Brabantse Houben Worstenbrood failliet


Vorig jaar werden de worstenbroodjes van Houben geïntroduceerd op Eindhoven Airport / Foto bij: Houben

Faillissement  - Houben  Worstenbrood in Eindhoven heeft faillissement aangevraagd. Minder bezoek in de bakkerij, afnemende verkopen en het niet doorgaan van verschillende evenementen als gevolg van de coronamaatregelen hebben aan de basis gestaan van de financiële problemen, zo laten de eigenaren weten.

De worstenbroodjes van Houben Worstenbrood is een begrip in Brabant, maar inmiddels ook daarbuiten. De worstenbroodjes werden bestemd voor talloze bijeenkomsten en werden ook op diverse plekken aangeboden.

Vlak voor de corona-uitbraak wilden de broers en eigenaren Lucas (40) en Bart Houben (43) hun worstenbroodjes ook verkopen vanuit hun nieuwe bakkerij en lunchroom in Eindhoven . De opening daarvan kon door de sluiting van de horeca niet doorgaan. Ook de samenwerking met Vermaat, door de worstenbroodjes op Eindhoven Airport aan te bieden leverde minder, omdat er minder reizigers waren. Daarnaast werden ook vrijwel alle festivals en evenementen afgeblazen, waardoor ook daar de afzet volledig wegviel.

Na 10 maanden vinden de eigenaren het genoeg en hebben zij faillissement aangevraagd. Volgens diverse media zou het bedrijf 50 procent achterlopen op de verwachtingen. Of er een doorstart komt van het bedrijf is nu aan de curator.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bavaria en Houben introduceren Bavaria worstenbrood

Actie – De derde maandag van januari wordt aangeduid als Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Reden voor de Brabantse familiebrouwer Bavaria de handen ineen te slaan met de Brabantse worstenbroodbakker Houben Worstenbrood en op de ‘worst day of the year’ te komen met Bavaria Worstenbrood.

Lees bericht


Gr8 opent deuren derde La Place op Maastricht Airport

Formulenieuws - La Place Maastricht Airport opent op dinsdag 7 december haar deuren naast het GR8 Hotel. Reizigers en bezoekers uit Maastricht en omgeving kunnen elke dag in het nieuwe restaurant terecht voor ontbijt, lunch en diner of een tussendoortje. De vestiging valt onder de vlag van Gr8, die eerder het restaurant van La Place in Bergen op Zoom en La...

Lees bericht

Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program

Catering - Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat gaat zorgen voor verdere groei van Join Program en moet de maatschappelijke impact van de activiteiten gaan vergroten. Join Program’s richt zich met een vernieuwende aanpak op bedrijven die hun medewerkers gezonder en duurzamer willen laten eten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid