Brabantse Houben Worstenbrood failliet


Vorig jaar werden de worstenbroodjes van Houben geïntroduceerd op Eindhoven Airport / Foto bij: Houben

Faillissement  - Houben  Worstenbrood in Eindhoven heeft faillissement aangevraagd. Minder bezoek in de bakkerij, afnemende verkopen en het niet doorgaan van verschillende evenementen als gevolg van de coronamaatregelen hebben aan de basis gestaan van de financiële problemen, zo laten de eigenaren weten.

De worstenbroodjes van Houben Worstenbrood is een begrip in Brabant, maar inmiddels ook daarbuiten. De worstenbroodjes werden bestemd voor talloze bijeenkomsten en werden ook op diverse plekken aangeboden.

Vlak voor de corona-uitbraak wilden de broers en eigenaren Lucas (40) en Bart Houben (43) hun worstenbroodjes ook verkopen vanuit hun nieuwe bakkerij en lunchroom in Eindhoven . De opening daarvan kon door de sluiting van de horeca niet doorgaan. Ook de samenwerking met Vermaat, door de worstenbroodjes op Eindhoven Airport aan te bieden leverde minder, omdat er minder reizigers waren. Daarnaast werden ook vrijwel alle festivals en evenementen afgeblazen, waardoor ook daar de afzet volledig wegviel.

Na 10 maanden vinden de eigenaren het genoeg en hebben zij faillissement aangevraagd. Volgens diverse media zou het bedrijf 50 procent achterlopen op de verwachtingen. Of er een doorstart komt van het bedrijf is nu aan de curator.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Younique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel

Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm.  Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.

Lees berichtOmzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees berichtNieuwe norm gezonder en duurzamer voedingsaanbod zorg

Zorg - Goede Zorg Proef Je heeft dinsdag de nieuwe norm vastgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in ziekenhuizen. De factsheet is ontwikkeld in samenwerking met stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het Voedingscentrum en een aantal voorhoedeziekenhuizen, op initiatief van Vermaat.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid