Brabantse Houben Worstenbrood failliet


Fot gemaakt bij de introductie van de worstenbroodjes op Eindhoven Airport / Foto bij: Houben

Faillissement  - Houben  Worstenbrood in Eindhoven heeft faillissement aangevraagd. Minder bezoek in de bakkerij, afnemende verkopen en het niet doorgaan van verschillende evenementen als gevolg van de coronamaatregelen hebben aan de basis gestaan van de financiële problemen, zo laten de eigenaren weten.

De worstenbroodjes van Houben Worstenbrood is een begrip in Brabant, maar inmiddels ook daarbuiten. De worstenbroodjes werden bestemd voor talloze bijeenkomsten en werden ook op diverse plekken aangeboden.

Vlak voor de corona-uitbraak wilden de broers en eigenaren Lucas (40) en Bart Houben (43) hun worstenbroodjes ook verkopen vanuit hun nieuwe bakkerij en lunchroom in Eindhoven . De opening daarvan kon door de sluiting van de horeca niet doorgaan. Ook de samenwerking met Vermaat, door de worstenbroodjes op Eindhoven Airport aan te bieden leverde minder, omdat er minder reizigers waren. Daarnaast werden ook vrijwel alle festivals en evenementen afgeblazen, waardoor ook daar de afzet volledig wegviel.

Na 10 maanden vinden de eigenaren het genoeg en hebben zij faillissement aangevraagd. Volgens diverse media zou het bedrijf 50 procent achterlopen op de verwachtingen. Of er een doorstart komt van het bedrijf is nu aan de curator.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsEerste Rudolph’s Bakery bij Intratuin Halsteren

Bakery - Rudolph van Veen, tv-kok van onder andere 24Kitchen, opende afgelopen zaterdag bij Intratuin Halsteren zijn eerste Rudolph’s Bakery. Ter gelegenheid van de opening werd in samenwerking met Houben Worstenbrood ook een vijftal nieuwe smaken worstenbrood geïntroduceerd, die verkocht worden in cadeauverpakking.

Lees bericht

Houben worstenbroodjes terug op Eindhoven Airport

Luchthaven – Houben Worstenbrood is als bedrijf ooit ontstaan omdat het gevraagd werd door Eindhoven Airport worstenbroodjes te maken, maar dat ging fout. Nu keert het bedrijf weer terug op de luchthaven dankzij een samenwerking met horecabedrijf Vermaat. Daarmee is de cirkel voor de Brabantse bakker weer rond.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees berichtHorecabedrijven volop actief met bezorging

Analyse – Sinds de overheidsmaatregelen van kracht zijn gegaan tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn er 43.000 horecazaken, waarvan 35.500 eetgelegenheden, gesloten voor hun gasten. Een groot gedeelte daarvan is sindsdien actief met afhaal- en bezorgdiensten. De traditionele horeca, die voorheen nog niet actief was in deze markt, ziet in die mogelijkheden een kans de zaken deels draaiende te houden.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid