Appèl neemt de activiteiten van failliet Zo-Vital over


Foto bij: Martijn de Jager

Overname - Familiebedrijf Appèl heeft vanaf 10 juli 2020 de activa en de naam van Zo-Vital overgenomen. De sluiting van alle schoolkantines betekende eerder het faillissement van Zo-Vital. De onderwijscateraar verzorgde op méér dan honderd scholen de catering.

Appèl Holding is de moedermaatschappij van zowel onderwijscateraar Markies Catering als bedrijfscateraar Appèl, SAB Catering en facilitair dienstverlener FM at Work. Voor de activiteiten van Zo-Vital richt Appèl momenteel een nieuwe vennootschap op waarin het intellectueel eigendom en de overgenomen activa, waaronder veel cateringinventaris dat bij de opdrachtgevers op locatie staat, worden ondergebracht.

Appèl laat weten dat de doorstart van Zo-Vital uitstekend past in de eigen strategie om verder te groeien. Bovendien is het de ambitie van Markies om zoveel mogelijk leerlingen te verleiden richting een gezond en duurzaam voedingspatroon, een tak war Zo-Vital zich ook op richtte. “Met deze krachtenbundeling halen we extra expertise en kennis in huis om in Nederland nog meer gezonde schoolkantines te realiseren. We vullen elkaar perfect aan en profiteren van gedeelde kennis”, aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl.

Zelfde doel

Zo-Vital is actief in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, net als Markies Catering. Vanwege de coronacrisis is de onderwijsbranche momenteel ontzettend druk met het herinrichten van het onderwijs. Door de doorstart kan de dienstverlening op de ruim honderd scholen gewoon doorgaan en hoeven opdrachtgevers zich geen zorgen te maken over de catering als het nieuwe schooljaar weer van start gaat. Bert Démoed, oud-eigenaar van Zo-Vital: “We zijn blij dat Appèl, onder de naam Zo-Vital, onze activiteiten kan doorzetten. Samen streven we hetzelfde doel na: met veel passie ervoor zorgen dat leerlingen en studenten in een fijne omgeving kunnen genieten van gezond, lekker en betaalbaar eten en drinken.”

Vooruit kijken

In de aansturing van Zo-Vital vinden geen directe wijzigingen plaats, Bert Démoed blijft werkzaam en operationeel verantwoordelijk voor de Zo-Vital locaties. “We gaan in afgeslankte vorm met Zo-Vital door, waarmee we werkgelegenheid kunnen blijven bieden aan een deel van het personeel en het management. Ook in deze onzekere tijd willen we vooruit kijken en geloven we in goede relaties en samenwerkingen. Ondanks de coronacrisis, waarin ook wij hard worden geraakt, zien we deze doorstart als ondernemend familiebedrijf als een mooie stap richting de toekomst”, aldus Hans van Veen.

Bron: Appèl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Catermaat komt met gezondere dressing voor schoolkantines

Introductie - Op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, donderdag 21 maart - lanceert schoolcateraar Catermaat de caloriearme Sweet Mustard Flavour Culidressing van The Mayo Sisters. De Amsterdamse zusjes Helen en Martine Hissink ontwikkelden deze dressing met het lage vet-, suiker- en zoutpercentage op speciaal verzoek van Catermaat voor gebruik in schoolkantines.

Lees bericht


Naam Markies Catering verdwijnt en wordt Appèl

Catering - Zowel Markies Catering als zusterbedrijven Zo-vital, SAB, FM at Work en Scoolcompany gaan vanaf vandaag samen verder onder één naam: Appèl. De cateraar uit Den Bosch wil met de naamswijzigingen het merk Appèl versterken en de dienstverlening verdere verbeteren.

Lees bericht

Appèl komt met ‘best basic’-opties bij TU Delft

Catering – Cateraar Appèl, die met de ingang van het nieuwe studiejaar de horeca-activiteiten verzorgt bij de TU Delft, komt daar op de uitgiftepunten met ‘best basic’-opties. Het gaat om producten die binnen de categorie in een betaalbare variant worden aangeboden.

Lees bericht

Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Lees bericht


Vooral veel vendingnieuws op beurs Facilitair

Vakbeurs – De beurs Facilitair en Gebouwenbeheer, onlangs gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, was weliswaar kleiner dan de vorige editie, maar liet desalniettemin wel een aantal nieuwe ontwikkelingen zien. Vooral op gebied van vending waren er nieuwe oplossingen te zien, al dan niet als aanvulling op locaties waar reguliere catering een probleem is.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid