Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien


Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema voor Kwalitaria. Naast Hollands rundvlees, weidemelk en samenwerkingen met onder andere Kipster en De Verspillingsfabriek, is er ook veel aandacht voor vegetarische producten. “We voegen niet zomaar producten toe aan ons assortiment omdat ze vegetarisch zijn”, benadrukt Rogier Janssen, die als franchise directeur nauw betrokken is bij de duurzaamheidsstrategie van FFC. “Kwaliteit en smaak staan bij ons altijd voorop. Daarnaast werken we samen met leveranciers, zoals Mora, De Vegetarische Slager, Like en Vivera.”

5 keer zoveel

Volgens cijfers van Kwalitaria zijn er online vorig jaar vijf keer zoveel vegetarische burgers besteld ten opzichte van het jaar ervoor. “En ook op het gebied van vegetarische snacks zien we een mooie groei van ruim 30 procent,” aldus Janssen.

Vegataria

Vorig jaar opende Kwalitaria nog een volledig vegetarische locatie in Groningen, onder de naam Vegataria. Deze locatie moest weliswaar sluiten, maar heeft veel inzichten opgeleverd. “Ook hebben we veel positieve reviews gekregen op dit initiatief, laat Janssen weten. “Het heeft ons zeker aangemoedigd om het vegetarische assortiment te blijven aanbieden in onze vestigingen.”

Bron: Kwalitaria/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kipster gaat dankzij Lidl van drie naar tien Kipsterstallen

Formulenieuws - Lidl en Kipster hebben in Barneveld officieel de derde Kipsterstal geopend. Bij die gelegenheid is tevens gesproken over het uitbreiden van het aantal stallen naar tien. Ook lanceerde Lidl een nieuw product: het Kipster-brood. De akkers waar het graan groeit worden bemest met Kipster kippenmest. Hiermee is de Kipster kringloop gesloten.

Lees bericht


Bij achttien festivals is het menu volledig vegetarisch

Festivals – Bij achttien grote festivals kunnen de bezoekers dit jaar volledig vegetarisch eten, laat Wakker Dier weten. De organisatie vraagt de festivals meer vegetarisch aan te bieden, om enerzijds de consument kennis te laten maken met vegetarisch eten en anderzijds de milieu-impact van festivals te verkleinen.

Lees bericht


Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht


KHN lanceert het Fastservice Manifest

Actie – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en zes fastservice-bedrijven hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een Fastservice Manifest. Doel is actief bij te dragen aan een gezondere voedselomgeving.

Lees bericht

Kwalitaria doneert 30.000 euro aan kinderen Voedselbank

Formulenieuws - Namens alle 136 vestigingen heeft Kwalitaria een cheque ter waarde van 30.000 euro uitgereikt aan Stichting Kinderen van de Voedselbank. Het bedrag is mede tot stand gekomen door de gasten van de cafetariaformule: voor elk verkocht kindermenu gaat er een donatie naar de stichting, die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid