Duitse Dachser neemt Müller Fresh Food Logistics over


Duitse Dachser neemt de logistiek over van Müller

Overname – De Duitse transporteur Dachser neemt Transportgroep A. Müller over met hoofdkantoor in Holten. Deze overname omvat naast de warehouses het uitgebreide wagenpark van geconditioneerde vrachtwagens. Een overname som is niet bekendgemaakt.

Müller is actief in de markt onder de naam Müller Fresh Food Logistics. In 2021 genereerden de 770 food logistieke medewerkers van het bedrijf zo'n 90 miljoen euro aan inkomsten, waarmee het een van de toonaangevende aanbieders van foodlogistiek in Nederland is. Dachser neemt niet de bedrijfswagenwerkplaatsen (Müller European Truck en Trailer Care) over van Müller, waar nog eens 80 mensen werken. De aandeelhouders van Müller blijven de servicegarage zelfstandig runnen, onder leiding van Anton Müller.

Müller

Müller, opgericht in 1938 in Holten, heeft vijf vestigingen in Nederland en een in Tsjechië. Als full-service logistiek dienstverlener biedt Müller diensten aan in warehousing, transport en distributie in de segmenten ambient, fresh en diepvries. Het portfolio van het bedrijf omvat daarnaast opslag in alle temperatuur bereiken en klant specifieke diensten met toegevoegde waarde. De leiding blijft in handen van CEO Jan-Peter Müller van Müller. Müller over de overname: “Als onderdeel van Dachser hebben we nu niet alleen toegang tot Dachser’s Food Logistics netwerk in Duitsland, maar ook tot Dachser's European Food Network dat 34 landen bedient. Dit betekent dat we onze klanten geheel nieuwe mogelijkheden kunnen bieden, met name in de export van food groupage. Voor Müller opent de overname een aanzienlijk groeipotentieel binnen een snelgroeiend internationaal familiebedrijf.”

Dachser is sinds 1975 actief in Nederland met een eigen landenorganisatie - vertegenwoordigd door de business lines European Logistics (industriële en consumentengoederen) en Air & Sea Logistics. Inclusief Müller heeft Dachser 1.300 mensen in dienst in Nederland op 12 locaties.

ACM

De definitieve overname is momenteel in afwachting van goedkeuring door de ACM.

Bron: Dacher/@FoodClicks

Klanten krijgen meer internationale mogelijkheden door de overname

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Müller Fresh Food partner in het European Food Network

Logistiek – De Nederlandse dochteronderneming van Dachser, Müller Fresh Food Logistics, is op 1 januari 2024 officieel partner geworden van het European Food Network (EFN). Dachser nam het bedrijf begin 2023 over en heeft sindsdien met succes de weg van samenwerking en integratie ingeslagen. Met Müller als partner in de Benelux is het Europese netwerk voor voedingsmiddelendistributie aanzienlijk versterkt. 

Lees bericht

Dormio en Roompot bereiken akkoord over 30 vakantieparken

Overname - Dormio Group en Roompot hebben voorwaardelijke overeenstemming bereikt over de verkoop van een dertigtal Nederlandse parken. Met de voorgenomen verkoop beoogt Roompot goedkeuring te ontvangen van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor de overname van Landal GreenParks.

Lees bericht

Boon Food Group neemt twee Coop supermarkten over

Formulenieuws - Boon Food Group B.V. te Dordrecht heeft overeenstemming bereikt met Coop en de familie Schouten in Uddel over de overgang naar Boon’s Markt. Tevens heeft Boon Food Group overeenstemming bereikt over de overname van de Coop in Stompwijk ( gemeente Leidschendam). Hier zal een Boon’s Dagmarkt gevestigd worden.

Lees bericht


Ledenraden COOP en PLUS stemmen in met fusie

Supermarkten – De ledenraden Coop Nederland U.A (COOP) en PLUS hebben tijdens algemene ledenvergaderingen laten weten in te stemmen met de fusie tussen beide partijen. De instemming betekent een belangrijke stap richting de afronding van de fusie.

Lees bericht

Agrimarkt in Goes heropent als Jumbo Foodmarkt

Formulenieuws – Jumbo gaat de ombouw van de zes Agrimarkt-supermarkten op 1 november starten. De locatie in Goes wordt na de ombouw de eerste Jumbo Foodmarkt van Zeeland en drie andere locaties worden ongebouwd naar een Jumbo-supermarkt. De Agrimarkt Terneuzen en Oud-Beijerland zijn verkocht aan Lidl. Goes wordt dit jaar nog eerste Jumbo Foodmarkt van Zeeland. Medio november heropenen de filialen in...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid