Brownies&downieS krijgt eigen academy


Opleiding – Een primeur in Nederland: Brownies&downieS krijgen voor hun ruim 900 bijzondere werknemers, 300 begeleidende medewerkers en 150 (chef)-koks een eigen academy. De oplieiding wordt gevestigd op de Noordkade in Veghel, waar ook het kantoor van de lunchformule is gevestigd.

Voor de snelgroeiende formule, met inmiddels 53 vestigingen, is de academy een langgekoesterde wens. Thijs Swinkels, oprichter en mede-eigenaar van de Brownies&downieS formule: ‘Wij vinden het erg vreemd dat iedereen in Nederland kan studeren, maar juist de mensen die het meeste baat hebben bij onderwijs hierin worden overgeslagen.’

Medewerkers van Brownies&downieS zitten veelal op een en dezelfde school met dezelfde klasgenoten, in hetzelfde gebouw, of het nu gaat om de basisschool of middelbare school. En na het kiezen van een stage op 16-jarige leeftijd, stopt het onderwijs als de leerling 18 jaar is. Swinkels: ‘Toen ik dit in 2010 voor de eerste keer hoorde, kon ik het bijna niet geloven dat wij dit zo georganiseerd hebben in Nederland.’

Officieel diploma

Dit jaar viert de formule haar 10-jarig bestaan. Het aantal vestigingen laat een gestage groei zien. Maar ook de professionaliteit in de locaties groeit. Het opstarten van een opleiding is een volgende stap in de ambitie van de restaurantketen om een springplan te zijn tussen het speciaal onderwijs en de reguliere arbeidsmarkt. In de Brownies&downieS academy is een mini-restaurant gevestigd inclusief een professionele keuken. Hier zullen de bijzondere medewerkers in de toekomst verschillende trainingen kunnen volgen zoals een barista training of een hygiëne training. ‘Aan het eind van de training ontvangt iedere deelnemer een officieel Brownies&downieS diploma.

Corona proof

Op dit moment zijn alle vestigingen van Brownies&downieS nog gesloten, maar de heropening van 1 juni komt steeds dichterbij. ‘Achter de schermen wordt hard gewerkt de locaties ‘corona proof’ te maken. Voor de medewerkers van Brownies&downieS worden het uitdagende tijden. Juist de bijzondere medewerkers van de lunchformule zijn gebaat aan structuur.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


Nederlander besteedt €1,1 miljard bij koffie- en lunchketens

Onderzoek  – Nederlanders hebben het afgelopen jaar €1,1 miljard besteed bij koffie- en lunchketens in Nederland. De gemiddelde besteding per bezoek lag op €15. Het meest wordt uitgegeven bij lunchrooms zoals Anne&Max, namelijk gemiddeld €28, en het minste bij ketens waar bezoekers voornamelijk eten of drinken afhalen.

Lees bericht

Gemiddelde NPS Nederlandse koffie- en lunchketens is +57

Onderzoek – De grootste koffie- en lunchketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +57. Coffeelovers krijgt de hoogste score (+88). Bezoekers van koffie- en lunchketens met een hoge NPS nuttigen hun bestelling vaker ter plaatse dan dat ze deze afhalen.

Lees bericht

Sociale franchiseketen Brownies&downieS naar Albron

Formulenieuws - Per 1 september 2022 zal de sociale franchiseformule Brownies&downieS onderdeel worden van Albron. Bij Brownies&downieS hebben medewerkers met een beperking de hoofdrol. Lokaal ondernemerschap, kwalitatieve horeca en volwaardige banen voor bijzondere medewerkers vormen de belangrijkste elementen van het landelijke succes van de sterke horecaketen.

Lees bericht



Brownies&downieS krijgt To Go Store in Haarlem

Formulenieuws –Brownies&downieS in Haarlem krijgt op 1 september de eerste Brownies&downieS To Go Store in Nederland. Het idee voor een to go-variant bestond al langer bij het hoofdkantoor, alleen heeft de locatie in Haarlem besloten er een geheel eigen locatie voor in te richten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid