Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over


De voormalige Leonidas-winkels worden omgebouwd naar de Coco & Sebas-winkelformule

Overname - Het Brabantse premium chocolademerk Coco & Sebas heeft overeenstemming bereikt met de curator van Handelsonderneming Min B.V. over de doorstart van het grootste deel van de door haar geëxploiteerde Leonidas-winkels en de distributieactiviteiten in Roosendaal. 

Het gaat om een doorstart van ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels, die onder meer gevestigd zijn op Schiphol, vier grote NS-stations en in The Mall of The Netherlands, en in de binnensteden van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Eindhoven. Het hoofdkantoor en de distributieactiviteiten maken deel uit van deze overname. De meeste oud-medewerkers van Leonidas krijgen een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden. Dankzij deze overname groeit Coco & Sebas van 8 naar 24 winkels.

De voormalige Leonidas-winkels worden omgebouwd naar de Coco & Sebas-winkelformule. De uitbreiding sluit aan bij de expansieplannen van Coco & Sebas. Dit in 2017 opgerichte chocolademerk groeide de afgelopen vijf jaar al fors. “Deze overname is een uitgelezen kans om onze sterke groei in een stroomversnelling te brengen en zo in één klap het grootste premium retail chocolademerk van Nederland te worden”, aldus Remy Rombouts, mede-eigenaar en oprichter van Coco & Sebas.

Bijzondere mijlpaal

Coco & Sebas opende in 2022 vier nieuwe winkels. Het chocolade-concept van Coco & Sebas kent een grote kring aan trouwe klanten. Roger Scheeren, CEO van Coco & Sebas:  “De doorstart van de Leonidas-winkels onder de Coco & Sebas-formule is een bijzondere mijlpaal en versnelt de geplande uitrol van Coco & Sebas in Nederland. We zijn daarnaast erg blij dat we de arbeidsplaatsen van veruit de meeste medewerkers in stand kunnen houden.”

Alle overgenomen vestigingen van Leonidas worden de komende weken verbouwd tot Coco & Sebas-winkels. Deze ombouwoperatie wordt naar verwachting in april afgerond.

Bron: Coco & Seba/@FoodClicks

Locatie van Coco & Sebas in Maastricht

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht


Schiphol volop bezig met vernieuwing Lounge 1

Luchthaven – Luchthaven Schiphol is volop bezig met de vernieuwing van Lounge 1. Reizigers kunnen terecht bij vier vernieuwde winkels, te weten We love Amsterdam, Finefoods, Let’s Play en Electronics. Schiphol werkt momenteel aan de herontwikkeling van deze vertrekhal. Zo wordt de lounge uitgebreid, looproutes aangepast en het aanbod aan voorzieningen zoals horeca en winkels vergroot.

Lees bericht

Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht

Schiphol Airport Retail stopt met verkoop plastic flesjes

Luchthaven - De winkels van Schiphol Airport Retail (SAR) stoppen met de verkoop van plastic wegwerpwaterflessen. SAR gaat samenwerken met hervulbare flesjes van Dopper. Volgens een bericht op nu.nl voorkomt de retailer jaarlijks daarmee het weggooien van 750.000 plastic flesjes op de luchthaven.

Lees bericht



Coco & Sebas opent vier nieuwe locaties op NS-stations

Formulenieuws – Chocolade en cadeauwinkel Coco & Sebas heeft 4 winkels geopend op NS-stations. Het gaat om de locaties Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. Coco & Sebas heeft voor de reizigers een speciaal assortiment samengesteld om onderweg van te genieten of als cadeaus mee te nemen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid