Catermaat komt met gezondere dressing voor schoolkantines


De gezondere dressing voor schoolkantines, die Catermaat introduceert

Introductie - Op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, donderdag 21 maart - lanceert schoolcateraar Catermaat de caloriearme Sweet Mustard Flavour Culidressing van The Mayo Sisters. De Amsterdamse zusjes Helen en Martine Hissink ontwikkelden deze dressing met het lage vet-, suiker- en zoutpercentage op speciaal verzoek van Catermaat voor gebruik in schoolkantines.

Met deze gezondere dressing, die ook nog eens halal, veganistisch en in 100% recyclebare 800 ml-flessen verpakt is, zet Catermaat een volgende stap in de richting van gezondere en verantwoorde schoolkantines. Wilma de Reus van Catermaat: “In 2023 hebben we The Mayo Sisters gevraagd of zij bereid zijn klantspecifieke producten voor ons te ontwikkelen. Het huidige aanbod dressings op de markt voldoet namelijk helaas niet aan onze eisen en wensen en die van onze doelgroep”.

Gezonde dressing

Catermaat zocht al enige tijd naar gezondere dressings, toen het bedrijf The Mayo Sisters tegenkwamen kwamen. Helen en Martine Hissink, The Mayo Sisters: “Tijdens het marktonderzoek voor Catermaat ontdekten we dat veel dressings veel kilocalorieën bevatten. Zo bevat 100 gram honing-mosterddressing van een willekeurig merk tussen de 170 en 210 kilocalorieën, 8-10,5 gram vet, 18-20 gram suiker en 1.10 -1,5 gram zout.”

33 kilocalorieën

Na gesprekken met Catermaat werd gestart met de ontwikkeling van een nieuwe dressing. In samenspraak met leerlingen van middelbare scholen is die er gekomen. Helen en Martine Hissink: “We hadden een ‘go’, hoewel er qua specificaties en eigenschappen nog wel wat uitdagingen lagen.” Maar uiteindelijk is de dressing er toch gekomen. Wilma de Reus: “Een 100 gram Sweet Mustard Flavour Culidressing van The Mayo Sisters bevat slechts 33 kilocalorieën, 0,5 gram vet, 1,9 gram suiker en 0,2 gram zout.” Later volgen meer smaken.

The Mayo Sisters

Helen en Martine Hissink startten 10 jaar geleden Chefs & Co, hun eigen traiteur in Amsterdam. Naast o.a. soepen, delicatessen en kant-en-klare maaltijden verkopen zij daar een eigen sauzenlijn onder de naam The Mayo Sisters. In 2020 introduceren de zussen een 100% plantaardige én suikervrije Culimayo, die inmiddels in zeven smaken verkrijgbaar is bij o.a. cateraars, foodservices, webshops en online retailers.

Bron: Catermaat/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees berichtLevel up lanceert schoolcateringconcept ‘Super Market’

Catering - Super Market is een nieuwe kantineconcept van Level up – advies & catering dat speciaal is ontwikkeld voor voortgezet onderwijsscholen. Het cateringconcept is een knipoog naar de supermarkt, volgens de cateraar, omdat deze een grote aantrekkingskracht heeft op jongeren. Om die aantrekkingskracht te versterken is Super Market ook nog eens in comic-stijl vormgegeven, omdat dat jongeren aanspreekt.

Lees berichtCatermaat biedt met Cater-app oplossing voor scholen

Catering - Terwijl de basisscholen op 11 mei weer deels open mogen, zijn de middelbare scholen zich druk aan het beraden op anderhalvemeteronderwijs. Want ook voor die scholen springt straks het signaal weer op groen. Onderdeel van deze voorbereidingen is de verstrekking van eten en drinken aan leerlingen. Maar hoe zorg je voor een veilige catering en voorkom je ook dat...

Lees bericht

Catermaat exploiteert eerste 2020-proof schoolkantine

Catering - De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) heeft de eerste gezonde schoolkantine die voldoet aan de verscherpte Schijf van Vijf-criteria. Deze regels gaan op 1 januari 2020 in en zijn vanaf 1 september 2020 verplicht voor alle scholen die in aanmerking willen komen voor een zilveren of gouden Schoolkantine Schaal. De schoolkantine van de KSE in Etten-Leur wordt succesvol geëxploiteerd door Wilma de...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid