beide coöperaties ons enthousiasme voor de krachtenbundeling delen. Daarmee vormen we de nieuwe gezamenlijke coöperatie, waarin gepassioneerd ondernemerschap en actieve betrokkenheid van consumenten geborgd zijn.”

Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS: “Het is uniek dat twee gevestigde coöperaties fuseren. Het geeft ons de mogelijkheid een nog sterkere en betere coöperatie te worden, waar ondernemende retailers zich thuis voelen. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze sterke uitgangspositie als Beste Supermarkt van Nederland verder uitbouwen om zo de klant nog beter te kunnen bedienen.”

De ondernemingsraden (OR) van beide ondernemingen hebben eerder al positief advies afgegeven over de fusie. De voorgenomen fusie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), waarvoor het proces nog loopt. Naar verwachting zal de transactie begin 2022 worden afgerond. In de komende jaren zullen de COOP-winkels worden omgebouwd naar de PLUS-formule en zal de integratie worden voltooid.

Bron: PLUS/COOP/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Meer dan een kwart consumenten steelt per ongeluk’

Onderzoek – 9% heeft wel eens bewust gestolen uit de supermarkt, bij 27% gebeurt het per ongeluk. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek dat Q&A Retail heeft gehouden. Dat niet betalen gebeurt vooral bij de zelfscankassa. Reden voor sommige retailers het aantal zelfscankassa’s terug te brengen of de beveiliging op te voeren, maar deze manier van afrekenen heeft...

Lees bericht




Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht


Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn

Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.

Lees bericht

Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid