Level up lanceert schoolcateringconcept 'Super Market'


Catering - Super Market is een nieuwe kantineconcept van Level up – advies & catering dat speciaal is ontwikkeld voor voortgezet onderwijsscholen. Het cateringconcept is een knipoog naar de supermarkt, volgens de cateraar, omdat deze een grote aantrekkingskracht heeft op jongeren. Om die aantrekkingskracht te versterken is Super Market ook nog eens in comic-stijl vormgegeven, omdat dat jongeren aanspreekt.

Het nieuwe cateringconcept voor middelbare scholen kent ook zoveel mogelijk een gezond aanbod met een ruim assortiment 'eerlijke' producten. Het assortiment voldoet daarmee aan de richtlijnen van de Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum. Cateraar Level up kiest daarbij voor minimaal niveau zilver in het aanbod. De Gezonde Schoolkantine hanteert drie classificaties, te weten brons, zilver en goud, afhankelijk van het percentage gezonde producten in het assortiment en de wijze van presenteren van die producten. Daarnaast speelt het cateringconcept in op een duurzame samenleving, door duurzame verpakkingsmaterialen te gebruiken en voedselverspilling tegen te gaan.

Marktkraam

Super Market is in de uitvoering eenvoudig en ook praktisch gehouden en gaat door Level up zelf geëxploiteerd worden. De invulling gebeurt in overleg met de opdrachtgever. Beantwoordend aan de wens van jongeren om concepten ook een duurzame uitstraling te geven is ook de comic-stijl van het concept gecombineerd met hout en gerecyclede materialen. Verder zijn alle verse producten zoveel mogelijk zichtbaar neergelegd waardoor de presentatie de uitstraling krijgt van een ambachtelijke marktkraam.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Catermaat komt met gezondere dressing voor schoolkantines

Introductie - Op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, donderdag 21 maart - lanceert schoolcateraar Catermaat de caloriearme Sweet Mustard Flavour Culidressing van The Mayo Sisters. De Amsterdamse zusjes Helen en Martine Hissink ontwikkelden deze dressing met het lage vet-, suiker- en zoutpercentage op speciaal verzoek van Catermaat voor gebruik in schoolkantines.

Lees bericht






Catermaat biedt met Cater-app oplossing voor scholen

Catering - Terwijl de basisscholen op 11 mei weer deels open mogen, zijn de middelbare scholen zich druk aan het beraden op anderhalvemeteronderwijs. Want ook voor die scholen springt straks het signaal weer op groen. Onderdeel van deze voorbereidingen is de verstrekking van eten en drinken aan leerlingen. Maar hoe zorg je voor een veilige catering en voorkom je ook dat...

Lees bericht

Leerlingen bedenken ve-GO burger voor Vital4Skool

Schoolkantine – Leerlingen van St Michael College in Zaandam hebben een vegetarische burger bedacht. De ve-GO is een vegetarische burger met groentegarnering en een beetje saus op een bruin broodje en verkrijgbaar in de Vital4Skool kantine van de school. De burger volgde uit een wedstrijd van het Technasium, een opleiding met extra focus op onderzoek en ontwerpen. De wedstrijd werd...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid